Filosofi

lepidusus

Dette er meningen m livet

Jeg vet ikke. Hvorfor gidde og stille slike tåplige spørsmål. Dette er subjektivt. Ingen fasitsvar. det blir som å spørre etter hva er navnet ditt. Du vil få mange ulike svar, men aldri noe allmenngyldig fasit.

1
24 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"lepidusus skrev: Jeg vet ikke. Hvorfor gidde og stille slike tåplige spørsmål. Dette er subjektivt. Ingen fasitsvar. det blir som å spørre etter hva er navnet ditt. Du vil få mange ulike svar, men aldri noe allmenngyldig fasit."

Spørs hva du mener med "mening med livet". Snakker man om å finne meninger i livet og slikt er det subjektivt, mens hvis du spør "hvorfor er vi her?" eller "Er vi virkelig meningsløs etter vi er død? Er dette noe vits da?", så ligger det noe annet i det. Jeg er ikke-troende, men hvis det hypotetisk sett var en ordentlig grunn til at vi levde, enten som enkeltperson eller som gruppert menneske, så hadde det jo vært fint å vite det. Mennesker er jo tross alt merkelig intelligente i forhold til andre dyr.

Sinewave Your fantasies are unlikely. But beautiful.

1

Meningen med livet må være å nyte det. Kvinner, venner, familie osv...

Og kanskje det å skaffe seg informasjon. Livet er en evig informasjonsjakt, som går gjennom flere livssykluser, og til slutt (etter nok informasjon) havner man "et bedre sted".

1
Sinewave "lepidusus skrev: Jeg vet ikke. Hvorfor gidde og stille slike tåplige spørsmål. Dette er subjektivt. Ingen fasitsvar. det blir som å spørre etter hva er navnet ditt. Du vil få mang...

Hvis vi ser på dyrene, så er meningen med livet å leve. De fleste ville dyrene har bare to mål for øyet, nemlig å spise mat så de kan leve, og å reprodusere seg. I utgangspunktet er det vel ikke mer komplisert for oss mennesker heller? Andre eventuelle meninger med livet blir vel mer subjektive, forskjellige fra person til person.

Hy.

1

Nemlig. Meningen med livet er å overleve. Ikke nødvendigvis for individet, men for arten. Altså reproduksjon.

1

Meningen med livet er ganske enkelt å leve.

Sier ikke det seg selv?

ExDeath "En skal ikke tro, en skal vite"

1
kiloJoul Nemlig. Meningen med livet er å overleve. Ikke nødvendigvis for individet, men for arten. Altså reproduksjon.

"kiloJoul skrev: Nemlig. Meningen med livet er å overleve. Ikke nødvendigvis for individet, men for arten. Altså reproduksjon. "

Er ikke det litt selvmotsigende? Man lever for å overleve?? Nei, er ikke enig med deg der. Personlig så trur jeg ikke at det er noe "mening" med livet. Det er bare et resultat av mange tilfeldigheter. Så jeg sier nå bare, når man har først fått sjansen til å leve, nyt det.

1

Tror at du egentlig kan summere spørsmålet slik:

Meningen med livet må være og la rasen leve videre, dyr gjør det, insekter gjør det og vi mennesker gjør det også. Vi er dessverre kanskje litt for flinke til og ødelegge rundt oss og slikt men i siste instans er det og føre rasen videre som er meningen med livet.

1
Ribba "kiloJoul skrev: Nemlig. Meningen med livet er å overleve. Ikke nødvendigvis for individet, men for arten. Altså reproduksjon. " Er ikke det litt selvmotsigende? Man lever for å ov...

"Ribba skrev: Er ikke det litt selvmotsigende? Man lever for å overleve?? Nei, er ikke enig med deg der. Personlig så trur jeg ikke at det er noe "mening" med livet. Det er bare et resultat av mange tilfeldigheter. Så jeg sier nå bare, når man har først fått sjansen til å leve, nyt det."

- Hva KiloJoul mente, Samson, var at man måtte føre arten videre. Altså bli født, få barn når man er gammel nok, passe på barna, gå hen og dø når man blir ubrukelig og gammel.

1
Ribba "kiloJoul skrev: Nemlig. Meningen med livet er å overleve. Ikke nødvendigvis for individet, men for arten. Altså reproduksjon. " Er ikke det litt selvmotsigende? Man lever for å ov...

Ribba skrev: "kiloJoul skrev: Nemlig. Meningen med livet er å overleve. Ikke nødvendigvis for individet, men for arten. Altså reproduksjon. "

Er ikke det litt selvmotsigende? Man lever for å overleve?? Nei, er ikke enig med deg der. Personlig så trur jeg ikke at det er noe "mening" med livet. Det er bare et resultat av mange tilfeldigheter. Så jeg sier nå bare, når man har først fått sjansen til å leve, nyt det. ____________ Den eneste objektive meningen med livet, er å overleve slik at du kan føre arten videre. Overlevelsesinstinktet er det eneste instinktet man har. Alle egenskaper vi har er der for å sikre overlevelse. Hva du personlig velger å fylle livet med, hva som gir ditt liv mening, er selvfølgelig subjektivt.

