Filosofi

Bogilde

På vei mot et Big Bang

Jeg begynner med å identifisere den eneste egenskapen av eksistensen som nødvendigvis alltid må ha eksistert, et 'potensial for tilblivelse'.

Mitt argument: "Ethvert realisert øyeblikk må nødvendigvis alltid ha eksistert i form av sin potensielle tilblivelse, forut for realiseringen".

Som et logisk utgangspunkt for denne prosessen av tid og forandring vi nå erfarer definerer jeg en tidløs og uforandret 'initial potensial tilstand'.

Et potensial vil nødvendigvis enten falle bort eller det vil begynne å realiseres, og det falt åpenbart ikke bort. Dette forteller meg at det måtte inntreffe en første forandring.

Hvilken tilblivelse var den første? Jeg vil påstå at det var logikk i seg selv, da dette har en rekke konsekvenser som medfører et univers som vill utvise den atferden vi nå kan observere.

Bevissthet er tilknyttet logikk, et logisk mønster gir ingen mening uten at noe oppfatter det som logisk. Jeg snakker ikke nødvendigvis om menneskelig bevissthet, men en elementær bevissthet som er like fundamental som logikken.

Den minste potensielle påvirkning/endring på systemet vil være en infoBit (iB), og alle påvirkninger/endringer vil begynne med en første iB, dette gjelder også den første endring.

En iB er alltid tilknyttet en Elementær bevissthet (Eb) som erkjenner iB verdi, den ene er meningsløs uten den andre.

Tilblivelsen av èn infoBit mefører tilstedeværet av to infoBit (tilblivelsen og det tilblivne), dette medfører en relasjon mellom dem , som er atter en infoBit, og slike relasjoner vil øke i antall, ikke bare mellom hver enkelt infoBit men også mellom grupperinger av infoBit etc. Dette medfører et fenomen jeg har gitt navnet 'hyper-eksponensiell prosess' (HEP) og denne legger bla annet grunnlaget for all energi/kraft/ekspansjon.

Noen som henger med? Spørsmål? Kommentar?

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
41 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
21 svar

Hvem og hvordan i oljepolitikken ?

Bør SV styre norsk oljepolitikk på vegne av landet vårt ? Hvem bør utvinne olje på verdensbasis ? SV og MDG styrer jo norsk Oljepolitikk rett i lomma på andre oljeprodusenter, og samtidig ødelegger no...
Bilde

Hvor lenge vil regjeringen la SV styre norsk oljepolitikk?

I to av to mulige forhandlingsrunder har regjeringen kastet inn håndkleet og gitt SV betydelige gjennomslag for innstramninger i olje- og gasspolitikken. Det spøker nå for fremtiden på norsk sokkel.


Bilde www.msn.com
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NTNU får 6mrd mindre

Bønder er sine egne verste fiender. Trondheim er bondehovedstaden. Borten Moe bor i Trøndelag. Snakk om å drite seg ut . Det å skalere ned samlokaliseringen av NTNU er en klar svekkelse av studiested...
1
6 svar
Laster...