Film esc

Innlegg

Film

LorcH

Mine fem 10're på imdb.com

Har gitt bort kun fem 10're til filmer på imdb.com Blant dem finner du: LEON SCHINDLER'S LIST ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON LORD OF THE RINGS

LEON (regi Luc Besson) +: Kanskje den jeg kan regne som min favorittfilm. Vet ikke helt hvorfor akkurat den, men det har vel noe med at jeg så den bare 9 år gammel, på laserdisc, full versjon. Nathalie Portman gjør en svært rørende rolle, det samme gjør Jean Reno. Utrolig at man kan bli så glad i en sånn fæl person som Leon, heh. Gary Oldman, hva mer kan jeg si? Den mannen er født til å spille psycho-folk i filmer, han spiller en utrolig rolle her. Filmen har en utrolig flott handling, noe som Luc Besson skal ha all ros for. Han har vel ikke kommet med all verdens store filmer, men Leon er hans ubestridte ener! -: Hvis det er noe som er minus med denne filmen så er det vel at den ikke er så bra hvis du ser den på oppklipts versjon. Fullversjonen er BEST!

SCHINDLER'S LIST (regi Steven Spielberg) +: Det er egentlig utrolig hvor mye den her fyren rekker over. Først og fremst er han jo kjent for de utrolig bra filmene han har lagd. I det siste har han jo lagt vekt på å lage filmer som gir han utfordring og som kanskje er litt fremtidsinspirerte. Schindler's Liste er et unntak, denne filmen er i svart-hvitt, den er rørende, sann og uuuuuuutrolig bra lagd. Liam Neeson gjør en så bra rolle at hårene fryser til is. Dette er en av tidenes beste filmer - uten tvil! Etter min mening har Steven Spielberg tatt seg godt ut når det gjelder tittelen "verdens beste regissør". Tror han kan bli det hvis han fortsetter å lage gode filmer. Han har lagd utrolig mange filmer, i utrolig mange sjangre. -: Mange kan synes svart-hvitt er kjedelig, men i dette tilfellet var det faktisk positivt. Det eneste som mangler er at man kunne få sett litt mer fra gasskamrene.

ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST (regi Milos Forman) +: Nicholson gjør en glimrende rolle. Denne filmen tar ting svært alvorlig opp, og i tillegg har den varme og humor. En utrolig bra film! -: Hva er minus? Tja.. kanskje en LITT svak slutt, men bare LITT.

CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON (regi Ang Lee) +: Mr. Lee går faretruende i fotsporene til Akira Kurosawa, og kan vel regnes som en av Asias største regissører (som lever i dag). Jeg har sett to av filmene hans, CTHD og The Ice Storm. TIS var jo på en slags "talentfilm", men heller litt ukjent. Det var ingen STOR film, men det var jo utrolig å se Sigourney Weaver, Tobey Maguire og Elijah Wood på samme lerrett. Filmen ellers var svak. Men så til CTHD... Glimrende koreografi og det legger vekk på det åndelige, det eventyrlige. Filmen har uhyggelig bra kampscener, samtidig som den er veldig følsom. -: Tja.. det var en overraskende og rar slutt på denne filmen, men hvis man tenker seg nøye om så var jo slutten veldig fin. Den var veldig åndelig og la stor vekt på kinesiske tradisjoner og eventyr.

LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING (regi Peter Jackson) +: Filmen har mange positive sider. Jackson har hatt en utrolig bra visjon på hvordan denne filmen kunne lages. Skuespillerne gjør en svært mektig film, med unntak av Elijah Wood, som jeg personlig ikke syntes spilte spesielt overbevisende. -: Det er jo utrolig at en B-regissør som Jackson kan lage en så stor film. Allikevel så syns jeg filmen bærer LITT preg av B-film. Noe av spesialeffektene kunne ha blitt gjort mer perfekt, da jeg tenker på åpningsscenene med den "brennende" Ringen og Sauron. En annen ting, som kanskje skuffet Tolkien fans mest var at Jackson ikke tok med Tom Bombadil, som har en ganske mysteriøs bakgrunn i hele filmen. Tolkiens bok var i hovedgrunnen et vakkert eventyr, men Jackson har gjort det hele til en actionfilm.

Hva syns dere om disse filmene. Hva er bra (+) og hva er dårlig (-)?

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ingen av dem er på min topp fem listen, men de fire av dem jeg har sett ( har ikke sett Schindler's Liste ) liker jeg..

