Forsvar

fantaboks

Skjold militærleir

Hvordan ser det ut der? Hvordan er beliggenheten? (generell utsikt osv, og hvordan ligger den ann i forhold til nærmeste by/tettsted) Hvordan er befalet?

Har lyst på et ettårs opphold der. =)

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nå er det snart 17 år siden jeg reiste derfra, men jeg kan gjerne ta det slik det var den gang, og sannsynligvis stort sett er fremdeles:

Skjold ligger 12 mil fra Tromsø, og ellers er vel Andselv og Bardufoss nærmeste "større" tettsteder, ca 3-4 mil fra. Skjold besto for 17 år siden av to militærleire, Maukstadmoen og Holmen. Sistnevnte var leir for ingeniørsoldater og er nå nedlagt. Ellers beso stedet av et velferdsbygg, et samvirkelag, to bensinstasjoner, to små kiosker og en pub. I tillegg hadde man en ganske fin idrettshall.

Leiren ligger langt nede i dalen, men det er natur å se fra alle kanter. Her kan man eksempelvis nevne Mauken skytefelt. Ellers er jo nasjonalparken Dividalen i umiddelbar nærhet.

Når det gjelder befalet regner jeg med at de fleste av de jeg hadde er borte fra stedet nå, og akkurat det skal du være glad for ihvertfall når det gjaldt den troppsjefen jeg hadde.

1

TheBracket skrev: Nei, kom deg inn i 2 Bataljon! -------------------------------------------------------- Ja, det er dit jeg har lyst til og komme meg inn.

TheBracket skrev: Hvis du har venner som har anbefalt Skjold, bør du nesten revurdere omgangskretsen din;-) --------------------------------------------------- Er ingen som har anbefalt Skjold. Men det er bare der 2. bataljonen holder til.. =)

Men eller hørtes det jo ganske fint ut der. Fin natur overalt+ et lite rolig sted.

Eller tar jeg helt feil?

1

Er du friluftskar, finner du mange muligheter der. Alt opp til deg selv. Dividalen nasjonalpark er noe av det fineste og mest uberørte her i landet, og ligger ikke langt fra Skjold. Men er du av den urbane typen, tror jeg du får det tøft.

1
Tally-Ho Er du friluftskar, finner du mange muligheter der. Alt opp til deg selv. Dividalen nasjonalpark er noe av det fineste og mest uberørte her i landet, og ligger ikke langt fra Skjold...

Det er ikke uten grunn at Skjold Garnison er plassert der den ligger. For de med et minimum av innsikt i militærfaglige spørsmål etter andre verdenskrig, kjenner man kanskje til oppsettet av Brigade Nord som stående avdeling mot Sovjetunionen. På Skjold lå infanteristene og ingeniørene som først skulle gå i kamp med 61.motoriserte infanteridivisjon som var antatt å gå ned Skibotndalen og inn i Norge. Skjold hadde alltid et kompani stående på beredskap i leirer i Skibotndalen. Og Skjold ligger strategisk til i forhold til lendet rundt, og intensjonen ved å la hovedtyngden av Brigade Nord og mobiliseringsavdelingene sørfra, gå i kontakt med russerne i det kanaliserende lendet i indre Troms. Skjold Garnison er også plassert i tilknytning til ett av de tre store skytefeltene i Troms, Mauken.

For øvrig bør det fremgå at Ingeniørbataljonen er en av de avdelingene i Norge som gjennom året utfører flest skarpe oppdrag. Ingeniørene er svært ettertraktet både internt i Forsvaret og utenfor Forsvaret til oppdrag av ulike slag. En avdeling som utfører mye samfunnsnyttig, varierende og meningsfullt, på tross av hvordan "de ikler seg bereten", som det så freidig beskrives i et innlegg lengre opp.

1
fantaboks TheBracket skrev: Nei, kom deg inn i 2 Bataljon! -------------------------------------------------------- Ja, det er dit jeg har lyst til og komme meg inn. TheBracket skrev: Hvis...

fantaboks skrev: Men eller hørtes det jo ganske fint ut der. Fin natur overalt+ et lite rolig sted.

Eller tar jeg helt feil? _________________________________________________________________

Både lite og rolig, ja. Skjer ikke stort. Men et lite pluss for en OK velferd. Men 2 Bn er en knalltjeneste hvis du kommer inn i Kp-a eller b. Mye skyting og stridsteknikk + sibo-trening som er skikkelig moro! _______________________________________________________________ The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing - Edmund Burke

1

Jeg var der i 1986, og på rep i 1998. Husker fremdeles Karma diskotek! Ble imponert da jeg var der i 98. Skikkelig gym rom, og spisesalen var rene 5 stjerners restauranten sammenlignet med det vi måtte ta til takke med i 86. Jeg likte meg svært godt der under førstegangstjenesten min. Har veldig mange gode minner derfra.

1

Jeg var på skjold i 2006. Det er veldig fint der, nydelig natur.. kaldt om vinteren og mygg om sommeren... Glemmer ikke når vi lå ute i -48... kompanisjefen lurte på om vi skulle pakke sammen å dra hjem..

Befalet kommer litt an på i hvilken bataljon du havner.. Jeg var i ingeniørbataljonen, og der gikk alt på skinner... Sikkert ikke noe verre i 2. bataljon.

Og det med at IngBat er noen slasker er bare tull... Når jeg var der runda vi 80 overnattinger i telt, så det var nok av grønn tjænest.

1

Jeg hadde en fin tjeneste der, men det hadde ingenting å gjøre med beliggenheten eller plassen generelt. Fordelen med sånne gokkplasser er at de fleste på rommet bare ligger og råtner i senga hele kvelden så det blir bra miljø.

Kaldt som satan på vinterstid, var glad de dagene det kun var -10 for å si det sånn, da var det av med jakke og ut i bare genser. Skytefeltet Mauken må være en av verdens verste plasser. Alltid forblåst der oppe, fra kuling til sterk storm, og det er et under at folk kommer hjem derfra med fingrene i behold.

Ellers er det fint miljø i indre Troms for øvelser, masse fjelltopper å bryte seg opp på med beltevogn og forsvaret skal opp på de fleste, spesielt vi som holdt på med raketter måtte finne gode høyder å sette opp på.

Høres kanskje ille ut, men hvis jeg kunne gjort det igjen hadde jeg nok gjort det.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Aktuelt kaareaadinnlandet Siste svar

Landet Norge

Lucky Luke på Facebook: "Det er mye som tyder på at landet Norge er i den metaforiske gjørma. F.eks.: Hvor mye korrupsjon er det i politiet? Høyyyt? Hvor mye feilbehandling er det i helsevesenet? Høyy...
1
1 svar
Laster...