Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Deres favoritter innen filmmusikk og soundtracks

Tenkte å starte opp ei egen tråd til hyllest for all den minneverdige og uforglemmelige filmmusikken som er blitt, og der en kan diskutere, poste, dele eller komme med sine egne tips/anbefalinger av favoritt komponister og soundtracks, eller bare slenge ut noen tøffe og fengende låter, som ble benyttet i filmens verden.

Her er det jo litt av hvert å velge blant, og selv er jeg nok svakest for film soundtracks der ble til på 70 og 80-tallet, og særlig da fra skrekk, action og sci-fi filmens verden, og hvor man ofte favoriserer de mer minimalistiske, kjølige og pulserende synth-scorene til komponister og artister som John Carpenter, Alan Howarth, Tangerine Dream, Vangelis, Brad Fiedel, Howard Shore osv, fremfor de mer klassiske orkestrale soundtrackene.

Skal forsøke å fylle på med favoritter fremover, men tiden den strekker ikke til her og nå. Men håper jo at man ikke er alene om å sette pris på god og heftig filmmusikk, og valgte å starte tråden i filmforumet, fremfor musikk, og håper det går greit.

Uansett, ei av disse nær perfekte og utrolig gufne synth-scora, fra tidlig 80-tallet, der har gått igjen utallige ganger denne høsten, og selv om filmen antageligvis aldri vil bli like elsket som resten av filmserien, er jo mye av grunnen til at den tredje Halloween filmen står igjen som den store favoritten, nettopp takket være dets urovekkende og creepy stemning, som jo herrene Carpenter og Howarth sørget for å sette, allerede fra første sekund av, da med lyden av de iskalde og kalkulerende maskinene fra helvete:

Halloween III: Season of the Witch - Main Theme

Til dens langt mer pulserende og heftige motpart som avsluttet det hele:

Chariots of Pumpkins

Ikke vanskelig å høre at Brad Fiedel og flere andre 80-talls komponister, sikkert hentet mang en ide om å gjøre lignende, onde og minimalistiske dommedags soundtracks, med tung bruk av synther, og det ville jo fungere utmerket i The Terminator (1984), et par år senere.

Antar at Halloween III: Season of the Witch vil mest sannsynlig for alltid bli stående igjen, som det "sorte" fåret i Halloween sagaen. Men for min del fungerer den i grunn best på egen hånd, som en der skiller seg ut, men på en interessant og kul måte, der planen til Carpenter og Debra Hill var visstnok å kvitte seg for godt, med Michael Myers, allerede etter film nummer 2, og i stede gjøre forskjellige Halloween relaterte skrekkhistorier, hver bidige høst. Men det stoppet jo rimelig kjapt opp, i det fansen savnet Myers, og produsentene savnet billettinntektene.

14
213 svar

GimleSag

Oj, glemte jo nesten å nevne, men siden man er først inne på Randy Edelman, så tenkte jeg å nevne bidraget hans fra Jim Carrey filmen The Mask (1994), som jo også er spekket med nostalgi (for meg da).

Apropos filmmusikk som man ikke tenker over; for noen fantastisk stemningsfulle låter det faktisk er i The Mask, men som jeg aldri har sjekket opp i ettertid! Fikk frysninger av sangene du linker til, og har aldri tenkt over hvor gode de er, selv om jeg så filmen på nytt på juleaften.

1

Frank.N.Steen

Ja, Randy Edelman gjorde en solid innsats der, og står seg kanskje igjen som en av mine favoritt soundtracks, av Jim Carreys 90-talls filmer.

Dumb and Dumber (1994) er vel kanskje mer "oppstykket", med tanke på dens bruk av forskjellige artister og band, men tror faktisk Todd Rundgren fikk jobben med å skrive/komponere bakgrunnsmusikken, og selv om kanskje folk flest vil tenke på hiten hans:

Can We Still Be Friends

Så er det nå likevel de mindre kjente, men like fullt effektive/stemningsfulle, der henger igjen i øregangene, og der særlig det deilige og søte:

Love Theme

av Rundgren må nevnes. Denne versjonen er derimot en cover, meget fin sådan, ettersom jeg tror de fleste av originalklippene er nokså ujamne i kvalitet og "uferdige", men skulle så gjerne hatt disse på ei komplett CD utgave.

Av de mange minneverdige låtene som blir brukt i filmen, finner man jo selvsagt masse gull, og liker blandingen av klassikere som nevnte Todd Rundgren til Roy Orbison, og rett over i mer moderne 90-talls alternative-rock:

The Primitives - Crash (The '95 Mix)

Pete Droge - If You Don't Love Me (I'll Kill Myself)

Deadeye Dick - New Age Girl

Echobelly - Insomniac

The Proclaimers - Get Ready

Crash Test Dummies - MMM MMM MMM MMM

Bare så synd det offisielle soundtracket utelater flere av filmens beste musikalske stunder, men ikke så vanskelig å lage sitt eget komplette privat CD, med både sangene og de instrumentale bitene.

1

Borchers

Love Theme

av Rundgren må nevnes. Denne versjonen er derimot en cover, meget fin sådan, ettersom jeg tror de fleste av originalklippene er nokså ujamne i kvalitet og "uferdige", men skulle så gjerne hatt disse på ei komplett CD utgave.

Husker godt det temaet fra filmen. Minner jo ikke så rent lite om Nik Kershaw's Wouldn't It Be Good.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...