Fotball - EM 2021

funkimonki

Åttedelsfinaler - hvilke treere havner hvor?

F. eks. skal vinner gruppe B møte nr. 3 i gruppe A/D/E/F. Hva betyr dette? At den beste treer av disse fire spiller denne åttedelsfinalen?

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

funkimonki Så hvis både A/D/E og F blir blant de fire beste treerne, vil automatisk A spille denne kampen? Og hvis ikke A er blant de fire beste treerne er det automatisk D som spiller mot 1B...

Nei, hvis A,D,E og F blir de fire beste treerne vil treeren i gruppe E møte vinneren i gruppe B.

Hvis A ikke er blant de fire beste treerne, vil vinner av gruppe B spille mot treeren i gruppe F, forutsatt at F også er blant de fire beste treerne. Hvis hverken A eller F er blant beste treerne, er det treeren i gruppe E som blir motstander til vinner av gruppe B i åttedels.

1

Er det noen logikk i at 3E spiller mot 1B om alle disse går videre? Og at F spiller om ikke A er videre. Virker jo helt joker nord, finnes det en link med god forklaring på dette?

1
funkimonki Er det noen logikk i at 3E spiller mot 1B om alle disse går videre? Og at F spiller om ikke A er videre. Virker jo helt joker nord, finnes det en link med god forklaring på dette?

Logikken er at slik må det bli fordi det er åtte åttedelsfinaler, og det er kun seks grupper. Derfor kan det ikke være åtte gruppevinnere i hver sin åttedelsfinale, kun seks.

Toerne i A og B møtes i en åttedels, mens toerne i D og E møtes i den andre åttedelsfinalen. Siden fire toere allerede har fått plass i en åttedels, gjenstår det to toere som da møter gruppevinnerne i gruppe A og D.

Vi har da fylt opp fire åttedelsfinaler, og de fire siste plassene som skal møte de fire siste gruppevinnerne, må da bli de fire beste treerne. Det er vinnerne fra gruppe B, F, E og C som møter treere i åttedels.

Grunnen til at det er noen grupper vinnerne ikke kan man møte treerne i er for det første at man skal unngå å møte egen gruppemotstander i åttedels.Det neste er at man skal unngå toere og treere fra samme gruppe kan møtes i kvartfinalen. Men enere og treere fra samme gruppe kan møtes i kvarten. Det er slik de har lagt kabalen. Kilden er uefa.com

2

I øyeblikket er Sveits beste treer med 1 poeng, mens Danmark er dårligste treer med 0 poeng. Danmark er bedre enn Russland på målforskjell, så det stortapet mot Belgia kan bli skjebnesvangert. Rart ikke Myhre og Alsaker poengterte viktigheten av målforskjellen, og at at reduseringsmål også betyr mye, de maset bare om at Russland trengte et mål for å ha sjans til å utligne for å få poeng. Nå teller innbyrdes før målforskjell, men det kan hende at lagene som kommer likt poengmessig spiller uavgjort innbyrdes.

Hva som skiller Sveits og Wales er at Sveits har et gult kort mer enn Wales, derfor er Sveits treer for øyeblikket siden alt annet mellom dem er likt. Innbyrdes teller før målforskjell i gruppen, mens det naturlig nok mellom treerne vil målforskjell telle ved poenglikhet.

1

Treertabellen er interessant.

Hvor mange poeng får treerne i de ulike gruppene til slutt?

I gruppe A får treeren 4 poeng om Sveits slår Tyrkia, noe jeg tror de gjør. Sveits var bedre enn Tyrkia i begge kampene sine, og bør klare tre poeng mot Tyrkia. Klarer de ikke det får treeren i gruppe A enten 2 poeng eller 3 poeng. Tyrkia med 3 poeng kan gå videre, men det spørs med den målforskjellen de har. Da bør de slå Sveits med en del mål hvertfall.

