Fotball - Garderoben

HNilsen

Tottenham - en tristesse

Jeg overvar kampen Tottenham mot Manchester city i helga, og det slo meg hvor trist og akterutseilt det engelske samfunnet er, her representert ved Tottenham bydel, som også denne dagen hadde merker etter opptøyer og vandalisering. Bydelen framsto som lurvete, forsøplet og, som i resten av England, med en kvalmende eim av frityrfett og eddik. Fansen, på begge lagene, brukte store deler av kampen på å rope kjønnsord til hverandre, gjerne etterfulgt av obskøne håndbevegelser. Fansen framstod så harry!

Min refleksjon etter denne opplevelsen var: Hvorfor beundrer norske gutter og menn denne kulturen så mye? Bortsett fra alle de gode utenlandske spillerne, så er det jo intet som imponerer. Det hele framstår jo som rimelig stakkarslig.

2
175 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hadde ikke du vært Viking-supporter, så hadde jeg trodd du var Bjørn Helge Riise.

1
KeithOsgood Jeg er bare drittlei av supportere av norske lag som forsøker å "belære" oss og konstruere en egen oppfatning av hvorfor vi heller mot den engelske fotballen som er hinsides feil....

Jeg er bare drittlei av supportere av norske lag som forsøker å "belære" oss og konstruere en egen oppfatning av hvorfor vi heller mot den engelske fotballen som er hinsides feil.

Jeg kan godt forstå at det er kjekt å se fin fotball, men jeg må innrømme at det er vanskelig å skjønne den nesegruse dyrkelsen av den engelske kulturen (rundt fotballen) jeg ser her inne og andre steder. Hvorfor legge seg paddeflat for en lurvete og aktureutseilt harrykultur?

1

Min refleksjon etter denne opplevelsen var: Hvorfor beundrer norske gutter og menn denne kulturen så mye?

Jeg innførte blant annet runketegnet når gutta så på fotball sammen, med pocorn og cola, midt på 90 - tallet. Dette ga wild cred blant resten av kompisene.

1
pissoff [sitat…] Jeg innførte blant annet runketegnet når gutta så på fotball sammen, med pocorn og cola, midt på 90 - tallet. Dette ga wild cred blant resten av kompisene.

Dette ga wild cred blant resten av kompisene.

Det var iallefall noe av det mest populære en kunne gjøre på White hart line. Skikkelig tøft!

Det er egentlig merkelig at det som er barnslig, plumpt og harry i Norge, blir så fryktelig stilig når det gjøres på engelsk.

1

Hvorfor beundrer norske gutter og menn denne kulturen så mye?

Fordi fotballsupportere svært ofte er idioter. Er vi ikke idioter, så er vi svært ofte ryggradsløse.

England. White trash, working class scum. Det er det som gjennomsyrer fotballsupportere. Det er null taktisk kunnskap og null forståelse for spillet. Og dette forgudes?

Det er rett og slett pinlig, for alle fra møblerte hjem, med over 100 i IQ.

-Pat

1

Min refleksjon etter denne opplevelsen var: Hvorfor beundrer norske gutter og menn denne kulturen så mye? Bortsett fra alle de gode utenlandske spillerne, så er det jo intet som imponerer. Det hele framstår jo som rimelig stakkarslig.

Du foretrekker den vannvittige mye bedre tribunekulturen som vi har i Norge?

1

Hvorfor bryr du deg? Er det så viktig hva andre mennesker fyller dagen sin med? Jeg skjønner jo at du ikke har interesse av å forstå fenomenet.

2

Fansen, på begge lagene, brukte store deler av kampen på å rope kjønnsord til hverandre, gjerne etterfulgt av obskøne håndbevegelser.

Good evening, Captain Obvious.

1
T-Y Hvorfor bryr du deg? Er det så viktig hva andre mennesker fyller dagen sin med? Jeg skjønner jo at du ikke har interesse av å forstå fenomenet.

Vanligvis bryr det meg svært lite, men jeg ble oppmerksom på fenomenet da jeg var på kamp på søndag. Men hvorfor vrir du debatten om til å gjelde min person, framfor å forsøke å forklare og argumentere for hvorfor et stort antall nordmenn ukritisk beundrer denne kulturen? Og "ukritisk"blir i denne sammenheng et svakt uttrykk. Vi snakker snarere om å legge seg paddeflat.

1
HNilsen [sitat…] Jeg kan godt forstå at det er kjekt å se fin fotball, men jeg må innrømme at det er vanskelig å skjønne den nesegruse dyrkelsen av den engelske kulturen (rundt fotballen)...

Hvorfor legge seg paddeflat for en lurvete og aktureutseilt harrykultur?

Som sagt over, hvem er du til å dømme hva som er harrykultur og ikke?

Jeg syns lukten av frityrfett og stekt løk fra en bod utenfor en eller annen stadion i England er sjarmerende. Jeg liker at det er et tribuneliv som både er morsomt og fascinerende, og er litt mer spicy enn "hele stadion" osv. (Jada, det er stygge sider ved det også). Jeg liker engelskmenn bedre, da de ofte er hyggeligere og enklere å komme i kontakt med ifht trauste nordmenn. Jeg liker at man kan gå inn på en pub på kl 16 på en onsdag og ta seg en øl, uten å bli sett på som alkoholiker. Et syn man forresten bare har i Norge.

Ved å se fotball i England opplever man en kultur man ikke har i Noge, samtidig som man kan spleise det med nettopp en ferie i England. Og hvis man ikke har noe lag på høyt nivå i Norge, så skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke skal dra til England for å se fotball.

Det er ikke fett å dra til Marienlyst Stadion, for å så dra ut i Drammen seinere på kvelden.

1
OleKjole [sitat…] Som sagt over, hvem er du til å dømme hva som er harrykultur og ikke? Jeg syns lukten av frityrfett og stekt løk fra en bod utenfor en eller annen stadion i England er sja...

Som sagt over, hvem er du til å dømme hva som er harrykultur og ikke?

Feit og usunn mat er blitt umoderne. Det er bare i England det er på moten. Der lukter det ikke bare frityrfett fra "en bod utenfor stadion", men til og med på motorveien inn til London. Det ligger et teppe av frityros over hele øya. Der vi nå i land som Norge kan kjøpe sunn mat også i kiosker og på bensinstasjoner.

Det er harry med kjønnsord og obskøne håndbevegelser. Den kulturen får leve fritt i engelske supportermiljøer fordi de, i motsetning til mer moderne samfunn, fyller sine stadioner og puber (i forbindelse med kamp) utelukkende med menn som liker den håpløst utdaterte machomannkulturen. Kjønnsord og andre obskøniteter er ikke "spicy", men banalt, lite oppfinnsomt og primitivt.

Jada, de drikker mer øl på pub enn oss. Og det er hyggelig når vi er på ferie. Men fint for oss at vi statistisk ligger langt nede hva angår alkoholskader sammenlignet med land som England. Det forteller iallefall meg noe om forskjeller i hvordan et moderne og et umoderne land innretter seg.

1

"Bydelen framsto som lurvete, forsøplet og, som i resten av England, med en kvalmende eim av frityrfett og eddik. Fansen, på begge lagene, brukte store deler av kampen på å rope kjønnsord til hverandre, gjerne etterfulgt av obskøne håndbevegelser. Fansen framstod så harry"

Mesteparten av England består av søppel, rot, dårlig mat og fotballag som er full av pengedop. Prøv heller Tyskland. Mye bedre mat, bedre øl, reine hoteller, penere damer, klubber med sunn økonomi osv.

2

Lignende innlegg

Laster...