Forsvar

diemaco

Ultimate soldier Fsk vs Green berets

Her er en konkurranse mellom norske Fsk og Green berets. Hadde det ikke vært for forkilingen av Augen,og at de ikke var utdannet snipere hadde det kanskje gått bedre.

1
17 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Haha, ikke så bra det der. De burde løpt 3 mil'en først og så knivkamp etterpå, hadde kanskje gitt gunstigere resultater for oss...

Synd de ikke fikk gjenomføre den siste øvelsen.

1

syns jeg leste en plass at disse 2 ikke var "ekte" FSK soldater...En FSK soldat er bedre en det som vises i denne videoen.Det vi ser er regelrett pinlig se med tanke paa at FSK blir omtalt som top 3 i verden sammens med engelske SAS og Navy Seals. Det er det en SAS som mente og ikke s rart heller naar SAS og Navy Seals gjevnlig er i Norge for trene med Norske spesialsoldatder!

1

Tror, når det kommer til stykket, at spesialstyrkene driter i hvem som klassifiseres som "best" - de allierte soldatene jobber sammen i forskjellige oppdrag (blant annet i Afghanistan) og har sine styrker og svakheter. De som er mest opptatt av "best" er utenforstående og da gjerne ut fra at "våre er best" tankegangen.

1

Har ikke sett denne videoen, men det er klart at resultatet av slike konkurranser alltid vil avhenge hva som blir testet. Hvor realistisk og reelle slike øvelser er kan også diskuteres.

De norske spesialsoldatene har kunnskaper langt ut over det å drepe flest mulig på kortest mulig tid. I Afghanistan drev de f.eks mye med opplæring og oppbygging av afghanske styrker.

Lurer også på hvordan Green Berets hadde funket om de skulle ligge blegg i ro på en OP i et par tre uker...

2
Jalla2 Tror, når det kommer til stykket, at spesialstyrkene driter i hvem som klassifiseres som "best" - de allierte soldatene jobber sammen i forskjellige oppdrag (blant annet i Afghanis...

Hele diskusjonen er dødfødt. De eneste som kan rangere spesialsoldatene etter hverandre, er faktisk de som er innblandet i de forskjellige øvelsene spessoldatene har, og den informasjonen som er på de øvelsene er jo hemmelig. Derfor kan egentlig ingen uttale seg om hvilken av avdelingene som er best, og de forskjellige avdelingene har uansett forskjellige egenskaper, så det blir uansett subjektivt.

Jeg har selv aldri vært i FSK/HJK-avdelingen, men har vært innblandet i markørøvelser, men har på ingen måte likevel oversikt over hva de driver. Selv om jeg har venner og bekjente der, og jeg ville heller ikke kommentert det.

Om 50 år, og kanskje FSK/HJK er nedlagt, så kan vi vurdere de fra et historisk perspektiv med andre avdelinger. Hvis forsvaret skulle bestemme seg plutselig for å lette på sløret.

1

Tenkte meg det, disse gutta var veldig "soft" og kunne vanskelig se for meg at dette var FSK-materiale. Enda en god grunn til å ikke se disse tullete reality programmene.

1

Hadde det ikke vært for forkilingen av Augen,og at de ikke var utdannet snipere hadde det kanskje gått bedre.

hahaha! selv en fersk hjortejeger med rykende ferskt jegerkurs på kveldstid... -ville jo truffet bedre...

...300 yards ...-med benk, kikkert og tofot!! "skarpskytteren " burde jo fått premie for å prestere å greie å bomme ...(!)-selv med spotter... (!)

Hvis desse to er /har vært FSKer, forstår jeg bedre hvorfor man må lage en ny spesialstyrke bestående utelukkende av damer... :)

...lurer forresten på hvor de to "spesialsoldatene" har lært den høyst "spesielle" øvelsen "å prøve å klarere en forkiling med magasinet fortsatt sittende i våpenet"...?? ;):)

2
Spilloppmaker Er knapt noen andre enn Norge som hevder at FSK er de beste spesialsoldatene. USA mener de har de beste spesialsoldatene, Russland mener de har de beste spesialsoldatene. Hva mene...

Er knapt noen andre enn Norge som hevder at FSK er de beste spesialsoldatene. USA mener de har de beste spesialsoldatene, Russland mener de har de beste spesialsoldatene.

amerikanerne og britene kommer til Norge for å trene på vinterscenarier sammen med norske spesialstyrker. så vidt jeg kan forstå, har norske spesialstyrker en høy fagmessig standard, og er høyt respektert internasjonalt.

1

Denne fyren som deltok her har etter det jeg har forstått aldri vært medlem av verken MJK eller FSK/HJK. Han er en tidligere TMBN soldat som er I USA for å søke karriere som skuespiller.

1
Vigilius_Osloensis [sitat…] amerikanerne og britene kommer til Norge for å trene på vinterscenarier sammen med norske spesialstyrker. så vidt jeg kan forstå, har norske spesialstyrker en høy fagmessi...

Slik var det ihvertfall den gangen jeg var inne til førstegangstjeneste i brigade nord. Spesielt samekompaniene var noe amerikanske og britiske spesialsoldater gruet seg til å ha som motstandere. De snek seg inn i teltleirer ubemerket stadig vekk og kuttet teltsnorer. Mye dårlig nattesøvn på dem.

1

He he, nordmenn er som de alltid har vært, raske i små grupper. Helt siden ski-jeger bataljonen i Finlands dager. Dagens styrker er av samme ulla, bare med bedre utstyr. Og de må være godt trente da de må være klare til å rykke bakover fortere en fienden rykker frem :)

Skulle jeg dratt i krigen ville jeg nok hatt med meg feks. Spetanz eller Israelske spes.

1

Hehehe..

Tør påstå med 100% sikkerhet at disse gutta ikke har noen som helst tilhørighet til Norske spesialstyrker.

For det første ville FSK aldri deltatt på noe sånt. Noe man kan slå fast ganske greit utifra graden av åpenhet avdelingen har vist tidligere og frem til nå.

For det andre, dersom de mot formodning skulle deltatt, ville deres operatører stilt i finlandshetter/noe som skjuler ansikt og ID.

For det tredje, under skarpskyttersegmentet, FSK-operatør som aldri har skutt med boltrifle før ? Og holder på å kalle MØR et helautomatisk våpen før han blir rettet på ? Tror ikke det..

For det fjerde, FSK bruker såvidt meg bekjent crye precission uniformer. Uniformene brukt av disse "operatørene" i programmet minner om en slags blanding av US Army multicam og US Marines sin uniform. Sikkert noe man får kjøpt i softgunmiljø og den slags.

Så til dere som "disser" FSK og Norske soldater forøvrig med utgangspunkt i et latterlig Amerikansk program, kun ment for å skryte opp og fremstille Amerikanske soldater som best, tenk over det.

Alle land vil kalle sine egne for best, Amerikanere gjerne noe mer enn alle andre.

Men at Norske spesialstyrker har en høy stjerne i internasjonale SOF-miljø er det ingen som helst tvil om. De kan sine saker. Med det sagt har jeg ikke tatt til orde for at de er best i verden eller noe som det.

Til dere andre som prater om spetznatz osv. Dere har ikke peiling. Tipper dere ikke har vært inne til førstegangstjeneste engang.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...