Fotball - Øvrig Britisk

valotunk

Shortwood United - Port Vale

Ser denne kampen står på programmet til TV 2 Sport Premium mandag, og da skal vi altså få se fotball fra denne arenaen:

http://wildstat.com/map_stadium/5753

Merker at dette er en kamp jeg gleder meg til. Det er en slik kamp som ER engelsk fotball. Det lille laget fra bygda som slår seg fram til 1. runde i FA Cupen. I 4. kvalikrunde utligna de til 1-1 mot forrige sesongs ligalag Aldershot i det 90. min. Omkampen på bortebane tok Aldershot ledelsen, men Shortwood snudde og vant 2-1.

Nå kommer altså Port Vale, med den notoriske måljegeren og gamle fengselsfuglen Lee Hughes i spissen på besøk til The Meadowbank Ground i Nailsworth, Worcestershire. Hvor moro er ikke det?!

Shortwood ligger på 18. plass på nivå 8, (hvilket step det er må de som har bedre greie på det enn meg bidra med) avd. Southern & South West, rett nok med en haug hengekamper pga. FA Cupeventyret sitt.

Det skal bli skikkelig moro å se John Evans gutter oppleve klubbens høydepunkt. Regner med stinn brakke og topp stemning. Og så er spørsmålet: Vil vi få ei cumbombe på The Meadowbank Ground Mandag.

Jeg skal ihvertfall sette meg godt til rette i sofaen og heie på Shortwood United!

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

hvilket step det er må de som har bedre greie på det enn meg bidra med

"Step" er kun en benevnelse på hvilket nonliganivå man snakker om. Åttende nivå totalt er fjerde nonliganivå, altså Step 4. Benevnelsen er hendig siden man allerede fra andre nonliganivå har mer enn én divisjon (Step 2 = Conference North og Conference South). På Step 3 har man tre avdelinger, mens man på Shortwoods nivå, Step 4 (eller åttende nivå totalt, som du sier), har seks.

Det var på Step 4 de hørte hjemme, Chasetown, da de i 2007/8 slo ut nettopp Port Vale i denne turneringen, i hva som var en av de aller største bombene i turneringens historie. Det er etter mitt skjønn en klart større bragd av et amatørlag dypt nede utmarka å slå ut en helproff klubb enn det er for eksempelvis en League One-klubb å danke ut et Premier League-lag. Det skilte fem nivåer mellom Chasetown og Port Vale den gang i 07/8, da Chasetown vant 1-0 hjemme etter først å ha holdt Vale til 1-1 i Burslem, mens det denne gang "kun" skiller fire nivåer, siden Port Vale holder hus i League Two (mot League One den gang).

Gjestene skal enkelt eliminere vesle Shortwood, men det skulle saktens også Aldershot ha gjort i forrige runde. Cup er stafett, dere.

ps - ah, så kampen går først mandag? I så fall vil jeg faktisk ha anledning til å se den, så da gjelder det å finne et vertshus med tilhørende fasiliteter. Er det noen som sitter med oversikt over hvilke sportspøbber i Oslo det er som har ingefærøl på fat?

1
mikemodano [sitat…] "Step" er kun en benevnelse på hvilket nonliganivå man snakker om. Åttende nivå totalt er fjerde nonliganivå, altså Step 4. Benevnelsen er hendig siden man allerede fra an...

mens det denne gang "kun" skiller fire nivåer, siden Port Vale holder hus i League Two (mot League One den gang).

Port Vale ligger på 12. plass i League One, så hvis Shortwood vinner blir det en like stor ydmykelse for PV som da de røk for Chasetown. Det hadde jaggu meg tatt seg ut og vært ikke så lite pinlig for Port Vale.......

1
valotunk [sitat…] Port Vale ligger på 12. plass i League One, så hvis Shortwood vinner blir det en like stor ydmykelse for PV som da de røk for Chasetown. Det hadde jaggu meg tatt seg ut og...

Der kan du se hvor oppdatert jeg er på Football League for tiden. Fail. Vale rykket jo opp i våres, så ja, de løper en viss risiko for gjentakelse av det som skjedde for seks sesonger siden, selv om en slik enorm prestasjon av et Step 4-lag ikke skal være mulig å gjenta. Og selv om jeg aldri spiller, kunne jeg fint satt penger på Port Vale-avansement mandag. All in.

1

Jeg får arrestere deg og presisere at Nailsworth ligger i det vakre Cotswolds-området i Gloucestershire, og ikke nabo-grevskapet Worcestershire. Shortwood United er jo ellers den geografisk nærmeste rivalen til Forest Green Rovers, som hører til i delen av lille Nailsworth kalt nettopp Forest Green. Imidlertid har vel ikke Shortwood United utgjort den store trusselen. Nailworth i seg selv er jo ikke store plassen, med såvidt over 5 000 innbyggere, så det er imponerende at de har klubber både på non-leagues step 1 og step 4. Jernbane har det heller ikke vært der siden 1947, og nærmeste togstasjon er Stoud - 6-7 kilometer unna.

Port Vale skal naturligvis ha få problemer med Shortwood United, men som Modano påpeker kan jo det samme sies om Aldershot Town i forrige runde. De vil nok kanskje ha litt i bakhodet hva som skjedde mot Chasetown, slik at de ikke går på samme smell igjen. Det skal svært mye til om Shortwood skal avansere, og jeg kan strengt tatt ikke se at det skal være noen sjanse for det. Men du verden så moro det hadde vært. Jeg vil for øvrig også hevde at Shortwood er en enda mindre klubb enn det Chasetown er.

Jada, kampen går mandag, Mike. Menr jeg listet opp kampene som er flyttet for TV-sendinger i en av FA cup trådene.

2

Sjarmerende stadia i det minste. Tipper det er første gang man har hatt Budweiser-reklame ved cornerflaggene på Meadowbank.

1
ulfarne Ser dårlig ut for Shortwood, dessverre

Ja, de hadde vel ikke en eneste kvalifisert sjanse. Men veldig artig å se kamp fra en så liten og sjarmerende arena. Og jeg kunne ikke unngå å legge merke til Howard Webb Stand!

Så jo også fra garderoben, og det var faktisk under nivået jeg har opplevd tilbyd klubber i 5. og 6. divisjon i Sogn og Fjordane. Ihvertfall med tanke på plass man har til rådighet.

1

Ke med Brackley - Gills i kveld?

Er det ein kamp som blir vist på norske tv- og pc-skjermar?

1

Lignende innlegg

Laster...