Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Evig/uendelig

Jeg vil gjerne ha en avklaring av disse to begrepene som ofte blir feilaktig brukt om hverandre. Jeg vil si det slik at begrepet "uendelig" er open ended framover i tid, altså at det betegner noe som har en begynnelse men ingen slutt. "Evig" derimot, ser jeg på som noe som er open ended begge veier, noe som hverken har begynnelse eller slutt. "Uendelig" blir dermed et tidfestet begrep, mens "evig" er tidløst, i ordets rette forstand.

1
7 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Biril

En annen ting er kanskje at det passer best å bruke evig i forhold til tid, og uendelig i forhold til lengde. Eks: Vi kan jo si at verdensrommet er uendelig, men ikke evig.

1

Eruan

Biril skrev: En annen ting er kanskje at det passer best å bruke evig i forhold til tid, og uendelig i forhold til lengde. Eks: Vi kan jo si at verdensrommet er uendelig, men ikke evig.

>> Det forutsetter jo faktisk at verdensrommet er uendelig, noe som slett ikke er sikkert. Og iallefall vil jeg faktisk si at det er omvendt. Og husk, ikke engang tiden er uendelig. Tiden har en begynnelse, og vil kanskje få en slutt. Og uansett, når deg gjelder universet, så er jo faktisk tid og rom det samme. Desto mer tid det går, desto mer rom er det. Om de er endelige eller uendelige kommer an på universets masse. Big Crunch eller kuldedøden. Evig er det iallfall ikke, siden tid og rom har en begynnelse.

1

yiddy

stemmer det her da? høres ut som noe du har funnet opp...

1

Biril

Gud er evig. Tid og rom er målbar fra det big bang, utenom det kan den også være evig.

1

Lignende temaer

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...