Leon er en meget bra film!! ville vel gitt den en sterk 8..

Crouching Tiger er nydelig... samme karakter.. 8

One Flew.. lenge siden jeg så den, så ikke sikker.. husker jeg likte den veldig godt

Lord of the Rings.. bra film.. er ikke noe stor fan.. men helt grei.. penger gjør ikke en film bra, så tross alt vil jeg gi denne en.. ja, ok.. den får få en 8'er denne og da.

1

Det er vel kun "Schindlers List" jeg ville gitt en 10er av disse - men de andre 4 er også veldig gode filmer.

\~~~~~~~~~ A L L E S • K L A R ~~~

1

Her er nok favoritten min One Flew... Fantastisk bra film. Leon er vel den eg har minst til overs for. Ingen dårlig film. Vil gje han ein 7ar. Oldman er som alltid konge.

Nei, ein må no ha brunost og på dinna...

1

Three Kings + Herlig historie. Bra skuespill. God sjangerblanding. Kule kameraeffekter. En dyp actionfilm. - Øhhh... aner ikke.

Lord of the Rings + Meget god filmatisering av boka. Flotte naturbilder. Fantastiske effekter. Pompøst, men alikevel godt skuespill. - Liker ikke den svart/hvitt oppfatningen av ond og godt.

Tremors + Denne filmen er genial på mange måter. Det er en ganske 'realistisk' skrekkfilm som viser hva folk faktisk ville gjort dersom det utenkelige ville skje. Samtidig gjør den narr av typiske skrekkfilm-klisjeer. Karakterene er minneverdige. - Litt vel harry til tider.

Full Metal Jacket + Enorm krigsfilm. Viser brutalt hvordan menneskets humane sider bevisst blir brutt ned i en krigssituasjon. Den første delen er virkelig tankevekkende. Herlige kameraføringer. Det føles akkurat som om 'du er der'. - Er det noen...?

The Big Lebowski + Hva kan jeg si? Filmen er utrolig morsom. Gøyale poenger og forviklinger. - Han cowboy-fyren på begynnelsen og på slutten er absolutt IKKE morsom. Han ødelegger faktisk litt av filmens stemning.

Life of Brian + Genial paraodi på religionen og dens hjernevaskede tilbedere. Skrudd humor. Romskip-scenen er herlig. - Husker dem ikke...

ExD "Mett mann lover faste"

1

"LorcH skrev: LEON: Enig, den er bra! SCHINDLER'S LIST: Ikke sett ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST: Ikke sett CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON: Likte den ikke LORD OF THE RINGS: Oppskrytt, men for all del, bra film. (Har ikke lest boken)

På den listen ville jeg ha tilføyd The Shawshank Redemption. Og kanskje Snatch, men det er kanskje ikke en film man gir 10 til? Har i alle fall sett den utallige ganger... __________ r|KkÝ®@||ÿ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

1

Lignende innlegg

TV-program Oslogg123 Publisert

Stjernekamp 2021

Prøver å starte en tråd, men ikke så veldig optimistisk etter å ha sett at det er totalt dødt her! Men hva synes dere om årets deltakere og første program?
1
0 svar
TV-program VivaLV Siste svar

Sommer i P2 2021

Tråden ingen leser og tråden som jeg aldri blir ferdig med (siden jeg aldri får hørt imellom alle programmene). Som nevnt tidligere. For meg er miksen mellom litt om privatlivet (skole, utdanning) og...
2
11 svar
TV-program charlie27 Siste svar

En litt rar komiserie om folk som står i bilkø :) korte episoder på Max 5 min men utrolig hvor mye de får ut av det :) ligger på nrk sin nettspiller.
1
2 svar
TV-program charlie27 Siste svar

Iskrigerne

Har pløyd gjennom 4 sesonger nå. Utrolig underholdene serie og jeg som ikke er særlig hockey interessert engang :) er samholdet og oppturene og nedturene som treffer meg :) og køddinga gutta i mellom....
1
6 svar
Film charlie27 Publisert

Conjuring 3

Ganske intens første halvdel så rota de det litt til ved og pøse på med action og djevelutdrivelser :) setter de 2 første filmene høyest :)
1
0 svar
Film cowboyterje Publisert

Spring Uje Spring

Jeg synes det er flaut å si at jeg var den eneste i salen under premieren, for det føles urettferdig. Dette var minst en soleklar sterk femmer.
1
0 svar
Laster...