Filosofi

lifeBeaing

Retten til å dø

Er ikke retten til å dø like selvfølgelig som retten til å Leve?

skvulp, det beste i verden er gratis, Gnothi se auton (Kjenn deg selv)

1
25 svar

Ingen har rett til å leve uansett

1

Når en person dør forårsaker han (som oftest) mye psykologisk skade. Ingen kan påstås å ha rett til å skade andre, derfor har ingen rett til å dø.

svaret er med andre ord ja. Retten til å dø er like absurd som retten til å leve.

1

lifeBeaing skrev: Er ikke retten til å dø like selvfølgelig som retten til å Leve?

# Nei, ikke i følge rettsvesnet!!!!!!!!!!

Vel, ingen kan gjøre noe, straffe noen hvis du tar ditt eget liv, men hjelper du andre, ja da trenger du jammen ta hjelp selv etterpå!

1

Det er klart, man kan drepe seg selv hvis man ønsker det. Men da er det én regel som teller; "Du MÅ lykkes"

Hvis du ikke klarer og ta ditt eget liv, men blir liggende halvt invalid eller lignende, så har du driti deg ut.

Dessuten er selvmord et hån mot de etterlatte. Feigt, overilt, unødvendig.... Med mindre man er gammel, syk og dårlig uten håp for bedring. Da er det ofte også et ønske blandt de pårørende, fordi den syke bare lider. ******************************************************************************************** The next time you find yourself in a difficult situation, remember; "Just enjoy the Ozzy, and keep your mouth shut". It's amazing how much wisdom it is in that simple sentence. Try it sometime, you'll be surprised how well that works.

1
ak1 Når en person dør forårsaker han (som oftest) mye psykologisk skade. Ingen kan påstås å ha rett til å skade andre, derfor har ingen rett til å dø. svaret er med andre ord ja. Rette...

Jeg påstår at retten til å leve er like stor som retten til å dø

Fordi valget er et som bare du kan ta, ingen har rett til å bestemme at du skal tilbringe dine site 4 måneder i pinelse.

Det er da underforståt at det deffinetift er dine 4 siste måner, man kan da ikke ta hensyn til andre en deg selv.

Hvis en parson har gitt klart utrykk at -hvis jeg noen gang befinner meg i en seng, det eneste som holder meg i live er en maskin og jeg er helt forhindret i å forholde meg til ommverdenen. Da vill jeg dø

Da har verken staten eller di pårørende rett til å si dene parsonen imot.

------------------------------- Det å ta livet dit pr. phykisk lidelse eller en forbigående sykdom.. teller ikke, da kan du alikevell utvikle din livs kvalitet

------------------------------ Riktig at døden ikke "eksisterer" men den betegner et abstrakt tilstand, så i praksis eksisterer den gjo.

skvulp, det beste i verden er gratis, Gnothi se auton (Kjenn deg selv)

1
lifeBeaing Jeg påstår at retten til å leve er like stor som retten til å dø Fordi valget er et som bare du kan ta, ingen har rett til å bestemme at du skal tilbringe dine site 4 måneder i pin...

lifeBeaing skrev: Jeg påstår at retten til å leve er like stor som retten til å dø

# Hvis du ikke klarer å gjøre noe selv da og er avhengig av hjelp - det er da det blir en forbrytelse (av den som hjelper).

Jeg er helt enig i at det må få være min simple rett å kunne få bestemme om mine siste mndr. skal være i pinsle eller om jeg bare vil gjøre det slutt nå med en gang.

Jada, jeg kan bestemme at det skal være slutt nå, men da må jeg ordne den saken selv, ingen andre har nemlig lov til å hjelpe meg.

1
quakechamp Tøffeline: Du er vel ikke akkurat dne personen som er for at man kan eie sitt eget liv. :--)

quakechamp skrev: Tøffeline:

Du er vel ikke akkurat dne personen som er for at man kan eie sitt eget liv.

# Hvis det går å si det på den måten, jo da eier jeg mitt eget liv, jeg bestemmer så langt det er mulig over det og jeg er min egen lykkes smed om hvordan det skal gå med meg.

Alt innenfor den grensen om hva jeg råder over og har makt over når det gjelder meg selv!

1

Er faktisk tilhenger av aktiv dødshjelp. Hvis en person ønsker å dø, men ikke kan klare det ved egen hjelp, bør det selvsagt være mulig for denne personen å få hjelp. Spørsmålet er bare om hvor dårlig stelt et kan være med denne personen, før aktiv dødshjelp kan bli aktuelt. --------------------------------------------------------------------------------------------------------http://www.geocities.com/kong\_the\_man--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1
cfossnes Er faktisk tilhenger av aktiv dødshjelp. Hvis en person ønsker å dø, men ikke kan klare det ved egen hjelp, bør det selvsagt være mulig for denne personen å få hjelp. Spørsmålet er...

cfossnes skrev: Er faktisk tilhenger av aktiv dødshjelp. Hvis en person ønsker å dø, men ikke kan klare det ved egen hjelp, bør det selvsagt være mulig for denne personen å få hjelp. Spørsmålet er bare om hvor dårlig stelt et kan være med denne personen, før aktiv dødshjelp kan bli aktuelt.

# Når det går bare en vei og ikke finnes noe håp/hjelp, men at den veien er litt lang og smertefull eller at vedkommede ønsker å korte inn ventetiden - da mener jeg det må kunne få være grunnlag til å få sitt ønske oppfylt.

1

Det er urettferdig at en person som er frisk kan gå og ta sitt eget liv, mens en som er så syk at denne handlingen er fysisk umulig for ham selv å klare alene, ikke kan det.

