Filosofi

gamecrazy

Er unge menn dummere enn alle andre?

cndres når jeg ser folk i Voss kjøre longboard i 100 km/t.Er veien stengt,kan de alikevel dø,om de kjører utfor veien eller brekker nakken.

Jackass serien fra USA bekrefter bare min påstand.Hvert år kjører gutter seg ihjel eller ender opp som lam på Sunnaas.Hadde heller valgt døden om jeg hadde vært idiot.

Siden jeg har passert de 50 uten skader,tillhører jeg neppe denne kategorien.Jeg har lest en bok,drukket meg ferdig på sprit og annen faenskap,avholdt meg fra dop og kjønn-sykdommer.Er jeg smart,nei sikkert bare feig.Men jeg trøster meg med at gravlunden er full av tøffinger og helter.Etter å ha falt på asfalt og grusbaner under fotballkamper,har jeg også avstått fra jobben som høyre beck.Jeg har tryna på sykkel i ca 40-50 km/t og overlevd.Hjelmen "eksploderte".Jeg fløy over en hvit Saab og landet på hodet/skulder. Det gikk fort på gang/sykkelveien,men bilen stoppet ikke.Jeg var ca 30 år.

Man blir klokere med alderen,og de siste ca 20 år har jeg vært en feiging mer eller mindre bevist.Har kanskje noe med min status som far?

1
38 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Typisk for unge, nylig kjønnmodne, agressive hanner som er i ferd med å bryte ut av flokken og i ferd med finne sitt eget revir. De roer seg ned etterhvert.

1
Saltosprekkens_Draum

Kvinners versjon er vel botox i leppene og internettprostitusjon for å tjene raske penger (noe 30% av dagens unge jenter enten gjør eller har gjort)

2

Man blir klokere med alderen,og de siste ca 20 år har jeg vært en feiging mer eller mindre bevist.Har kanskje noe med min status som far?

Hvorfor er man nødvendigvis smartere dersom man har en tryggere livsstil?

Du har større sannsynlighet for å leve lengst, men hvem har opplevd mest?

1

En 10 år gammel jente ville nok heller ikke ha tort å stå på longboard i 100 km/t.

Det er vel ikke noe forskjell i ren intellingens mellom en mann på 28 og en mann på 50. Forskjellen er at en mann på 50 som oftest vet mer. Om kunnskap er en del av å være smart er et annet spørsål, som de fleste forsåvidt ville svart ja på. Selv ville jeg kategorisert dem som to forskjellige ting.

1
Ball3 En 10 år gammel jente ville nok heller ikke ha tort å stå på longboard i 100 km/t. Det er vel ikke noe forskjell i ren intellingens mellom en mann på 28 og en mann på 50. Forskjell...

En 10 år gammel jente ville nok heller ikke ha tort å stå på longboard i 100 km/t.

Si det.

Hvis jenta hadde en fysikk som en guttunge i samme alder, ville hun nok tatt store sjanser og kjørt bånn gass på longboard.

Gutter slåss og jenter leker med dukker, tilhører fortiden, selvfølgelig.

Det er vel klart at det er en forskjell, mentalt, på han og hun.

Det som er felles er at alle intelligente unge mennesker tester og tøyer sine grenser. Noe jeg mener er positivt, så sant at man ikke skader andre eller seg selv.

Jeg liker ikke høyder, men respekterer at f.eks basehoppere får et adrenalin-kick av sine farefulle luftferder.

På mange måter kan vi takke dristige folk , som tok store sjanser, for at vi mennesker utviklet oss i positiv retning.

Men det er klart at det er mange tullinger, som skiter i alt og alle.

...og det er idioter, uten at jeg kan sette klare grenser.

1

Er du dum når du kjører longboard i 100 km/t? I forhold til hva? I forhold til å leve lenge, ja antagelig. I forhold til å ha et spennende liv, nei, angagelig ikke. Folk må få gjøre hva de vil, bare det ikke går utover andre. Det er ikke alle som har det som mål i seg selv å leve lenge. Meningen med livet varierer fra person til person.

