Fotball - Øvrig Britisk

Atlin

°Celtic FC - Klubbtråd°

<a name="mce_22_end"></a><a name="mce_17_start"></a><a name="mce_13_start"></a><a name="firstHeading"></a> Celtic er klubben som tok seriegullet i forrige sesong i SPL, Skottlands toppdivisjon. Jeg fant ingen klubbtråd, så det er kanskje på tide å få den opprettet.

**~~~~INFORMASJON OM KLUBBEN~~~~

Hjemmebane: Klubbens hjemmebane ligger i Glasgow og heter Celtic Park. Tilskuerkapasiteten er 60 832, mens tilskuerrekorden er på rundt 83 000 (mot Rangers i 1938). Underlaget er av grønt og flott naturgress, og samme farge ser vi også på tribunen. Slik ser denne flotte arenaen ut.Meritter:** Celtic har en dusin av pokaler fra både SPL, Scottish cup og ligacupen. I SPL har de vunnet hele 43 ganger, i Scottish cup 35 ganger, i ligacupen 14 ganger, mens i Champions League har de vunnet 1 gang (i 1967, på denne tiden het det Europacupen).

Spillerstall: Keeper – Fraser Forster Keeper - Łukasz Załuska Keeper - Nick Feely

Forsvar - Adam Matthews Forsvar - Emilio Izaguirre Forsvar - Kelvin Wilson Forsvar - Charlie Mulgrew Forsvar – Thomas Rogne Forsvar – Mikael Lustig Forsvar - Josh Thompson Forsvar - Andre Blackman Forsvar - Marcus Fraser Forsvar - Lewis Toshney

<a name="firstHeading7"></a> Midtbane - Scott Brown Midtbane - Kris Commons Midtbane - Joe Ledley Midtbane - Ki Sung-Yueng Midtbane - Paddy McCourt Midtbane - Paul Slane Midtbane - Beram Kayal Midtbane - Rabiu Ibrahim Midtbane - Dylan McGeouch Midtbane - Filip Twardzik Midtbane - Patrik Twardzik Midtbane - Victor Wanyama

Angrep - Georgios Samaras Angrep - Anthony Stokes Angrep - Mohamed Bangura Angrep - Morten Rasmussen Angrep - Daryl Murphy Angrep - James Keatings Angrep - Tony Watt Angrep - James Forrest Angrep – Gary Hooper

Annet: - Klubben ble stiftet i 1888 - De mest kjente kallenavnene er The Bhoys, The Hoops og The Celts - Klubbens manager/trener er Neil Lennon - Klubbens toppscorer fra forrige sesong i SPL var Gary Hooper (24 mål) - Klubbens store rival er Rangers FC - Celtic er den eneste skotske klubben som har nådd finalen i en europeisk turnering

**~~~STATISTIKKER FRA FORRIGE SPL-SESONG~~~

Toppscorere: 1. Gary Hooper – 24 mål 2. Anthony Stokes – 12 mål 3. Charles Mulgrew – 8 mål 4. James Forrest – 7 mål 5. Joe Ledley – 7 mål

Flest gule kort: 1. Baram Kayal 4 gule kort 2. Scott Brown – 4 gule kort 3. Sung Yueng Ki – 3 gule kort 4. Thomas Rogne – 2 gule kort 5. Anthony Stokes – 2 gule kort

Tilskuertall: Totalt – 1 146 661 Totalt hjemme – 890 245 Totalt borte – 256 416** Snitt – 32 761 Snitt hjemme – 52 367 Snitt borte – 14 245

Annet: - Andre Blackman er den eneste som scorte selvmål - Celtic scoret kun to ganger på straffer - Fem spillere fikk rødt kort - Nitten forskjellige spillere fikk gult kort - Det ble totalt delt ut 31 gule kort til nitten Celtic-spillere - Celtic scorte totalt 83 mål

2
77 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Godt å se. Veldig fascinert over Celtic selv, spesielt den herlige supporterkulturen de har der.

1

Blir morsomt å se Celtic i oppgjørene mot Club 12...

For meg så forbindes Celtic først og fremst med Paul McStay. I mine øyne kanskje Skottlands største fotballhelt, helt der oppe i klasse med Dalglish.

En feinschmecker av de sjeldne, forut for sin tid som playmaker. Synd Rangers var så dominerende i den tiden McStay virkelig blomstret, han hadde fortjent å ta imot ytterligere pokaler!

1
1_min_of_silence Blir morsomt å se Celtic i oppgjørene mot Club 12... For meg så forbindes Celtic først og fremst med Paul McStay. I mine øyne kanskje Skottlands største fotballhelt, helt der oppe...

For meg så forbindes Celtic først og fremst med Paul McStay.

Paul McStay hadde en fantastisk karriere i Celtic, fikk 514 kamper og 57 mål for klubben. Som du nevner han er på høyde med Kenny Dalglish, viss du spør en Celtic supporter om Paul McStay vill de si Legend!

1

Jaja, hva skal vi si om kampen i går? 1-1 mot nyopprykkede Ross County. Ikke akkurat overbevisende, men med tanke på skadesituasjonen og at vi har en uhyre viktig kamp mot Helsingborg framfor oss i CL-kvalikken, så valgte Neil å pakke benken med tenåringer. Nok en gang viser Celtic en av sine aller største styrker, de spiller til fløyta blåser!

