Nye VGD er lansert! Mer informasjon

VM-historien er preget av mange dommertabber. I hvert eneste mesterskap har det vært tvilsomme, urettferdige, og bent frem gale avgjørelser. Det kan være morsomt (evt. bittert!) å tenke på hva som hadde skjedd om avgjørelsene hadde vært riktige. Tabbene vil komme i 2006 og...

En dommer jeg kom på i dag er svensken Erik Fredriksson. Han saboterte for Sovjetunionen både i 1986 og i 1990. Sovjets exit mot Belgia i 86 var preget av gale offsideavgjørelser, hele tiden på Sovjets bekostning. Og noen som husker kampen mot Argentina i 1990? Corner fra høyre...Gurlokovich header mot åpent mål...men der står Maradona og redder med en av VM-historiens klareste handser... Ingenting skjer...

At Scumacher gikk fri for angrepet på Battiston i 82.

Her er det nok å ta av... Nevn flere!

1
29 svar

29 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Pa-majemo

Van Hooijdonk og Nederland fikk ikke straffe mot Brasil i semifinalen i 1998.

Sør-Korea fikk VM-semifinale i 2002 av dommerne.

1

Nedved86

Sør Korea-Italia (Kvartfinalen 1998). Tror dommeren var Sør-Koreaner. Det ble sagt at han hadde blitt betalt til å dømme mot italienerne. Husker kampen godt. Italia burde vunnet 3-1, men Totti fikk sine to mål annulert og kun Del Pieros ble anerkjent. Sør Korea avgjorde i ekstraomgangene på en corner.

1

jimbob_5

Nedved86 skrev: Sør Korea-Italia (Kvartfinalen 1998). Tror dommeren var Sør-Koreaner. Det ble sagt at han hadde blitt betalt til å dømme mot italienerne. Husker kampen godt. Italia burde vunnet 3-1, men Totti fikk sine to mål annulert og kun Del Pieros ble anerkjent. Sør Korea avgjorde i ekstraomgangene på en corner.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uten å huske hvor dommeren kom fra så er jeg allikevel helt sikker på at han ikke var Sør-Koreaner. Man lar da aldri en dommer dømme sitt eget land i VM. Kvartfinalen er også fra 2002, ikke 1998. At det var skandaløs dømming er sant.

1

Chrmons

Kamprapport m /link !

http://2002.fifaworldcup.yahoo.com/02/en/t/m/mr/56.html

Det var den berykte / berømte Byron Moreno fra Ecuador.

1

sharpix

1930: Frankrike er i ferd med å utligne mot Argentina, bare for å finne ut at dommeren blåser av kampen rett før Franskmannen skulle score. Og ennå det var igjen 6 minutter av ordinær spilletid!

1962 Chile - Italia. To italienere blir utvist i denne kampen, mend chilenske Sanchez for forstte til tross for at han brekker nesen på en italiener etter et neveslag!

1982: Prins Fahid av Kuwait klarer å overtale dommeren til å underkjenne et mål mot laget hans. Frankrike vinner allikevel 4-1.

1

StevieY

sharpix skrev: 1930: Frankrike er i ferd med å utligne mot Argentina, bare for å finne ut at dommeren blåser av kampen rett før Franskmannen skulle score. Og ennå det var igjen 6 minutter av ordinær spilletid!

1962 Chile - Italia. To italienere blir utvist i denne kampen, mend chilenske Sanchez for forstte til tross for at han brekker nesen på en italiener etter et neveslag!

1982: Prins Fahid av Kuwait klarer å overtale dommeren til å underkjenne et mål mot laget hans. Frankrike vinner allikevel 4-1.

--- Har du hentet dette ordrett fra Boing-heftet som kom ut en gang mellom VM i 1990 og 1994? Lød mistenkelig kjent... :-)

1

sharpix

StevieY: --- Har du hentet dette ordrett fra Boing-heftet som kom ut en gang mellom VM i 1990 og 1994? Lød mistenkelig kjent... :-)

sharpix: ...Faen...avslørt... ; )

1

Alexani

De to groveste feilene jeg kommer på i farta:

Godkjenningen av Maradonas "mål" i kvartfinalen 1986. Dommer var enten blind eller korrupt.

Annuleringen av Spanias mål kvartfinalen 2002. Linjedommer vinker for at ballen har vært ute, mens den i realiteten ikke er i nærheten av dødlinja. Assistentdommer var enten blind eller korrupt. Mannen fra Maldivene (?) var elendig hele kampen, men dette er noe av det verste jeg har sett.

Alexani

1

jonas

Vi har vel ikke glemt Rivaldos lille opptreden mot Tyrkia i 2002? Helt på tampen av kampen, corner til Brasil(som leder 3-0 på det tidspunkt). Rivaldo står ved cornerflagget, tyrkisk spiller med ballen omtrent midt mellom målet og cornerflagget. Tyrkeren sparker ballen til Rivaldo, Rivaldo får den i hofta. Etter to sekunders betenkningstid finner han ut at dette gjorde meget vondt, tar seg til hodet(!) og kaster seg ned. Og tyrkeren får rødt for å ha sparket ballen i Rivaldo.

Jeg har aldri helt skjønt hvorfor Rivaldo følte det var nødvendig å få en tyrker utvist på det tidspunktet. Brasil hadde jo i praksis allerede vunnet kampen. Meningsløs handling av en ellers bra spiller.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Laster...