Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Klubben sliter. Først taper de 5-0 mot Tranmere, så blir kampen mot Doncaster i helgen ble utsatt på grunn av "welfare concerns" for klubbens yngre spillere. Det kan jo kanskje forstås... mot Tranmere starter Bolton med tre seniorspillere, resten var urutinerte ungdomsspillere, tydeligvis ikke klare for nivået. Gjennomsnittsalderen var 19 år. Det gikk som det gikk. Resultatet er mest sannsynlig straff i form av poengtrekk. Klubben er under administrasjon, og får ikke signere nye spillere.

Det er ikke uventet. Det ble advart mot dette for år siden. Bury sliter tilsvarende. Flere klubber sliter. Macclesfield og Oldham undersøkes for manglende utbetaling av lønninger.

Litt tall:

Championship wages as % of revenue 2016-17: 99 2017-18: 106

Wages as % of revenue 2017-18 League One: 94 (highest ever) League Two: 78 (highest since 2001)

Premier League wages:

2013-14 Premier League big six as % of revenue: 56.48 Rest of the Premier League as % of revenue: 59.49

2016-17 Premier League big six as % of revenue: 51.01 Rest of the Premier League as % of revenue: 59.05

2017-18 Premier League big six as % of revenue: 52.27 Rest of the Premier League as % of revenue: 67.41

Bolton Wanderers ble stiftet i 1885. Jeg husker det som klubben til Jay Jay Okocha, som på 90-tallet spilte i Europa. Med poengtrekk nå blir veien kort ned til League Two. Er det slutten for Bolton?

4
28 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Barbosa

Ble nok en seier for Bolton i helga, denne gang mot MK Dons. The Trotters står nå med tre strake seire. De ligger nå kun fire poeng bak Southend som virkelig ser akterutseilte ut. Det er 12 poeng om til MK Dons og Wimbledon. Skal de klare holde seg i divisjonen?

2

paul_dalton_11

Skal de klare holde seg i divisjonen?

Det skal holde hardt, men det blir spennende å følge Boltons kamp for overlevelse. Tre strake seirer kan tyde på at man har noe på gang. Men skal vi anta at man trenger 50 poeng for å overleve, så trenger Trotters 49 poeng på 32 kamper som gjenstår. Det vil si et poengsnitt på 1,5 per kamp ut sesongen. Et slikt poengsnitt over en hel sesong ville gitt 70 poeng, noe som er rett under et skjema til playoff. Ikke umulig, men det krever nok at man forsterker i januar - samt at man holder bra form frem til nytt år. Ikke umulig, men likevel ei hard nøtt å knekke vil jeg tro. Men interessant blir det å følge Boltons kamp i jakten etter fornyet kontrakt på tredjenivået.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Laster...