Film esc

Innlegg

Film

adamsthelegend

De største klassikerne i filmhistorien er.......

listet opp av både kritikere og filmskapere.

Kritikerlisten. 1. Citizen Kane ( Orson Welles) 2. Vertigo (Alfred Hitchcock) 3. Spillets regler (Jean Renoir) 4. Gudfaren 1 og 2 (FF Coppola) 5. Tokyo story ( Yazurijo Ozu) 6. 2001 : En rom oddysey (Kubrick) 7. Sunrise ( Murnau) 7. Panserkrysseren Potemkin ( Eisenstein) 9. 8 1/2 (Fellini) 10. Singin' in the rain ( Kelly\Donen)

Regisørene. 1. Citizen Kane (Welles) 2. Gudfaren 1 og 2 (Coppola) 3. 8 1\2 (Fellini) 4. Lawrence of Arabia ( David Lean) 5. Dr. Strangelove (Kubrick) 6. Sykkeltyvene (Vittorio de Sica) 6. Raging Bull ( Scorsese) 6. Vertigo (Hitchcock) 9. Rashomon (Kurasawa) 9. Spillets regler (Renoir) 9. De syv samuraier (Kurasawa)

Utrolig mye gammel film her. Det er en lettelse og se at lord of the rings og annet faenskap er kaldt ignorert. De fleste av disse går på Cinemateket før jul. God Film:-)

1
45 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

hvorfor er lord of the rings faenskap?

1
Storesøster hvorfor er lord of the rings faenskap?
adamsthelegend

en trillard dollars for å skape film med kjedelig handling. En liten dæsj New Zealand (regisøren) frarister ikke dette fra å være hollywood på sitt vanlige. Kranglete ? :-) Poenget med tråden er uansett at mye bra skjer på Cinemateket framover

Grant Lee Buffalo....

1
JamesBean Jeg syns 51 street og pulp fiction bør være med , samt livets lyse side

"JamesBean skrev: Jeg syns 51 street og pulp fiction bør være med , samt livets lyse side"

hehehe.... javel..

greit, synes alle disse filmene var bra.. dvs:

Plup Fiction er fantastisk. Livets lyse side er meget bra 51st street... ?? hvis det er 51st state du mener, er den morsom, men ikke noen klassiker.. langt ifra!!

dersom en av de tre skulle vørt med, måtte det blitt Pulp Fiction.

1

Underlig at ikke "Seven Samurai" av Kurosawa, "Les Quatre Cents Coups" av Francois Truffaut og "Birth of a Nation" av D.W. Griffith er nevnt her. Sistnevnte er vel kanskje litt for kontroversiell til at folk går rundt å sier at de liker den, men sammen med "Citizen Kane" og "Potemkin" er den kanskje den viktigste filmen i historien.

Pox www.spolmask.net/slaxxmaal

1

"adamsthelegend skrev: listet opp av både kritikere og filmskapere.

Kritikerlisten. 2. Vertigo (Alfred Hitchcock)

Regisørene. 6. Vertigo (Hitchcock)"

Jeg liker Hitchcock veldig godt, men personlig mener jeg at "Rear Window" er en bedre film enn "Vertigo".

V.

1

Jeg synes det er noe merkelig og trangsynt å bare liste opp en haug med fossiler av noen filmer,riktignok mye bra på listen men nyere filmhistorie har da spyttet ut noen fine klassikere også.

A strong blonde hansome sailor! Norwegians call you Lars.!

Oh tender sailorman...

http://www.geocities.com/vgforumers/piknik

1
poxpox Underlig at ikke "Seven Samurai" av Kurosawa, "Les Quatre Cents Coups" av Francois Truffaut og "Birth of a Nation" av D.W. Griffith er nevnt her. Sistnevnte er vel kanskje litt for...
adamsthelegend

"poxpox skrev: Underlig at ikke "Seven Samurai" av Kurosawa, "Les Quatre Cents Coups" av Francois Truffaut og "Birth of a Nation" av D.W. Griffith er nevnt her. Sistnevnte er vel kanskje litt for kontroversiell til at folk går rundt å sier at de liker den, men sammen med "Citizen Kane" og "Potemkin" er den kanskje den viktigste filmen i historien.

Pox www.spolmask.net/slaxxmaal"

er ikke sju samuraier med på den ene lista?

1

North By Northwest er den beste av de "gamle" filmene jeg har sett.

Listen up, you primitive screwheads!

1
jonas LOTR er en bra film, men ingen klassiker. Boka er klassiker, filmen er et dataspill. Citizen Kane tidenes film er jeg ikke helt enig i, hadde de kutta ut opera-sekvensen hadde den...

jonas skrev: Min store favoritt er Gladiatoren. Den er vel en av få Oscar-vinnere de siste 10 årene som blir husket om 50 år. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haha! Tullball!

(Syns den filmen var skikkelig dårlig første (og siste) gang jeg så den...)

1
Bass jonas skrev: Min store favoritt er Gladiatoren. Den er vel en av få Oscar-vinnere de siste 10 årene som blir husket om 50 år. ------------------------------------------------------...