1
kiloJoul Ribba skrev: "kiloJoul skrev: Nemlig. Meningen med livet er å overleve. Ikke nødvendigvis for individet, men for arten. Altså reproduksjon. " Er ikke det litt selvmotsigende? Man l...

Alt objektivt er for sent ute til å være helt sant, derfor kan meningen med livet ikke ligge i objektivitet. Det subjektive (opplevelsen) er det nærmeste ett menneske kan komme "Nuet", som igjen er eneste sted hvor sannheten kan eksistere, da en sann ting ikke kan ha en begynnelse og slutt.. Den som ved å ikke blande seg inn, og kan la objektet og subjekt være ett.. kan kalles et Opplyst menneske....herav følgende konklusjon: Meningen med Livet, er ved å ikke ha andre meninger..å kunne glede seg i takknemmelighet..

1
kiloJoul Alt objektivt er for sent ute til å være sant?

Jeg har litt trøbbel med problemstillingen her. Jeg trudde hva er meningen med livet, ikke hva er meningen med akkurat livet til en spesifisert art/individ. Hvis der er hva er livet til en levende spesifisert ”individ”, så er vil jeg svare: meningen med livet for et spesifisert ”individ” er det ”individet” måtte ønske å få ut av livet sitt. ”Individet” har ingen plikt å sørge for at arten skal bevares, men ”individet” har muligheten.

Når det gjelder livet generelt, så mener jeg at det er en tilfeldighet. Det oppsto fordi at forholdene tillater det. Om en art velger å dø ut, vil fortsatt livet eksistere, og så lenge forholdene er tilgjengelig så vil livet også eksistere.

Men hvis dere tenker at hva er meningen for at arten skal leve videre, så er det jo selvsagt å overleve lenge nok til å reprodusere seg.

1
kiloJoul En art vil aldri velge å dø ut.

"kiloJoul skrev: En art vil aldri velge å dø ut."

For at en art skal kunne velge "å dø ut" må først arten vite om døden. Det er enda ikke bevist at det er andre arter enn mennesket som vet om døden. Slikt at dermed skal det selvfølgelig mye til for at en art ”skal velge å dø ut”

Men mennesket kan velge å dø ut, det er jo dessverre mange mennesker som velger å ta sitt eget liv.

1
kiloJoul Alt objektivt er for sent ute til å være sant?

Alle objekter et menneske ser rundt seg, fra de ytterste stjerner og helt til sin egen nesetipp er fortid. Det eneste vi har som er i "nutid" er det vi ser MED, og derfor det eneste vi har som er helt Sant...Det er det Livet som noen med rette kaller "Gud", og som er meningen å bli nærmere kjent med. Altså: Meningen med Livet er Livet.

1
Ribba "kiloJoul skrev: En art vil aldri velge å dø ut." For at en art skal kunne velge "å dø ut" må først arten vite om døden. Det er enda ikke bevist at det er andre arter enn menneske...

Ribba skrev: "kiloJoul skrev: En art vil aldri velge å dø ut."

For at en art skal kunne velge "å dø ut" må først arten vite om døden. Det er enda ikke bevist at det er andre arter enn mennesket som vet om døden. Slikt at dermed skal det selvfølgelig mye til for at en art ”skal velge å dø ut”

Men mennesket kan velge å dø ut, det er jo dessverre mange mennesker som velger å ta sitt eget liv."

- Det er tross alt veldig få. Og mennesket som art vil ikke dø ut.

1

Meningen med livet er å skape anarki.

1

Ifølge kristendommen kommer man til himmelen dersom man har fulgt Guds vilje! Der får man oppleve evig liv sammen med Jesus og gjengen! Men har noen egentlig tenkt på hva dette innebærer? Altså dette med EVIG liv! Jeg er ikke så sikker på om det er det jeg ønsker å oppleve når jeg dør! Tenk på det da... EVIG LIV! Du skal eksistere i uendelig tid! Det høres mer ut som en straff spør du meg! Tenk dere det da... dag ut... dag inn... det samme gamle paradis! En stund går det sikkert bra... man kan jo sikkert holde på lenge med bare å traske rundt i edens hage og utforske, men en dag vil man jo ha vært overalt! En dag vil det ikke være noe nytt å gjøre! Kanskje dette skjer etter en million år, hva vet jeg, men uansett... hva gjør man da? Man vil jo etter all sannsylighet bli lei av å snakke de andre beboerne etter noen tusen år, selv om man vil gå tom for samtaleemner lenge før den tid! Og... etter èn billion år vil det fortsatt ikke være slutt! Og ettersom så mye av det vi vanlige dødelige liker å gjøre i hverdagen viser seg å være "synd", vil det jo være lite å gjøre der oppe uansett! Ikke sex, ikke GT3:Vice City (noe man for øvrig godt kunne fylt tiden med en stund), ikke ditt og ikke datt! Nei! Evig liv takke meg til! Litt utvidet levetid hadde riktignok vært bra!

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.
Bilde

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...