Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vi har nå kommet til 2.divisjon, en divisjon som huser hele fem tidligere FA-cupvinnere, samt et lag som aldri har tapt mot Liverpool.

Toppstriden ------------------ Det er ikke mange årene siden Brighton var på konkursens rand, uten egen bane, og et nødskrik fra å rykke ned i det mørke bunnløse hullet kjent som Conference. Nå er de bare én seier fra å rykke opp i 1.divisjon. Utrolig hva en talentfull spiss med et spansklignende navn kan gjøre for en klubb. Ellers ser det meste ut til å være avgjort med tanke på playoff. Jada, Zenden, jeg vet at Bristol City fortsatt har muligheten, men den muligheten er forsvinnende liten. QPR har også en teoretisk mulighet, men den er så liten at det er nesten større sjanse for å tjene penger på paraplysalg i Sahara.

Brighton (83) --------------------- 06.04: Peterborough (b) 13.04: Swindon (h) 20.04: Port Vale (b)

Kommentar: Ettersom Reading og Brentford skal møtes i siste serierunde, holder det etter all sannsynlighet med én seier for at Brighton skal være garantert opprykk, og med tanke på at hverken Peterborough, Swindon eller Port Vale har noe å spille for, kan jeg ikke tenke meg at Brighton IKKE skal klare å rykke opp.

Reading (81) -------------------- 07.04: Tranmere (b) 13.04: Peterborough (h) 20.04: Brentford (b)

Kommentar: For en måned siden ledet Reading divisjonen overlegent, men det var før de begynte å spille uavgjort i hver eneste kamp. Nå har plutselig Reading press på seg, og vi kan få en avgjørende kamp i siste serierunde i bortekampen mot Brentford, og med tanke på at Brentford har bedre målforskjell, lover ikke dette godt. Imidlertid tror jeg Reading får hjelp fra Huddersfield og/eller QPR.

Brentford (78) ---------------------- 06.04: Huddersfield (h) 13.04: QPR (b) 20.04: Reading (h)

Kommentar: Som nevnt, kan det bli en ren opprykksfinale på Griffin Park om litt over to uker, mellom divisjonens beste hjemmelag og divisjonens beste bortelag. men først må Brentford spille to vanskelige kamper mot Huddersfield og naboene fra QPR, og der bør de nok ta full pott hvis det skal bli snakk om noe direkte opprykk. Jeg tror imidlertid ikke det holder for Brentford, og de må nok nøye seg med playoff.

Stoke (76) ----------------- 06.04: Oldham (b) 13.04: Wrexham (h) 20.04: Bristol City (b)

Kommentar: Det kan nok gå enda en stund før Stoke er tilbake på norske TV-skjermer. Laget må ta inn 5 poeng på Reading skal de klare direkte opprykk, og dette kan nok bli i meste laget, når de skal møte Oldham og Bristol City, som begge er gode hjemmelag (Stoke er forøvrig mildt sagt middelmådige på bortebane), så direkte opprykk kan nok islendingene bare glemme. Så får de heller håpe de har flaks i sluttspillet.

Huddersfield (74) -------------------------- 06.04: Brentford (b) 09.04: Cardiff (h) 13.04: Port Vale (h) 20.04: Notts Co (b)

Kommentar: Det begynner å bli en stund siden Huddersfield vant tre ligamesterskap på rad. Nå må de heller konsentrere seg om å sikre playoff-billetten i 2.divisjon. En viss mulighet til direkte opprykk har de også, hvis de slår Brentford, og vinner den viktige hengekampen mot Cardiff. Men laget scorer for få mål, og når toppscorer Leon Knight sannsynligvis blir utestengt i noen kamper etter å ha plantet albuen i ansiktet på en Oldham-spiller på mandag, kan de komme til å slite.

Cardiff (73) -------------------- 06.04: Colchester (b) 09.04: Huddersfield (b) 13.04: Notts Co (h) 20.04: Tranmere (b)

Kommentar: Cardiff kan bli en outsider i kampen om direkte opprykk. De er avhengige av hjelp fra andre lag, men hvis de vinner hengekampen mot Huddersfield, ser de andre kampene overkommelige ut. Det er nok likevel høyst tvilsomt om waliserne klarer å ta inn 8 poeng på Reading, hengekamp eller ikke, men playoff bør de klare.

Bristol City (69) ------------------------- 06.04: Bury (h) 13.04: Blackpool (b) 20.04: Stoke (h)

Kommentar: Selv om de har en del poeng å ta igjen, er det ikke helt umulig for Bristol City å klare en playoff-plass. Både Bury og Blackpool er overkommelige motstandere på papiret, og de bør ha muligheten til å slå Stoke på hjemmebane. De er imidlertid avhengige av at Cardiff eller Huddersfield kollapser fullstendig i innspurten, og det har jeg dårlig tro på. Beklager, Zenden. Det blir 2.divisjonsfotball også neste sesong.

StiNkFiSt – so good to see once again, I thought that you were hiding

1
4 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

mikemodano

Selv om de har en del poeng å ta igjen, er det ikke helt umulig for Bristol City å klare en playoff-plass.

Kanskje ikke, men de endte til sist fem poeng bak Huddersfield, som fikk spille av mot tabelltreer Brentford. Cardiff tapte sin semifinale mot Stoke, som rykket opp etter seier (2-0) mot Brentford i nettopp Cardiff. Mål: Deon Burton og sjølmål av Ben Burgess.

Ellers viser fasiten at du fikk rett i forhold til Bournemouths overlevelsesmuligheter: det ble nedrykk med fem poengs margin opp til Northampton, samtidig som man også trakk med seg Bury ned i gjørma. Sistnevnte klubb lever forresten i beste velgående enda, til tross for de stygge konkursryktene den gang.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Laster...