1

Celtic har en drøss med spillere ute med skader, og Neil Lennon velger også å la alle som har den minste kjenning med noe stå over den antatt vanskelige bortekampen mot Inverness Caledonian Thistle, med tanke på CL kampen mot Helsingborg neste uke. Det ser dermed ut som om Celtic stiller i en 3-5-2 formasjon:

Forster

Lustig Wilson Mulgrew

Matthews F Twarzik Wanyama McCourt Izaguirre

Hooper Watt

Der Watt gjør sin første kamp fra start, og Twardzik sin andre(eller noe sånt, jeg har ikke helt oversikten).

Benken er virkelig et syltynt skue, den består av Zaluska, Irvine, McGregor, Bangura, Forrest, Slane og Chalmers.

Slane har ett innhopp for Celtic, i forrige kamp mot Ross County, mens McGregor, Chalmers og Irvine så vidt jeg vet ikke har vært på banen. Jeg vet faktisk ikke engang hva de heter til fornavn. Spissen Bangura kostet en del fra AIK men har aldri skoret for Celtic og Zaluska er reservekeeper. Med andre ord er James Forrest den eneste utespilleren på benken som faktisk har vist noe som helst tidligere.

1
kbgtim Celtic har en drøss med spillere ute med skader, og Neil Lennon velger også å la alle som har den minste kjenning med noe stå over den antatt vanskelige bortekampen mot Inverness C...

Der Watt gjør sin første kamp fra start, og Twardzik sin andre(eller noe sånt, jeg har ikke helt oversikten).

Og begge har levert en meget god første omgang. Watt med scoring og Twardzik som vinner dueller og slår nøkkelpasninger. Lover bra.

1

Svært overbevisende av Celtic første time av kampen. Som lord_nitwit ble jeg særlig imponert over 19åringene Watt og Twardzik. Watt skorte to mål og virket skarp og sterk i kroppen. Twardzik imponerte meg med stor ro og presise pasninger, blant annet målgivende til Watt. Kommentatorene fikk det ikke med seg, men Adam Matthews hadde målgivende på de tre andre skoringene.. Svært solid med så mange antatt førstelagsspillere ute. Med Stokes ute i to måneder kan det bli litt spilletid på Watt fremover.

Sentrallinjen Forster - Mulgrew - Wanyama - Hooper leverte alle en solid forestilling, særlig de to fremste.

Etter 4-0 kom Inverness litt mer med og mot slutten "skrur man av" slik at hjemmelaget kan redusere to ganger. Et lite skår i gleden men lite å miste nattesøvnen av.

1

Ganske tøff trekning i dag. Barca, Benfica og Spartak. Skal i hvertfall ikke stå på underholdningsverdien. Skal heller ikke kimse av at Celtic er det eneste laget i gruppa som vant sin hjemlige serie.

1

Oppdateringer på spillerfronten.

Inn med:

Lubos Kamenar, en 25 år gammel keeper fra Slovakia. Har slitt med spilletid i nesten alle klubbene han har vært innom.

Efe Ambrose, 23 år gammel stopper fra Nigeria. Kommer fra israelsk serie med gode skussmål.

Miku, 27 år gammel venezueliansk spiss hentet fra Getafe. Hurtigtog visstnok.

Lassad Nouioui, 26 år gammel tunisier fra Marseille. Vår nye target man.

Ønsker alle velkommen og håper de kan bidra til seriegull og en respektabel sesong i Europa.

Ut med:

Mohamed Bangura har dratt tilbake til AIK på lån. Har spilt elendig for ghutta og jeg håper han kommer tilbake som en helt ny spiller eller at han blir i Sverige.

1

Aaaaah! Aidan McGeadys retur endte med moderklubben videre i CL:-) Og jeg vet at han startet ungdomskarrieren hos edderkoppene fra Hampden Park.

1

Greit at sesongen fremdeles er ung, men 6. plass (!!!) etter 8-9. serierunder må være det svakeste Celtic har levert på et århundre?

Har gått på et par pinlige blemmer allerede Ronny Deila, maktet ikke å kvalifisere seg til Champions League selv etter at UEFA forærte han en ekstra sjanse ved å pælme Legia W. ut av turneringa etter å ha lekt seg med Celtic over to kamper...

Han må naturligvis få tid osv.. Men dette har gått langt under forventning og han vil slite hardt om dette fortsetter..

1
RamGuy Greit at sesongen fremdeles er ung, men 6. plass (!!!) etter 8-9. serierunder må være det svakeste Celtic har levert på et århundre? Har gått på et par pinlige blemmer allerede Ron...

Han må naturligvis få tid osv.. Men dette har gått langt under forventning og han vil slite hardt om dette fortsetter..

Var et intervju med Solbakken her om dagen som var interessant. Hvordan han overvurderte egne ferdigheter når han kom til Koln og at han men han ikke stod tilbake for noen trenere i Bundesligaen.

Jeg fikk samme inntrykket av Solbakken i Køln og Wolves som jeg får av det lille jeg har sett av Celtic nå.

Ingen trener kan endevende klubben de kommer til fra første dag. Det kan være at Solbakken sitt Wolves/Køln og Celtics Deila vil/ville være godt om de bare fikk/får lang nok tid og mulighet til å bytte nok spillere.

Men en trener må ta utgangspunkt i den kulturen og den filosofien som eksisterer i klubben. Deretter må man jobbe over tid for å endre tankesettet bit for bit.

Når jeg tenker meg om gjelder dette Solskjær også.

2

Lignende innlegg

Laster...