Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vi har nå kommet til 2.divisjon, en divisjon som huser hele fem tidligere FA-cupvinnere, samt et lag som aldri har tapt mot Liverpool.

Toppstriden ------------------ Det er ikke mange årene siden Brighton var på konkursens rand, uten egen bane, og et nødskrik fra å rykke ned i det mørke bunnløse hullet kjent som Conference. Nå er de bare én seier fra å rykke opp i 1.divisjon. Utrolig hva en talentfull spiss med et spansklignende navn kan gjøre for en klubb. Ellers ser det meste ut til å være avgjort med tanke på playoff. Jada, Zenden, jeg vet at Bristol City fortsatt har muligheten, men den muligheten er forsvinnende liten. QPR har også en teoretisk mulighet, men den er så liten at det er nesten større sjanse for å tjene penger på paraplysalg i Sahara.

Brighton (83) --------------------- 06.04: Peterborough (b) 13.04: Swindon (h) 20.04: Port Vale (b)

Kommentar: Ettersom Reading og Brentford skal møtes i siste serierunde, holder det etter all sannsynlighet med én seier for at Brighton skal være garantert opprykk, og med tanke på at hverken Peterborough, Swindon eller Port Vale har noe å spille for, kan jeg ikke tenke meg at Brighton IKKE skal klare å rykke opp.

Reading (81) -------------------- 07.04: Tranmere (b) 13.04: Peterborough (h) 20.04: Brentford (b)

Kommentar: For en måned siden ledet Reading divisjonen overlegent, men det var før de begynte å spille uavgjort i hver eneste kamp. Nå har plutselig Reading press på seg, og vi kan få en avgjørende kamp i siste serierunde i bortekampen mot Brentford, og med tanke på at Brentford har bedre målforskjell, lover ikke dette godt. Imidlertid tror jeg Reading får hjelp fra Huddersfield og/eller QPR.

Brentford (78) ---------------------- 06.04: Huddersfield (h) 13.04: QPR (b) 20.04: Reading (h)

Kommentar: Som nevnt, kan det bli en ren opprykksfinale på Griffin Park om litt over to uker, mellom divisjonens beste hjemmelag og divisjonens beste bortelag. men først må Brentford spille to vanskelige kamper mot Huddersfield og naboene fra QPR, og der bør de nok ta full pott hvis det skal bli snakk om noe direkte opprykk. Jeg tror imidlertid ikke det holder for Brentford, og de må nok nøye seg med playoff.

Stoke (76) ----------------- 06.04: Oldham (b) 13.04: Wrexham (h) 20.04: Bristol City (b)

Kommentar: Det kan nok gå enda en stund før Stoke er tilbake på norske TV-skjermer. Laget må ta inn 5 poeng på Reading skal de klare direkte opprykk, og dette kan nok bli i meste laget, når de skal møte Oldham og Bristol City, som begge er gode hjemmelag (Stoke er forøvrig mildt sagt middelmådige på bortebane), så direkte opprykk kan nok islendingene bare glemme. Så får de heller håpe de har flaks i sluttspillet.

Huddersfield (74) -------------------------- 06.04: Brentford (b) 09.04: Cardiff (h) 13.04: Port Vale (h) 20.04: Notts Co (b)

Kommentar: Det begynner å bli en stund siden Huddersfield vant tre ligamesterskap på rad. Nå må de heller konsentrere seg om å sikre playoff-billetten i 2.divisjon. En viss mulighet til direkte opprykk har de også, hvis de slår Brentford, og vinner den viktige hengekampen mot Cardiff. Men laget scorer for få mål, og når toppscorer Leon Knight sannsynligvis blir utestengt i noen kamper etter å ha plantet albuen i ansiktet på en Oldham-spiller på mandag, kan de komme til å slite.

Cardiff (73) -------------------- 06.04: Colchester (b) 09.04: Huddersfield (b) 13.04: Notts Co (h) 20.04: Tranmere (b)

Kommentar: Cardiff kan bli en outsider i kampen om direkte opprykk. De er avhengige av hjelp fra andre lag, men hvis de vinner hengekampen mot Huddersfield, ser de andre kampene overkommelige ut. Det er nok likevel høyst tvilsomt om waliserne klarer å ta inn 8 poeng på Reading, hengekamp eller ikke, men playoff bør de klare.

Bristol City (69) ------------------------- 06.04: Bury (h) 13.04: Blackpool (b) 20.04: Stoke (h)

Kommentar: Selv om de har en del poeng å ta igjen, er det ikke helt umulig for Bristol City å klare en playoff-plass. Både Bury og Blackpool er overkommelige motstandere på papiret, og de bør ha muligheten til å slå Stoke på hjemmebane. De er imidlertid avhengige av at Cardiff eller Huddersfield kollapser fullstendig i innspurten, og det har jeg dårlig tro på. Beklager, Zenden. Det blir 2.divisjonsfotball også neste sesong.

StiNkFiSt – so good to see once again, I thought that you were hiding

1
4 kommentarer

mikemodano

"Stinkfist skrev: Bunnstriden ------------------

Bournemouth (40) ----------------------------- 06.04: Port Vale (b) 13.04: Chesterfield (h) 20.04: Wrexham (b)

Kommentar: I fjor var Bournemouth to fattige poeng fra playoff. I år kjemper de for å unngå nedrykk. Det er utrolig hvilken forskjell en herre ved navn Jermaine Defoe utgjør. Klubben har nå rotet seg ned i dypt vann, takket være en rekke tap mot de andre nedrykkskandidatene. På papiret burde de likevel ha en liten mulighet til å redde plassen, siden de gjenstående kampene burde være overkommelig motstand, men nå er det slik at Bournemouth er et urusselt bortelag, med bare én borteseier hele sesongen. Slikt holder ikke, og derfor blir det 3.divisjon neste år."

0-1 hjemme mot Colchester i går var så å si spiker'n i kista for det demoraliserte Bournemouth-mannskapet. Det er bare å se i øynene at det blir nedrykk; kan vanskelig se at det blir poeng på Vale Park. Chesterfield hjemme er normalt en overkommelig oppgave, men blir det tap i Burslem på lørdag, tror jeg the Cherries taper sine siste to kamper også. Skader får ta mye av skylden for det som ser ut til å bli nedrykk. Nøkkelspillere har vært ute i mange kamper (Richard Hughes, Steve Fletcher m.fl.), og poengtap mot andre lag som sliter har ikke akkurat gjort situasjonen lystigere. Får håpe klubben får en ny giv foran neste sesong, og at oppholdet i den laveste proffdivisjonen blir av kort karakter.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Laster...