Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vises vel 2000. Kan Ronaldo ta tilbake toppscorertittelen? Iran gjorde en brukbar figur mot Spania. Kan Portugal ryke etter en "god start" på VM?

1
750 svar

750 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

mikemodano

Om alle gode krefter forener seg, så våkner han sjuer'n hos Portugal opp i dag med solid diaré. Greit, selv i et scenario der C Ronaldo er satt ut av spill, så vil Portugal være favoritter til å hente minst ett poeng mot Iran, men i en enkeltkamp som denne behøver strengt tatt ikke fotballens gravitasjonslover bety all verden.

Iran lå uhyre kompakte mot Spania, og man behøver neppe være noen spåmann for å forstå at mye det samme kampbildet vil forekomme fra start av i kveld også. Ja, Iran må vinne; de er nødt til å score mål. Men kommer de av den grunn til å hive folk hodestups i angrep fra avspark av? Naturligvis ikke. Carlos Queiroz har bygget en bånnsolid defensiv gjennom sitt virke med det iranske landslaget, og han er neppe en man til å vike fra sine prinsipper så enkelt. Første bud vil være å nekte Portugal rom, og utover i kampen kan man heller fokusere på den nødvendige scoringen (om den ikke allerede har kommet via dødball; det må den gjerne gjøre).

Iran har hatt fire menn som har båret kapteinsbindet til nå. I utgangspunktet tilhører det midtbanespiller Masoud Sjojaei, men han spilte ikke mot Spania, og da han gikk av mot Marokko var det den offensive Karim Ansarifard som overtok bindet. Fra start av i kampen mot spanjolene, var det Ehsan Hajsafi som bar bindet, men han gikk etter hvert av med skade, og nå er jeg faktisk litt usikker på hvem som overtok. Det kan ha vært Ansarifard, men han gikk selv av fem minutter etter, så i så fall var det en tredje spiller som i løpet av samme match fikk oppleve å være kaptein. Pyttsan. Når det gjelder Hajsafi, så håper jeg i det lengste han vil være klar til i dag. Olympiakos-mannen er kanskje lagets viktigste spiller. Han har måttet skjøtte venstrebackplassen til nå under VM, men er et savn på midten, der han vanligvis hører hjemme. Vent også å se Sjojaei tilbake i elleveren i dag. Det sies at han ble hvilt mot Spania fordi man ikke ønsket ham suspendert mot portugiserne (han fikk gult mot Marokko, og det samme gjaldt også Jahanbakhsj, men han tror jeg neppe ville ha startet sist uansett, i og med at man heller gikk for en litt mindre offensiv løsning i hans posisjon i form av Taremi, som absolutt ikke gjorde skam på trøya).

En får håpe Iran-stopper Pouraliganji slipper å oppleve liknende i dag som han ble utsatt for fra Diego Costa under kampen mot Spania:

"Diego Costa cussed everyone in my life during the entire game. The things he said to me from the start till he went off were disgusting. He constantly insulted my entire family. He would just turn around and look me in the eye and insult my sister and mother.

He thought I was inexperienced and I would get myself sent off, but I tried to be in control and focus on the game. Everything I heard about him was right. He would just swear to anyone and everyone whenever he wanted, as soon as the referee would come near us he’d go silent.”

Det er bare å sitte klar med mentometerknappene når Diego Costa legger inn sin søknad for årets utgave av Moder Teresa-prisen.

Tips for i kveld: 0-0 (og Portugal altså dessverre videre).

10

Kent

Hazard bæsj!

4

ohlalaSpurs

Dama til Ronaldo er i thread

Nu blir det liv

3

Knaxern

VAR er en seier for fotballen.

2

FrannyLee

Den eneste veien å gå iallefall. Og jeg tror også effektiv spillertid etterhvert . Noe jeg tror du var inne på tidligere her.

På samme måte som en ikke kan ta sauen og irritere seg over de perlene og ruene den legger fra seg på naturstien , men glede seg over all den gode ribba og fårikålet den gir oss og annet god mat. Samme med VAR og forøvrig også mine til tider noe difuse og irriterende skriverier men heller glede seg over mine jevne gullkorn :-)

1

VivaLV

Den eneste veien å gå iallefall. Og jeg tror også effektiv spillertid etterhvert . Noe jeg tror du var inne på tidligere her.

Jeg nevnte også effektiv spillertid!

VAR er jo også en gyllen mulighet til og gjøre noe med all den forferdelige filminga/overdrivelse. I starten vil nok en omgang vare 60 minutter, men etterhvert vil forhåpentligvis 90% slutte med det!

2

Anelka2

Håper Uruguay sender Portugal på huet og ræva ut av VM. Møkkagjeng!

2

InsVerderben

Håper Uruguay sender Portugal på huet og ræva ut av VM.

Vel, jevnt blir det nok!

URU har virkelig begynnt å finne formen, er meget bra i forsvar, begynnt å få uttelling på sjansene og spiller med selvtillit!

POR virker å være i form, ruskete mot Iran, ikke alfor sterke defensivt men har rutine og evnen til å avgjøre jevne kamper.

Ser fram til den!!!

1

Elguaje

men har rutine og evnen til å avgjøre jevne kamper.

Har de egentlig det? 2 uavgjorte og en heldig seier mot Marokko.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Laster...