Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vi må vel kanskje ha en lavterskeltråd for stort og smått mellom kampene også? Mer eller mindre veloverveide skriblerier og funderinger fra TV-sofaen gjennom EM-ukene.

Godt å se at Italia er i rute. Det var nesten en slags eim av Italia '90 under åpningsseremonien. Gåsehud av Andrea Bocelli.

Hvem holder dere med i EM forresten? Av de med reelle tittelsjanser holder jeg med Italia. Ellers håper jeg på gode innsatser av Finland, Skottland og Ungarn.

Men i kveld tror jeg Belgia-Russland må spille annenfiolin for Aafk-FFK for min del.

2
169 svar

169 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Anelka2

Esten Null Sæther slår til igjen.

Det kan ikke være høye krav for å være sportsjournalist i Dagbladet når dette tåkete irrelevante våset får plass. Faen så tullete.

3

FranciscoM

Interessant å se at samtlige semifinalelag spilte gruppekampene sine på hjemmebane.

3

DrDrax

Which teams will travel furthest during the Euro 2020 group stage?

Switzerland: 10,012km Poland: 9,457km Belgium: 9,157km Sweden: 8,729km Turkey: 7,971km Wales: 7,287km France: 6,344km Croatia: 5,945km Austria: 5,288km Slovakia: 5,142km Czech Republic: 4,860km Ukraine: 4,316km Portugal: 3,589km Finland: 2,594km North Macedonia: 2,251km Russia: 1,147km Hungary: 1,120km Scotland: 1,110km Germany: 0 km Netherlands: 0 km Italy: 0 km Denmark: 0 km Spain: 0 km England: 0 km

1

LaGoeba

Italy: 0 km Denmark: 0 km Spain: 0 km England: 0 km

For en farse.

1

KingKenny

Går det an å håpe at NRK aldri mer får rettigheter til et stort mesterskap i fotball for herrer?

Drillo og han andre er ren lidelse. Hvit støy hadde vært bedre. Litt bedre i studio, men ingen høydare der heller.

2

mikemodano

Nå skal jeg ikke påstå at jeg går deg helt i næringen, jakral, men langweekend i København den helga hvor Danmark møtte Wales hjemme var trivelig. Jeg har aldri helt hatt det nære forholdet til våre skandinaviske latinerbrødre hva gjelder fotballandslaget deres (mye kan nok tilskrives det som skjedde i 'Parken i '85) som en del andre nordmenn (deg selv inkludert, om jeg ikke tar aldeles feil), selv om også jeg har latt meg begeistre i drypp tidligere. Å oppleve med egne øyne den viraken som 4-0-gevinsten mot waliserne medførte, hadde veldig til effekt på en inntrykksforhutlet sjel. Det var rett og slett overveldende. Og de hadde få problemer med å la en villfaren nordmann få ta del i festlighetene. Jeg ble simpelthen såpass begeistret at jeg ønsket dem hele veien til finalen, selv om jeg mistenker at Italia der ganske kontant ville ha satt en stopper for det gryende kjærlighetsforholdet. Men å komme ut av danskeskapet i voksen alder, det hadde jeg ikke gjort regning med at skulle skje.

2

jakral

Skal ikke legge skjul på at jeg skuler litt bort på Danmark både i beundring og misunnelse over hva de har bygget opp der nede etter de tok tak i landslagsfotballen sin for ca. førti år siden, og hvordan de har forvaltet landslagsproduktet sitt i ettertid. 13 av 19 mulige deltakelser i mesterskap siden gjennombruddet i EM 1984, og dessuten videre til cupspillet i åtte av disse turneringene. Det er imponerende for et så lite land.

