Og det viktigste av alt, han gav prosjektet tillit og tålmodighet.

Vel, en sannhet med opptil flere modifikasjoner.

1

Selv om Real Madrid er ekstremt gode, så er Barcelona et lite hakk foran. Mye grunnet en liten tass fra Argentina, men det er flere punkter på listen som gjør at katalanerne er favoritten også i år:

- Klubben og laget sin grunnmur er like stødig som en oljeplattform. Det er relativt få konflikter og lite vind til å være en så stor klubb.

- Klubben kan finansiere store overganger, og de kan velge på det aller høyeste nivå.

- Laget er veldig godt bestående av en gyllen generasjon som blant annet har hjulpet Spania til EM og VM-seier.

- Ungdomsavdelingen er enorm. De fleste på benken til Barca kan gå inn på hvilke som helst lag i Europa og prestere godt.

- Barca har Lionel Messi. Han er ALDRI skadet og han er like magisk som dødlig både mot dårlig og god mostand. Hypotetisk lenge leve, hadde ikke argentineren vært i Katalonia pdd hadde jeg satt Madrid som favoritt.

- Klubben har en enorm vinnerkultur. CL-trofeet i både 2006, 2009 og 2011. Så kommer en haug med titler i samme periode, og med den samme grunnmuren og spillerstammen. De_blir_aldri_mette.

- Gode forsterkninger er hentet inn. Sanchez og Fabregas er pure class for present and future.

- Det blåser alltids litt mer i deres fiendes leir, noe som igjen går Barcas favør. Real Madrid viser alltid sine faste sirkustriks både på og utenfor banen hver sesong.

- Svakere motstand i Europa. De engelske og italienske lagene har gått tilbake, mens Madrid og Barca har gått frem. Når igjen Barca er et lite hakk foran hovedstadslaget, så vil jo automatisk dette gjøre Cule til favoritter. Denne forskjellen har fått bevist senest for noen få måneder siden i London.

En kjapp konklusjon er at det ser veldig bra ut for favoritten også denne sesongen. Madrid puster de i nakken, men så lenge Messi er i live så vil det være tungen på den berømte vektskåla. Når jeg nevner denne enorme flyten så slipper de også unna store skadeproblemer, og når de først får en skade eller tre, så er motstanden så dårlig at de som kommer inn vil fortsette å kjøre showet. Messi er heller aldri ute når de store kanonene står på andre siden av banen, og da er det ikke så mye håp for de andre.

Ironisk nok har klubben jeg egentlig har litt -nede i halsen- gjort meg til en "holden" mann. Har tjent masse på Barcelona de siste sesongene, og med noen få unntak og enkeltkamper i CL samt Hercules-smellen, så har jeg invesert gode penger på betting som igjen har gitt relativt gode summer inn over tid. Dessverre har nå også bookmakerne skjønt hvor farlig dette laget er, så nå må man kombinere med flere lag i tillegg.

Kan forresten føye til at jeg tror det spanske landslaget vil slite litt mer fremover enn hva vi er er vant til å se. Fra 2006 til 2010 hadde de en enorm statistikk, nå tror jeg vi vil få se litt tilbakefall på kvaliteten og resultatene. Uansett, prestasjonene de har levert kan man leve lenge på.

1
Koffer Selv om Real Madrid er ekstremt gode, så er Barcelona et lite hakk foran. Mye grunnet en liten tass fra Argentina, men det er flere punkter på listen som gjør at katalanerne er fav...

Kan forresten føye til at jeg tror det spanske landslaget vil slite litt mer fremover enn hva vi er er vant til å se. Fra 2006 til 2010 hadde de en enorm statistikk, nå tror jeg vi vil få se litt tilbakefall på kvaliteten og resultatene.

Det er egentlig en veldig interessant problemstilling. Man må jo også huske at Spania har rasket med seg nesten alt som kan vinnes av ungdomsturneringer i sommer (med unntak av U20-VM). Fremtiden til det spanske landslaget er nok svært god, men den umiddelbare fremtiden kan jeg jo skjønne at man stiller spørsmålstegn til (jfr. treningskamper, dårlig stemning mellom de to stammene til landslaget, o.l).