1
Skarsnik Er du dum når du kjører longboard i 100 km/t? I forhold til hva? I forhold til å leve lenge, ja antagelig. I forhold til å ha et spennende liv, nei, angagelig ikke. Folk må få gjør...
Saltosprekkens_Draum

Folk må få gjøre hva de vil, bare det ikke går utover andre

Det kan alle oppegående være enige om. Det er ikke det jeg kritiserer. Det som er litt mer tankevekkende er at unge mennesker ikke er vaksinerte mot påvirkning.

Hvis idoler eller "kule" mennesker på TV hopper utfor et stup i strikkhopp på 100 meter ,får unge ideen om at dette må prøves overalt. Enkelte steder er de slørvete med sikkerhet, og noenganger kan det gå galt uansett selv i mer kontrollerte former.

Det er helt klart problematisk å lage halsbrekkende øvelser om til en trend så lenge vi har et popkulturelt samfunn

1
morbidsaint Hvordan er de dumme? Fordi de lever på grensen?

dumme?

Dette ordet bør det være mulig å unngå... Forsøk heller med noen andre ord som virkelig betyr noe...Dum, idiot, tulling etc gir ingen fruktbar meningsutveksling...

Men unge gutter er akkurat like intelligente eller like lite intelligente som andre...

Men når hormonene bobler og livserfaringen er begrenset hender det selvfølgelig at enkelte trår feil. Man lærer forhåpentligvis en masse av små og større feil i ungdomsår...

1
Saltosprekkens_Draum

http://www.dagbladet.no/2012/07/05/nyheter/utenriks/helse/vann/poker/22434240/

Om vi penser innpå "dumme unge kvinner". (Her kunne det likegjerne vært en gutt)

...Nok et eksempel på at "ekstremsporten" som trend vises på mange måter. Folk flest er for dumme til å skjønne risikoen.

Konsekvensen av underholdningssamfunnet og sosialsamfunnet der kunnskap er redusert og underkuet til fordel for sosiale trender og generelt tøys.

1
ynnory [sitat…] Dette ordet bør det være mulig å unngå... Forsøk heller med noen andre ord som virkelig betyr noe...Dum, idiot, tulling etc gir ingen fruktbar meningsutveksling... Men ung...

Men når hormonene bobler og livserfaringen er begrenset hender det selvfølgelig at enkelte trår feil. Man lærer forhåpentligvis en masse av små og større feil i ungdomsår...

Vi trår alle feil i livet, før eller senere. Hvis ikke må man være utrolig teit, og uten nysgjerrighet.

Det heter jo at den som har begge beina på bakken, står stille.

Roald Amundsen og hans mannskap erobret sydpolen i 1911 og det var på grensen av det uansvarlige, men en fantastisk bedrift for de norske som vant kappløpet.

Robert Scott "tapte"- men all respekt for de engelske polfarerne som ble psykisk og fysisk knekket i isødet- og døde.

Hormoner er kjekt å ha for unge og voksne. :)

Jeg tror at man lære mye positvt av tøye sine grenser, så sant det ikke blir for mange skrubbsår for den ene eller andre.

Neste mål: Mars...

1
orbixx [sitat…] Vi trår alle feil i livet, før eller senere. Hvis ikke må man være utrolig teit, og uten nysgjerrighet. Det heter jo at den som har begge beina på bakken, står stille. Roa...

Jeg tror at man lære mye positvt av tøye sine grenser, så sant det ikke blir for mange skrubbsår for den ene eller andre.

Har sydd mer enn 200 sting etter diverse mindre uhell. Men lærer visst aldri. Ok, skader kun meg selv... Og da er det til å leve med..

1
Saltosprekkens_Draum [sitat…] Hva skjer egentlig den dagen du skader noen andre? Tydeligvis uforventet? Fra handlinger som egentlig bare er tøys og risikofylt fjolleri?

Hva skjer egentlig den dagen du skader noen andre?

Så langt har egen praksis vist at jeg evner å styre unna andre og være forsiktig så ikke andre enn meg selv skades. Derimot fått "hjelp" av andre ved et par anledninger og pådratt meg lettere skader... Men klart: En dag kan jeg være uheldig å komme borti andre. Men så langt ikke skjedd...

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
4 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...