Forsvar

DOeS

Kan man som dansk ...

statsborger søke om å bli innrullert i det norske millitær? Er det noen som vet noe om dette. (En diskusjom mellom min bror og meg.)

DOeS norge49@hotmail.com

1
12 svar
Araber-Mattis

Det går ikke. Men hvis du er norsk statsborger og bor i utlandet så er det fullt mulig, men da er det også lettere å slippe unna.

1
Araber-Mattis Det går ikke. Men hvis du er norsk statsborger og bor i utlandet så er det fullt mulig, men da er det også lettere å slippe unna.

Araber-Mattis skrev: Det går ikke. Men hvis du er norsk statsborger og bor i utlandet så er det fullt mulig, men da er det også lettere å slippe unna. **************** Jo, jeg vet det, men det er ikke situasjonen. En f.eks dansk statsborger, som bor her i Norge, kan han søke inn i det millitære som dansk statsborger?

DOeS norge49@hotmail.com

1
DOeS Flyboy skrev: Hva er galt med det danske forsvaret da? ******************** He, he. det er ikke det som er spørsmålet. Men spørsmålet er: Kan man avtjene i det norske millitæret so...

§ 3. Norsk mannlig statsborger er etter utskrivning vernepliktig fra 1 januar i det år han fyller 19 til utgangen av det år han fyller 44. Er han samtidig fremmed statsborger, er han ikke vernepliktig her i riket såfremt konvensjon med den fremmede stat er til hinder for det.

Med de begrensninger som følger av konvensjon med fremmed stat, kan Kongen bestemme at verneplikt skal pålegges også menn som uten å være norske statsborgere hører hjemme her i riket. Dog skal slik vernepliktig være fri for militærtjeneste så lenge staten er i krig med det land hvor han er eller sist var statsborger.

1
DOeS Takk Svanse! Det er vel nærmest et svar, på mitt spørsmål. DOeS norge49@hotmail.com

"Fremmed statsborger

Er du ikke norsk statsborger, er du ikke forpliktet til militærtjeneste i Norge, og dermed heller ikke pliktig til å møte på sesjon. Når statsborgerskap er avklart slettes du fra vårt register med mindre du ønsker å gjennomføre militærtjeneste i Norge. Skriftlig søknad må da sendes til Vernepliktsverket. Ønsker du mer opplysninger om dette, ta kontakt med Vernepliktsverket"

http://www.mil.no/felles/vpv/start/innrulleringogsesjon/innrullering/hvaerinnrullering/#fremmed

Så det virker som det finnes en åpning for danske statsborgere som ønsker å tjenestegjøre i det norske forsvaret. En annen ting er om det er lovlig etter dansk lov. Det aner jeg ikke om..

1
franzsigel "Fremmed statsborger Er du ikke norsk statsborger, er du ikke forpliktet til militærtjeneste i Norge, og dermed heller ikke pliktig til å møte på sesjon. Når statsborgerskap er av...

franzsigel skrev: "Fremmed statsborger

Er du ikke norsk statsborger, er du ikke forpliktet til militærtjeneste i Norge, og dermed heller ikke pliktig til å møte på sesjon. Når statsborgerskap er avklart slettes du fra vårt register med mindre du ønsker å gjennomføre militærtjeneste i Norge. Skriftlig søknad må da sendes til Vernepliktsverket. Ønsker du mer opplysninger om dette, ta kontakt med Vernepliktsverket"

<a href="http://www.mil.no/felles/vpv/start/innrulleringogsesjon/innrullering/hvaerinnrullering/#fremmed"&gt;http://www.mil.no/felles/vpv/start/innrulleringogsesjon/innrullering/hvaerinnrullering/#fremmed&lt;/a&gt;

Så det virker som det finnes en åpning for danske statsborgere som ønsker å tjenestegjøre i det norske forsvaret. En annen ting er om det er lovlig etter dansk lov. Det aner jeg ikke om.. ***************************** Takk for svar og linken!

Hva den danske lov sier vet jeg heller ikke, men kan det ha noe å si at Danmark er med i Norden? De nordiske landene er jo organisert i Nordisk råd.

DOeS norge49@hotmail.com

1
DOeS franzsigel skrev: "Fremmed statsborger Er du ikke norsk statsborger, er du ikke forpliktet til militærtjeneste i Norge, og dermed heller ikke pliktig til å møte på sesjon. Når sta...

Nordisk Råd spiller neppe særlig inn her.

Men så vidt jeg skjønner av den danske Straffelovens 12 kapittel, så er det ikke noe hinder for å verve seg i ett annet lands væpnede styker bortsett fra dersom man:

"under krig eller besættelse yder fjenden bistand ved råd eller dåd eller til fremme af fjendtlig interesse svækker den danske stats eller dens forbundsfælles kampdygtighed"

Siden Norge gjennom NATO er en av Danmarks forbundsfæller, så er det vel neppe noen overhengende farer for at man skal bryte noen dansk lov.

Men om det er en reel problemstilling, ville jeg vel tatt kontakt med den danske ambassaden for å sjekke. Regner også med vernepliktsverket i Norge kan gi deg et svar på dette spørsmålet.

1
franzsigel Nordisk Råd spiller neppe særlig inn her. Men så vidt jeg skjønner av den danske Straffelovens 12 kapittel, så er det ikke noe hinder for å verve seg i ett annet lands væpnede sty...

franzsigel skrev: "... Siden Norge gjennom NATO er en av Danmarks forbundsfæller, så er det vel neppe noen overhengende farer for at man skal bryte noen dansk lov.

Men om det er en reel problemstilling, ville jeg vel tatt kontakt med den danske ambassaden for å sjekke. Regner også med vernepliktsverket i Norge kan gi deg et svar på dette spørsmålet. ..." ******************* Dette høres riktig ut, takk!

Det er forsåvidt ikke noe viktig annet enn at jeg diskuterte dette med min eldre bror, hvor jeg betvilte at man som f.eks. dansk statsborger kan tjenestegjøre i det norske forsvaret. Men nå ser jeg at dette er sannsynligvis mulig.

DOeS norge49@hotmail.com

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Laster...