1

Godt å høre at du innser at du faktisk ikke aner hva du snakker om. Real Madrid har hatt sine problemer, periodevis, med spillertyper som ikke alltid løper og jobber for laget, samt en garderobekultur hvor man har en del sterke personligheter. Men denne generasjonen, med ligaens yngste stall, jobber jo hardere enn hva man (kanskje) noen gang har sett i Madrid. Enorm bra innsats og moral i laget.

2

Og det viktigste av alt, han gav prosjektet tillit og tålmodighet

Dette er jo faktisk tull fra ende til annen. Pellegrini fikk fyken etter én sesong. Mourinho sitter fordi han ga gode resultater allerede første sesong. Og muligens fordi han er Mourinho.

Dette er ikke å vise tålmodighet i det hele tatt, spør du meg.

1

Jeg vil heller si at Xavi, Iniesta og Busquets er den store forskjellen. Man har til en viss grad klart å holde Messi i sjakk i store deler av kampen, men midtbanen er nærmest umulig å kontrollere.

Og som min lillesøster Parejo sier, så er deres talentplattform også ganske viktig.

1

Hadde det ikke vært for Messi hadde vi mest sannsynlig vunnet mangfoldige kamper mot Barcelona. 3-2 kampen på CN er et strålende eksempel. Han la opp Iniesta med en spektakulær gjennombruddspasning, scorte ett og avgjorde kampen i det 87. minutt.

De nevnte faktorene påvirker også resultatet, men jeg synes fortsatt at Messi er den største.

2
TheFalseCR7 Hadde det ikke vært for Messi hadde vi mest sannsynlig vunnet mangfoldige kamper mot Barcelona. 3-2 kampen på CN er et strålende eksempel. Han la opp Iniesta med en spektakulær gje...

De nevnte faktorene påvirker også resultatet, men jeg synes fortsatt at Messi er den største

Jeg syns fortsatt Messi er litt for avhengig av Xavi og Iniesta for å virkelig skinne slik han pleier å gjøre. For all del, misforstå meg rett. Han er en glimrende spiller uten nevnte spanjoler også, men med Xavi og Iniesta bak seg er han en utenomjordisk spiller.

1
Daniel_Parejo [sitat…] Dette er jo faktisk tull fra ende til annen. Pellegrini fikk fyken etter én sesong. Mourinho sitter fordi han ga gode resultater allerede første sesong. Og muligens fordi...

Når jeg nevner prosjektet, mener jeg prosjektet til Mourinho. Pellegrini var aldri noen mann for fremtiden for Perez.

Mourinho måtte ha blitt dårligere enn nummer to, og ryket ut i åttendelsfinalen, om Perez hadde vurdert hans stilling. Det var, med den stallen, veldig usannsynlig.

Dette har jo Madrids president selv uttalt. Mourinho er trygg og skal få tid til å bygge opp et lag.

Ellers er jeg enig i det som blir nevnt at Messi er forskjellen, og at Madrid har et veldig bra lag som viser god arbeidsinnsats og moral.

1
Koffer Når jeg nevner prosjektet, mener jeg prosjektet til Mourinho. Pellegrini var aldri noen mann for fremtiden for Perez. Mourinho måtte ha blitt dårligere enn nummer to, og ryket ut i...

Når jeg nevner prosjektet, mener jeg prosjektet til Mourinho. Pellegrini var aldri noen mann for fremtiden for Perez

Det vet vi ikke, og vi har et veldig tynt grunnlag til å uttale noe om det. En sesong i fotball er lite.

At man fortsetter med Mourinho er ikke noe tegn på at man viser tillit. Ikke når sesongen i fjor alt i alt gikk bra. Dette hadde vært katastrofe å sparke den aktuelle treneren etter en sportslig vurdering av forrige sesong.

1

Mourinho har nok vært Perez sin mann hele tiden. Når han ble ansatt så var han garantert en sesong ( så sant han ikke hadde gjort noe utilgivelig )

Pellegrini røyk tidlig ut av CL og Cup. Han ble nummer to ( skulle bare mangle ) i La Liga og vips var han borte.

Perez har gitt all sportslig makt til Mourinho og vist tillit og trygghet gjennom det. Man bytter jo som regel manager hver sesong i Madrid, Schuster overlevde vel dog litt lenger, men nå er situasjonen annerledes.

1
Laster...