Film esc

Innlegg

Film

Natan

Full Metal Jacket: Private Pyle

Lurer på hvorfor "Private Pyle", eller Leonard som han egentlig heter, skyter Drill- sersjanten sin og seg selv på slutten av første del av filmen? Det virket jo som at han hadde lært seg å takle treningen og var klar til å gå ut i strid da han plutselig "flipper ut"!?

Hvorfor velger Kubrick, og antageligvis forfatteren av boken som filmen er basert på, å avslutte denne delen av filmen på denne måten?

Synspunkter? .

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har du sett den Seinfeld episoden der Lloyd og pappaen til George skal selge pc'er? Der sier Mr. Costanza "Serenity Now!!" når han hisser seg opp. Etterpå får vi vite at Lloyd har vært på sinnsykehus, og grunnen til det var nettopp at han samlet opp all aggresiviteten ved å si disse ordene hver gang han hisset seg opp.

Det er kanskje nettopp dette som skjer med Pyle i Full Metal Jacket. Han samler all aggresjonen helt til det sprekker.

En annen ting; den skytescenen er latterlig dårlig. Det spruter da for Guds skyld ikke blod ut fra kroppen på den måten når man blir skutt.

Spursman, som håper du fikk svar på spørsmålet -Come On You Spurs!-

1
spursman Har du sett den Seinfeld episoden der Lloyd og pappaen til George skal selge pc'er? Der sier Mr. Costanza "Serenity Now!!" når han hisser seg opp. Etterpå får vi vite at Lloyd har...

"spursman skrev: En annen ting; den skytescenen er latterlig dårlig. Det spruter da for Guds skyld ikke blod ut fra kroppen på den måten når man blir skutt."

Ehh... Den scenen der er jo en smule filmhistorie... Har du sett noen bli skutt liksom? Det er Stanley Kubrick du snakker om!

--- It took me a while, but I finally came up with a new and improved "Signatur" ---

1
Natan Takk for et fornuftig svar! Mulig du har rett ang. kroppens reaksjoner på å bli skutt på, men hvordan du vet det skal jeg ikke spørre om.

"Natan skrev:

Takk for et fornuftig svar!

Mulig du har rett ang. kroppens reaksjoner på å bli skutt på, men hvordan du vet det skal jeg ikke spørre om."

Jeg har selv vært i militæret :) Neida, men det er bare lite sannsynlig at blodet spruter, det ville nok heller ha rent ut fra kulehullet...

Spursman -Come On You Spurs!-

1
7CHP "spursman skrev: En annen ting; den skytescenen er latterlig dårlig. Det spruter da for Guds skyld ikke blod ut fra kroppen på den måten når man blir skutt." Ehh... Den scenen der...

"7CHP skrev: Ehh... Den scenen der er jo en smule filmhistorie... Har du sett noen bli skutt liksom? Det er Stanley Kubrick du snakker om!

--- It took me a while, but I finally came up with a new and improved "Signatur" ---"

Jada, det er Kubrick, men jeg nevnte da bare hva jeg synes om at blodet spruter ut til alle kanter.

Spursman -Come On You Spurs!-

1
spursman "7CHP skrev: Ehh... Den scenen der er jo en smule filmhistorie... Har du sett noen bli skutt liksom? Det er Stanley Kubrick du snakker om! --- It took me a while, but I finally cam...

"spursman skrev: Jada, det er Kubrick, men jeg nevnte da bare hva jeg synes om at blodet spruter ut til alle kanter."

Det var da i hodet han skjøt seg selv? Med et så kraftig våpen vil det nok sprute en del blod og andre ting ut fra andre sida...

1
spursman "Natan skrev: Takk for et fornuftig svar! Mulig du har rett ang. kroppens reaksjoner på å bli skutt på, men hvordan du vet det skal jeg ikke spørre om." Jeg har selv vært i militær...

Et skudd igjennon hode vil arte seg ved at man ser blodspruten blir pumpet stotvis ut av hodet. (Man treffer med sikkerhet enn eller annen stor blodare). Sett dette pa dokumentar film.

Ellers pa kroppen avhenger veldig pa hvor man treffer.

1

Menneskets sinn fungerer på en finurlig måte, det finns virkelige hendelser som er vanskelige å forklare enn Gomer Pyles reaksjon i Full Metal Jacket.

Når det gjelder dette med realisme osv., så kan jeg referere til make-up kongen Tom Savini, som er mest kjent for sine effekter i Living Dead-filmene. Her ville nok de fleste av dere riste på hodet, og kalle det overdrevet osv.. Men Savini baserer sine gore-effekter på hva han opplevde og fotograferte i Vietnam under krigen, og belive it or not.

1

Lignende innlegg

TV-program Oslogg123 Publisert

Stjernekamp 2021

Prøver å starte en tråd, men ikke så veldig optimistisk etter å ha sett at det er totalt dødt her! Men hva synes dere om årets deltakere og første program?
1
0 svar
TV-program VivaLV Siste svar

Sommer i P2 2021

Tråden ingen leser og tråden som jeg aldri blir ferdig med (siden jeg aldri får hørt imellom alle programmene). Som nevnt tidligere. For meg er miksen mellom litt om privatlivet (skole, utdanning) og...
2
11 svar
TV-program charlie27 Siste svar

En litt rar komiserie om folk som står i bilkø :) korte episoder på Max 5 min men utrolig hvor mye de får ut av det :) ligger på nrk sin nettspiller.
1
2 svar
TV-program charlie27 Siste svar

Iskrigerne

Har pløyd gjennom 4 sesonger nå. Utrolig underholdene serie og jeg som ikke er særlig hockey interessert engang :) er samholdet og oppturene og nedturene som treffer meg :) og køddinga gutta i mellom....
1
6 svar
Film charlie27 Publisert

Conjuring 3

Ganske intens første halvdel så rota de det litt til ved og pøse på med action og djevelutdrivelser :) setter de 2 første filmene høyest :)
1
0 svar
Film cowboyterje Publisert

Spring Uje Spring

Jeg synes det er flaut å si at jeg var den eneste i salen under premieren, for det føles urettferdig. Dette var minst en soleklar sterk femmer.
1
0 svar
Laster...