Nye VGD er lansert! Mer informasjon

20 år siden drapet på Andrés Escobar

2.juli 1994 er en dato som for alltid vil bli husket som VM-historiens mørkeste dag. I de tidlige morgentimene denne dagen ble Colombias midtstopper Andrés Escobar skutt og drept i Medellín, ti dager etter at han hadde scoret selvmål i VM-kampen mot USA, som bidro til at Colombia (som var tippet å gå langt i turneringen) måtte reise hjem etter gruppespillet.

http://www.fotballsonen.com/pa-denne-dag-vm-historien-2-juli/

2
8 svar

8 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Jazzeron

Kommer det ikke frem av The Two Escobars at det var fyllerør/krangling som fikk han skutt, snarere enn oppgjør for selvmålet? Mener hvertfall jeg å huske.

1

Stinkfist

Både og. Det blir påstått at drapet ikke var noen planlagt hevnaksjon fra kokainmafiaen, men samtidig var drapsmannen livvakt for brødrene Gallón, som var to høyt plasserte skikkelser i Medellins underverden, og den ene av brødrene eide fluktbilen. Det fortelles at tre menn skal ha trakassert Escobar med slengbemerkninger om selvmålet på nattklubben El Indio i forkant av drapet (som skjedde på parkeringsplassen utenfor klubben), men det var visstnok først etter at Escobar svarte tilbake at han ble skutt.

2

diskobox

Husker også dette alt for godt, dessverre. Ser at de har linket til "The Two Escobars"-dokumentaren. Hørt flere anbefale den, men har ennå ikke sett den selv.

1

Stinkfist

Husker også dette drapet så altfor godt. Jeg var 19 år gammel, og hadde sett nesten hver eneste kamp i USA-VM, og var sjokkert da jeg leste om drapet på tekst-TV (internett var fortsatt bare et leketøy for spesielt interesserte i 1994). Colombia hadde på papiret et veldig godt lag, med spillere som Escobar, Valderrama, Rincón, Valencia og Asprilla. Men i ettertid må man nok si at 4.plassen på FIFA-rankingen i 1993 var for høy (i likhet med Norges 2.plass), og skapte urealistiske forventninger.

Uansett var det bare uflaks og de berømte marginene som gjorde at colombianerne tapte mot Romania og USA; de hadde mer enn nok sjanser til å vinne, men i begge kampene sløste de voldsomt med sjansene. Hvis verden hadde vært utstyrt med restart-knapp, og man kunne spilt USA-VM på nytt igjen fra begynnelsen, tror jeg Colombia ville gått videre fra gruppespillet fire av fem ganger.

I kampen mot Romania var Gheorghe Hagi rett og slett i det geniale hjørnet. Etter min mening var han en av turneringens aller beste spillere sammen med Romário, Stoichkov og til dels også R.Baggio. Mot USA var colombianerne fullstendig nervevrak, og da Escobar scoret selvmål var det som om lufta gikk helt ut av dem. Kanskje ikke så rart når man vet hvilket enormt press de hadde på seg.

Ellers kan jeg anbefale "The Two Escobars" på det varmeste.

2

DjUntzUntz

Husker veldig godt kampen. Så den sammen med min onkel som også fortalte meg om drapet i etterkant. Uvirkelig. Hvil i fred både til Andrés og de andre som har dødd i Colombia under dette mesterskapet.

1

Deathlock84

Fotball burde ikke være et spill om liv eller død. Vekker stygge minner om Hillsborough også; Escobars død.

1

Escalia

Så flott at du løftet denne frem!

Et grufult drap, husker nyheten som sjokkerende.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Laster...