Danskene var jo lenge forut for sin tid og hadde spillere i mange ligaer og plukket med seg det beste fra hvert land og skapte sin egen dynamitt av dette. Noe jeg liker med Danmark er denne bondeaktige erkjennelsen av at man er et lite land, men likevel ikke legger bånd på seg. Det skal spilles ambisiøs fotball som om man var en nasjon med 50 millioner. Det er en særegen selvtillit i den danske fotballen. Det er ikke alltid Danmark har hatt sterke lag, men de har beholdt troen på sin filosofi og slått tilbake fort. Det har ikke blitt ti strake kvalikfiaskoer som hos enkelte andre naboland..

2

mikemodano

Det har ikke blitt ti strake kvalikfiaskoer som hos enkelte andre naboland

Nå skal vi strengt tatt være forsiktige med å sammenlikne oss selv altfor mye verken med dansker eller svensker. Begge har de kultur og og årelange tradisjoner for å gjøre det skarpt internasjonalt, noe vi kun svært unntaksvis og kun i kortere perioder har greid å få til. Jeg har rett og slett vondt for å se at vi på noe tidspunkt skal greie å komme noen av dem i kapp, og i hvert fall at vi skal makte å holde oss like stabilt gode over tid som noen av dem. Både Sverige og Danmark har en kultur som går utenpå vår egen. Der svenskene i alle år har rendyrket 4-4-2 og soneforsvar, har danskene, som du sier, hentet litt hist og litt her, og skapt sin egen unike identitet. Norge? Vi forsøker oss på ting vi ikke behersker, og så snart resultatene uteblir, regner man med at det er på tide å teste noe annet. Slik fortsetter det, og uten noen klar retningsindikator, vil vi nok holde på med å prøve og feile så lenge både du og jeg lever. Av og til vil vi kanskje greie å dyrke fram noe som fungerer og varer i en periode, men tilbakeslag vil ramme oss langt hardere enn våre to naboer. Slik tror jeg, fryktelig forenklet, naturligvis, vi kan trekke skisser for de tre skandinaviske landene i et internasjonalt perspektiv. Mer naturlig vil det være at vi i stedet sammenlikner oss med finner og islendinger. Vi er nærmere deres nivå enn det vi ser hos danskene og svenskene. Det er nok en tung erkjennelse for mange, og den vil sitte langt inne, men luftslott er sjelden bærekraftige. Vi er der vi, i et historisk perspektiv, alltid har vært, om ikke faktisk et lite nivå høyere. Så er 90-tallet likevel såpass nær fortid at vi fortsatt trekker paralleller til den gang vi kvalifiserte oss til påfølgende verdensmesterskap og var en sterkt respektert motstander, men den epoken var naturligvis unntaket.

Jeg hadde forresten gleden av å være til stede under Spania mot Kroatia i 'Parken. Det var min første turneringsmatch ringside, og i et sommervær perfekt som bare det, omgitt av horder med oppspilte fans fra spesielt Kroatia, men også Spania, var det en ganske så trivelig affære. Kroatene farget bybildet sjakkrutet i døgnet inn mot match, og de var tallmessig temmelig overlegne spanjolene, som knapt var å se noe sted fram til avspark. Jeg ser det offisielle tilskuertallet var snaue 23 000, men det føltes sannelig som det dobbelte. Fordelingen kroater v spanjoler aner jeg ikke, men det kunne vært interessant å se. Finnes det noen informasjon om slikt?

1

Eksberten

Noen som husker hvilket mesterskap som skulle vært nå i sommer, om det ikke hadde vært for pandemien?

https://en.wikipedia.org/wiki/Future_FIFA_Club_World_Cup_(China)

Finalen skulle altså vært i kveld (dag)

Tydelig at FIFA ønsker mesterskap hvert år i fremtiden. VM annenhvert år og så hhv. klubb VM og kontinentale mesterskap i mellomliggende år.

Synes det var bra slik det var med mesterskap annenhvert år med 32 lag i VM og 16 i EM. Nå blir produktet utvannet og fotballspillere bør få en ordentlig sommerferie annenhvert år. Skvising av apelsinen fører fort til lavere nivå og korte (landslags)karrier. Men slik blir det vel når den kortsiktige pengemakten rår...

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Laster...