Ja til aktiv dødshjelp nu!

ExDeath ”You came from nothing, you are going back to nothing. So what have you lost? Nothing!

1
DjHarry Det er urettferdig at en person som er frisk kan gå og ta sitt eget liv, mens en som er så syk at denne handlingen er fysisk umulig for ham selv å klare alene, ikke kan det. Ja til...

DjHarry skrev: Det er urettferdig at en person som er frisk kan gå og ta sitt eget liv, mens en som er så syk at denne handlingen er fysisk umulig for ham selv å klare alene, ikke kan det.

# Forskjellen er enkel den. Den som er frisk klarer det på egenhånd, mens den som er syk trenger hjelp og hjelper du så blir du dømt for mord.

1
Tøffeline DjHarry skrev: Det er urettferdig at en person som er frisk kan gå og ta sitt eget liv, mens en som er så syk at denne handlingen er fysisk umulig for ham selv å klare alene, ikke...

Tøffeline

Nettopp. Det er sykt at man kan bli straffet for å hjelpe andre mennesker vekk fra et liv i smertehelvete. Derfor mener jeg at aktiv dødshjelp burde bli legalisert. Forøvrig ønsker jeg ikke en situasjon der en skal skal få lov til å dø bare fordi en føler seg litt utenfor. Det skal selvsagt være en eller annen form for komite som må utrede om vedkommende faktisk har behov for å dø eller ei.

ExDeath ”You came from nothing, you are going back to nothing. So what have you lost? Nothing!

1
DjHarry Tøffeline Nettopp. Det er sykt at man kan bli straffet for å hjelpe andre mennesker vekk fra et liv i smertehelvete. Derfor mener jeg at aktiv dødshjelp burde bli legalisert. Forøv...

DjHarry - Helt enig i det du skrev - men jeg tror jeg hadde vært behjelpelig hvis jeg skulle havnet i en sånn situasjon - så fikk de bare prøve å dømme meg og gjøre meg til et vondt menneske fordi jeg hjalp et annet ut av et helvete.

1
Tøffeline DjHarry - Helt enig i det du skrev - men jeg tror jeg hadde vært behjelpelig hvis jeg skulle havnet i en sånn situasjon - så fikk de bare prøve å dømme meg og gjøre meg til et vond...

Man har ikke rett til å ta en slik avgjørelse over et annet menneske, Jeg er for aktiv dødshjelp.

Men jeg forstår hvordan det er feil for å begå selvmord, når grundlaget for dette valget er lakt, når parsonen lider Phykisk eller, befinner seg i en situasjon hvor han/hun kan utvikle en bedre lifs kvalitet.

Det er klart at man er nøtt, til å sette ned et eget utvalg som avgjør i hvilked situasjoner Aktiv dødshjelp er aktuelt.

Selvmord, vet jeg egentlig ikke noe mot eller for, Selvmord grunner somregel i Pykisk lidelser. Da klarer mange ganger ikke parsonen å se noe vei ut av lidelsen, selv om det som oftest er en vei ut av lidelsen. ---------------------------------------

skvulp, det beste i verden er gratis, Gnothi se auton (Kjenn deg selv)

1
lifeBeaing Man har ikke rett til å ta en slik avgjørelse over et annet menneske, Jeg er for aktiv dødshjelp. Men jeg forstår hvordan det er feil for å begå selvmord, når grundlaget for dette...

lifeBeaing skrev:Selvmord, vet jeg egentlig ikke noe mot eller for, Selvmord grunner somregel i Pykisk lidelser. Da klarer mange ganger ikke parsonen å se noe vei ut av lidelsen, selv om det som oftest er en vei ut av lidelsen. ---------------------------------------

# Du har rett i det at den som psykisk er så nede at den går til skrittet selvmord, ser ikke noen vei ut av det og da blir selvmord det riktige for de.

En annen selvmordsgruppe, er de som bruker (unnskyld uttrykket) halvhjertede forsøk, det er mer et rop om hjelp enn ønsket om å ta sitt eget liv. De aller fleste av disse blir hjulpet ut av sitt uføre da de kommer under kyndig behandling.

En som virkelig mener selvmord, gir ikke varsler på forhånd, det kommer uventet på de nærmeste, de har ingen anelse om at noe sånt har ligget og "ulmet" hos den som tok sitt liv, veldig mange aner ikke en gang hvorfor vedkommede gjorde det.

Hos den som tar sitt liv, er det å ta sitt liv det eneste riktige og den rette måten å løse problemene på - det finnes hos de ingen annen måte å løse problemet på.

1
Tøffeline lifeBeaing skrev:Selvmord, vet jeg egentlig ikke noe mot eller for, Selvmord grunner somregel i Pykisk lidelser. Da klarer mange ganger ikke parsonen å se noe vei ut av lidelsen, s...

Det trenger ikke kommet uventet på de pårørende, når en som virkelig vill ta selvmord, tar selvmord. Men somregel er de selvmordene gått planlaktet og gjennomføres mange ganger med en rolig beslutsomhet.

Hos dem finnes det ingen tilsynelatende løsning annen en selvmord, men fakta er gjo at de fleste sykisk lidende kan finne et givende liv etter større forandringer i deres liv.

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Stakkars Støre

Det er farlig å neglisjert strømpris utviklingen i Norge. Jeg ville sørget for ekstra vern rundt ham om det fortsetter som nå. Lund er AP mann men lever i fortiden. En ting er å vinne valg. Annet er å...
1
1 svar
Laster...