I gruppe B er det vanskelig å forutse enda, siden Belgia-Danmark ikke er spilt. Men det kan fort hende at Belgia vinner alle sine kamper og får 9 poeng. Da får treeren ikke mer enn 3 poeng og står i fare for å ryke ut. Med dansk poengfangst i morgen, øker sjansene for at treeren ender med 4 poeng, men den kan også ende med 3 eller 6. Hvis treeren ender med tre poeng er i hvertfall målforskjellen avgjørende i forhold til gruppe A, og det kan bli jevnt hvis Belgia vinner mye mot Finland, og hvis Danmark slår Russland med to mål, kan Tyrkia greie det.

Gruppe C ligger Østerrike godt an og trenger ett poeng på sine to siste mot Nederland og Ukraina for å være i god posisjon. Blir nok en morsom kamp mellom Ukraina og Nord Makedonia der begge vil gå for seier. Tipper treeren blir Østerrike og Ukraina, der uavgjort dem i mellom i siste kamp er et sannsynlig resultat om Nederland og Ukraina vinner imorgen. Da sikrer begge seg fire poeng og gode muligheter for avansement.

I gruppe D kom Skottland skjevt ut. De ser ut til å bli gruppejumbo, mens Tsjekkia fort kan bil treeren her med kun tre poeng. Men i siste kamp mot et engelsk lag som trolig er videre, kan gi dem en liten mulighet for poeng. Føler meg ikke overbevist om dette, så tipper Tsjekkia på 3 poeng fort kan ryke ut som treer, men de har fordel av tomålseier og muligens en god målforskjell mot andre treere på samme poengsum.

I gruppe E

kom Polen veldig skjevt ut. De må nok slå Sverige for å klare tredjeplass, og ender fort som tabelljumbo her. Tror Sverige vinner en kamp i gruppespillet, men usikker hvem av Slovakia og Polen den kommer mot. Her tror jeg alle kan ta poeng fra alle, men Spania og Sverige går videre som to beste lag. Slovakia blir nr 3 enten med 3 eller 4 poeng er mitt tips. De vant 2-1 så de har i hvertfall en fordel med flere scorede mål enn lag som vant 1-0 f.eks Finland.

Gruppe F kan det tenkes at alle slår Ungarn, og at Tyskland klarer en uavgjort mot Portugal. Da går nok de tre store videre

Oppsumert vil alle treerne havne på 3 eller 4 poeng.

Jeg tipper Sveits 4, Russland 3, Ukraina 4, Tsjekkia 3, Slovakia 3, Tyskland 4

Da ryker Russland og Slovakia ut på målforskjell. Slovakia taper mer for Spania og Sverige enn hva Tsjekkia gjør mot England og Kroatia.

1
Sukkertoppen Treertabellen er interessant. Hvor mange poeng får treerne i de ulike gruppene til slutt? I gruppe A får treeren 4 poeng om Sveits slår Tyrkia, noe jeg tror de gjør. Sveits var bed...

Jeg tipper Sveits 4, Russland 3, Ukraina 4, Tsjekkia 3, Slovakia 3, Tyskland 4

I gruppe D vil treeren trolig ha 4 poeng gitt at vi får en vinner i Skottland-Kroatia. Hvis det blir uavgjort der er begge ute, så det blir neppe det. Blir nok en forrykende kamp!

Ellers står jeg for mine tips i de andre gruppene, men blir det uavgjort i Ukraina-Østerrike er det Østerrike som tar tredjeplassen, og ikke Ukraina pga færre scorede mål. Men de får allikevel 4 poeng.

Da ser det altså ut til at Russland og Slovakia ryker på 3 poeng. Taper Tyskland imorgen er de ille ute også, men taper de med et mål har de en god sjans på Slovakia om de taper med to mål mot Spania.

Men skal ikke mye til at Russland tar poeng mot Danmark heller, men da er det brått Finland som blir treer med tre poeng og de har bedre målforskjell enn Russland om de taper med få mål mot Belgia :)

Sveits kan også finne på å rote det bort mot Tyrkia. Med tyrkisk seier er de treer med tre poeng og en grusom målforskjell med mindre de virkelig knuser Sveits.

1

Lignende innlegg

Laster...