Lord of The Rings er altså faenskap. Du er den typen som blindt følger den store massen av "kritikere", og som tilbringer dagene med å lete etter lister over "tidenes 10 beste filmer", fremfor å faktisk se filmer på egen hånd. "Oi, både regisører og kritikere er skjønt enige om at Citizen Kane er tidenes beste film! Ja, den må jeg sannelig få sett," tenker du, og bestiller listen over historiens "beste" filmer, mens du godter deg over ditt kulturelle storsinn og ditt fremragende "kritiske" blikk på all denne nymotens "Hollywood-faenskapen".

Jo eldre og billigere en film er, jo bedre må den da selvfølgelig være! Alle kultiverte filmkritikere vet da såpass! Hvis den i tillegg har stemplet 'Kubrick' eller 'Orson Welles' på coveret, så er den jo åpenbart en hellig kunstgjenstand, som for all del ikke kan kritiseres!

Hva så om Lord of The Rings kostet noen milliarder å produsere? Og blir filmen mindre underholdende av at Hollywood er involvert i produksjonen? Jeg ser film for underholdningens skyld, ikke for å gi næring til en innbilning om at jeg må gå i fronten for alskens film-fossiler som hører fortiden til, som en selvopphøyet profet.

Hadde du lært deg å tenke på egen hånd, og være ærlig mot deg selv, kunne du også sett de filmene du virkelig VIL se, istedet for å kun bedrive tiden med å lete etter snevre kult-klassikere, og overbevise andre om at hvis de ikke ser disse filmene får de ikke adgang til den kulturelle eliten du betrakter deg selv som medlem av.

1
Kupo Lord of The Rings er altså faenskap. Du er den typen som blindt følger den store massen av "kritikere", og som tilbringer dagene med å lete etter lister over "tidenes 10 beste film...

"Kupo skrev: Lord of The Rings er altså faenskap. Du er den typen som blindt følger den store massen av "kritikere"

LOTR ville ikke hatt en liten brøkdel av populariteten den har hvis det ikke hadde vært for den ekstremt agressive reklamekampanjen. Så jeg tror du er typen som blindt følger "massene".

Personlig er jeg uenig med listene Adamsthelegend kom med(selv om det er kritikere og regissører som har laget de).

Klarer ikke å se for meg en liste over klassikere uten Casablanca, Tatt med Vinden eller dr. Zhivago. Disse er, i mine øyne, 3 av de 4 største klassikerne, sammen med Citizen kane.

Men det er jo min mening.

1
Bass jonas skrev: Min store favoritt er Gladiatoren. Den er vel en av få Oscar-vinnere de siste 10 årene som blir husket om 50 år. ------------------------------------------------------...

"Bass skrev: jonas skrev: Min store favoritt er Gladiatoren. Den er vel en av få Oscar-vinnere de siste 10 årene som blir husket om 50 år. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haha! Tullball!

(Syns den filmen var skikkelig dårlig første (og siste) gang jeg så den...) "

Jeg synes Gladiatoren blir bedre og bedre for hver gang jeg ser den. Russel Crowe er jo tidenes Mann i den filmen, han får både springskalle og ballespark fra Fru Fortuna, men biter tenna sammen og får hevnen. Uten å vise det minste tegn på tvil. Og det uten å bli parodisk actionhelt ala Rambo/Rocky.

Ringenes Herre er motsatt, den synes jeg blir dårligere for hver gang jeg ser den.

1

Lignende innlegg

TV-program Oslogg123 Publisert

Stjernekamp 2021

Prøver å starte en tråd, men ikke så veldig optimistisk etter å ha sett at det er totalt dødt her! Men hva synes dere om årets deltakere og første program?
1
0 svar
TV-program VivaLV Siste svar

Sommer i P2 2021

Tråden ingen leser og tråden som jeg aldri blir ferdig med (siden jeg aldri får hørt imellom alle programmene). Som nevnt tidligere. For meg er miksen mellom litt om privatlivet (skole, utdanning) og...
2
11 svar
TV-program charlie27 Siste svar

En litt rar komiserie om folk som står i bilkø :) korte episoder på Max 5 min men utrolig hvor mye de får ut av det :) ligger på nrk sin nettspiller.
1
2 svar
TV-program charlie27 Siste svar

Iskrigerne

Har pløyd gjennom 4 sesonger nå. Utrolig underholdene serie og jeg som ikke er særlig hockey interessert engang :) er samholdet og oppturene og nedturene som treffer meg :) og køddinga gutta i mellom....
1
6 svar
Film charlie27 Publisert

Conjuring 3

Ganske intens første halvdel så rota de det litt til ved og pøse på med action og djevelutdrivelser :) setter de 2 første filmene høyest :)
1
0 svar
Film cowboyterje Publisert

Spring Uje Spring

Jeg synes det er flaut å si at jeg var den eneste i salen under premieren, for det føles urettferdig. Dette var minst en soleklar sterk femmer.
1
0 svar
Laster...