Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Klubben sliter. Først taper de 5-0 mot Tranmere, så blir kampen mot Doncaster i helgen ble utsatt på grunn av "welfare concerns" for klubbens yngre spillere. Det kan jo kanskje forstås... mot Tranmere starter Bolton med tre seniorspillere, resten var urutinerte ungdomsspillere, tydeligvis ikke klare for nivået. Gjennomsnittsalderen var 19 år. Det gikk som det gikk. Resultatet er mest sannsynlig straff i form av poengtrekk. Klubben er under administrasjon, og får ikke signere nye spillere.

Det er ikke uventet. Det ble advart mot dette for år siden. Bury sliter tilsvarende. Flere klubber sliter. Macclesfield og Oldham undersøkes for manglende utbetaling av lønninger.

Litt tall:

Championship wages as % of revenue 2016-17: 99 2017-18: 106

Wages as % of revenue 2017-18 League One: 94 (highest ever) League Two: 78 (highest since 2001)

Premier League wages:

2013-14 Premier League big six as % of revenue: 56.48 Rest of the Premier League as % of revenue: 59.49

2016-17 Premier League big six as % of revenue: 51.01 Rest of the Premier League as % of revenue: 59.05

2017-18 Premier League big six as % of revenue: 52.27 Rest of the Premier League as % of revenue: 67.41

Bolton Wanderers ble stiftet i 1885. Jeg husker det som klubben til Jay Jay Okocha, som på 90-tallet spilte i Europa. Med poengtrekk nå blir veien kort ned til League Two. Er det slutten for Bolton?

4
28 svar

mikemodano

Fikst innlegg, herr Eminger, og det er ikke så rent få punkter du trykker på underveis. Det er så en formelig ser gørra tyte ut når du presser, men du vet å lette på fingertrykket før pusset tar seg helt til overflata.

for få år siden konkurrerte og knivet Manchester City mot Stockport, Oldham, Bury og Bolton

Få enkeltseire i moderne tid er mer omtalt i Stockport enn den gang de feiet Man City til side i seriespillet (3-1). Og det er så vidt over 20 år siden: 29.november 1997 inntraff det som nå til dags ville vært en umulighet. Stockport vil med bortimot 100 % sannsynlighet ikke igjen oppleve å spille mot en rein førstebesetning fra Manchester City. Om det nå skulle ha seg slik at de trekkes mot hverandre i FA-cupen, så vil selv et utvalg av perifere B-spillere og juniortasser fra City stille som favoritter i møte med Stockport. En så under fjorårssesongen hvor ille det kan gå for en klubb fra lavere nivåer når de stilles mot skjerpet motstand fra teten i Premier League: Man Citys 9-0 mot Burton Albion i første semifinalemøte i ligacupen var en parodi på en fotballmatch. I hvert på hva en fotballmatch så sent i ei nasjonal cupturnering burde være. Men nå skjer det jo av og til at også divisjonskollegene får ordentlig stryk, både i serie og i cup. 6-0 i selveste FA-cupfinalen ga enda en påminnelse om den enorme avstanden mellom de største og de noe mindre.

da jeg vokste opp på åttitallet var (nesten) like interessant og gøy å følge alle de andre klubbene i de ulike divisjonene

Det skulle bety at vi ikke er langt unna å være jevngamle. Også under min oppvekst var det vanlig å følge bredt med, og da også utover den øverste divisjonen. Selvsagt. For oss gamliser er det ikke alltid like enkelt å ta innover oss at tidene har forandret seg. Det mangfoldet man hadde den gang er for lengst erstattet av andre elementer og en ny og mer sneversynt fanskare. Det sier jeg ikke fordi alt nødvendigvis var så mye bedre før (selv om det var det); det er kun å konstatere et faktum. I dag handler det å vite alt om: 1) favorittklubben, 2) de nærmeste utfordrerne/de største rivalene, og kanskje 3) et assortert utvalg fra resten av divisjonen. Den økonomiske avstanden som skiller Premier League fra Football League skildres på mange måter gjennom Premier League-klubbens supporterstereotyp: Det som foregår i avgrunnen under skjer i en helt annen verden, eller i en ganske annen galakse, for å benytte din terminologi.

Nå skal jeg vokte meg for å være for kul. Jeg sitter et støkke nedi storklubbreiret med det ene beinet selv. Nå har jeg nok et avslappet forhold til det hele sammenliknet med en del andre, både hva gjelder Liverpool, Bournemouth og flere av de andre klubbene jeg stadig holder av. Ikke er jeg like engasjert som jeg var tidligere i forhold til både lavere divisjoner og den engelske nonligapyramiden heller. Likevel: Det hadde vært stas å se Liverpool klå Man City i tittelkampen helt der oppe. Når det gjerne skjer på tampen av denne sesongen, så kan denne europeiske superligaen gjerne komme. Det er helt, helt greit.

3

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Laster...