Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Navy Seal og Delta Force?

Kan noen forklare meg forskjellen mellom desse to kommandogruppene?

1
25 svar

25 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

kingkop

Som en del sier så er nok den forskjellen på Delta Force og SEAL hvor de rekrutterer og hva slags oppdrag de løser. SEAL sammarbeider mye med US Navy. Det skal f.eks være et SEAL-team på hver hangarskipgruppe. Ubåt er også en "favoritt" når de skal ut på oppdrag. Den nyeste Virginia klassen er skreddersydd for å levere spesialstyrker (SEAL).

De kan sammenlignes med britiske SBS og norske KJK/FSK (er ikke så kjent med denne organisasjonen.

Delta Force brukes mer dersom oppdraget er på innlandet. De har muligens kompetanse på kystoppdrag men dette er nok ikke deres primærfelt. Felt innen anti-terror er nok mer deres spesialitet. Spaning i felt, kidnapping (f.eks viktige militære eller terrorister i felt), skarpskyting, utradere mindre fientlige leirer ol er også oppdrag de utfører.

YNWA http://www.cardomain.com/memberpage/676226/1

1

erikksen

kingkop skrev:SEAL sammarbeider mye med US Navy.

<De er en del av marinen. Forresten ligger det litt i navnet, Navy SEAL.>

1

ultimasri

kingkop skrev: De kan sammenlignes med britiske SBS og norske KJK/FSK (er ikke så kjent med denne organisasjonen. ------------------------------------------ Enig med alt du sier bortsett fra meningen ovenfor... Special Boat Service ligger mer en plass mellom MJK og KJK (kystjeger) NAVY SEAL og MJK?.. klinger bedre her!! FSK ligger nok nærmest DELTA

Bare husk: ingen av de nevnte avdelingene er direkte sammenlignbare (veldig mange faktorer skiller dem)

SAS er forøvrig blandt topp 3 respekterte SPEC-OP i verden

1

erikksen

Special Boat Service ligger mer en plass mellom MJK og KJK (kystjeger)

Jeg er ikke noen stor ekspert på dette feltet, men jeg har nå lest at SBS er deres versjon av Navy SEAL og MJK. KJK er Norges minimini-versjon av Royal Marines.

1

Exos

Hvis jeg ikke tar feil - så brukes Delta Force mye i antiterroroppgaver! Enig med han som nevnte SAS-styrken, som vel er kanskje den beste elitestyrken i verden (avhengig av mål og oppgave selvsagt), men også disse kan tabbe seg ut! Husker en sak for noen år siden. Veit ikke hvem i øvelsesleddet som tabbet seg mest ut, men dette er kortversjonen: En mindre SAS-styrke hadde øvelse i Gibraltarområdet. Et spesifikkmål for styrken ble pekt ut, men etter at styrken slo til med "full tyngde", så var det helt FEIL målsom ble angrepet! Rett og slett mot en liten spansk fiskerlandsby!!

1

haemet

Exos skrev: Husker en sak for noen år siden. Veit ikke hvem i øvelsesleddet som tabbet seg mest ut, men dette er kortversjonen: En mindre SAS-styrke hadde øvelse i Gibraltarområdet. Et spesifikkmål for styrken ble pekt ut, men etter at styrken slo til med "full tyngde", så var det helt FEIL målsom ble angrepet! Rett og slett mot en liten spansk fiskerlandsby!! -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det er som oftes etteretning som feiler når slik skjer, etteretning er nøkkelfaktor for et godt utført oppdrag.

1

TetilKje

Etter hva jeg vet om disse gruppene: Navy SEa Air Land. tilsvarer SBS i Uk og MJK i Norge. Delta Force ligger under US Army. tilsvarer SAS og HJK i hhv UK og Norge

************************ Fighting for peace is like fucking for virginity

1

milfern

Trodde Seal var SAS i England jeg...

1

haemet

Navy SEAL er som sagt likt MJK i Norge, Delta er mer en samling av Elite soldater fra hæren m.m og ligner det man i Norge definerer som Spesial Jeger!

Her kan du lese litt om amerikansek elitestyrker:

http://www.specialoperations.com/Units/military.htm

1

milfern

Jasså...så Delta Force er kremen, trodde det var omvendt

1

SkRoOlLe

Å sammenligne SAS med HJK er bare tull, nærmeste norge kommer SAS er FSK, men SAS er langt mer allsidig. Britiske soldater er generelt veldig bra trent og fline soldater, vil påstå nivået på britiske soldater er høyere en amerikanske.

Kom til å tenke på en del av det britiske forsvaret, det er noen bytingermed en spesiel kniv, noen som husker hva disse heter eller kaller seg? Hvis du ber dem om å se på kniven så se de at man må betale med blod (skal alltid komme blod på bladet når man drar fram kniven)

1

Astronauten

Ghurka?

1

erikksen

SkRoOlLe skrev: Å sammenligne SAS med HJK er bare tull, nærmeste norge kommer SAS er FSK, men SAS er langt mer allsidig.

<Dette har du selvfølgelig godt grunnlag for å uttale deg om? Det heter jo nå HJK-FSK, og sammenligningen er ikke helt ueffen.>

Britiske soldater er generelt veldig bra trent og fline soldater, vil påstå nivået på britiske soldater er høyere en amerikanske.

<Det er godt mulig. Men igjen lurer jeg litt på hvordan du kan si dette så skråsikkert..>

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...