Fotball - Internasjonal

Sotiris_Ninis

Hotshot - Emmanuel Frimpong

Emmanuel Frimpong - 1992 - Midtbane - Arsenal - England

Ja, man kan kan vel nesten starte med dette: Arsenal har gjort det igjen! Og med det mener jeg, som fleste sikkert skjønner, at Arsenal nok en gang ser ut til å ha fått frem en fremragende prospekt i sine yngre rekker. Det har i flere år, hvertfall blant de som følger Arsenals unggutter nærmest, blitt ytret gjetord om denne ungkavlven, med det fengende navnet. Frimpong høres jo nesten ut som en slags avart av det mer kjente spillet ping- pong, men den gang ei.

For bak dette navnet, Emmanuel Frimpong, skjuler det seg en fotballspiller som bør anses som en av de aller beste i sin posisjon blant de unge og håpefulle i europesik toppfotball. Gutten kunne like gjerne vært sønnen til tegneseriefiguren og filmhelten Hulken, den eneste forskjellen på dem er at den ene er grønn og den andre er mørk. I muskelmasse tror jeg Frimpong er helt på høyden, 19- åringen har en enorm fysikk.

Emmanuel ble født i Accra i Ghana, men kom til England og Tottenham da han var veldig ung. Han gikk på skole i Tottenham til han var 14år, men bestemte seg da for å satse alt på fotballen. Han ble plukket opp av Arsenal som 9- åring, og har vært i klubben siden 2001. Man kan derfor kalle han et produkt av Arsenals ungdomsakademi, Hvor han har fått sin fotballundervisning i et av de mest kjente akademiene i England.

I 2008 ble Emmanuel tatt opp til Arsenals reservelag, hvor han gjorde unna debuten den 9.oktober 2009 i en kamp mot Chelsea. I pre- season i forkant av 10- 11 sesongen gjorde unggutten seg godt bemerket da han spilte med de store gutta i Emirates Cup.

Etter turneringen fikk han skryt av sjefen Arsne Wenger, og det kunne se ut til at han ville få spilletid allerede den sesongen på førstelaget. Men så skjedde det som ikke skulle skje, Frimpong ble langtidskadet. Dette skjedde i august 2010, og han var ikke tilbake igjen før mars 2011. Snakk om å være uheldig. Etter skadeavbrekket var det snakk om mulig utlån til Cardiff eller Charlton, men dette ble aldri noe av.

Dermed ble det klart at Emmanuel ville gi alt for å kjempe om en plass på førstelaget til Arsenal denne sesongen, etter han fikk være med på en ny pre-season. Han spilte blant annet mot Malaysia og nok en gang i Emirates Cup. Etter kampen mot Boca Juniors fikk han mye skryt etter en imponerende forestilling. Og etter en god pre- season skulle han etterhvert få sjansen på førstelaget når alvoret startet i Premier League.

Det bør nok legges til at Arsenal- mannskapet hadde mange spillere ute med skade, og både Fabregas og Nasri på vei ut portene da Frimpong fikk sin debut for Arsenal. Men slik er fotballen, og Frimpomg fikk sine første PL- minutter i åpningskampen borte mot Newcastle. Der kom han inn som innbytter etter 85.spilte minutter. Neste test for midtbanekrigeren var CL- kvalikken mot Udinese. I den kampen kom han inn etter ca. 70 spilte minutter, og var med på å forsvare inn lagets 1-0 ledelse.

Og i den andre serierunden, hjemme mot Liverpool, fikk han virkelig kjenne på hvordan det kan være i PL. For unggutten ble en slags syndebukk, da han fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen etter 70.spilte minutter. Arsenal tapte kampen 0-2, og den dårlige starten var et faktum.

Men det positive man tar med seg etter bekjentskapet med Emmanuel Frimpong, er at unggutten er en skikklig tøffing. Han har en fysikk som få kan matche, selv om han bare er 19år gammel, og det oser vinnervilje og pågangsmot. Med slike typer på laget bør man etterhvert få tro på at det går ann å vinne ting, for skal man vinne titler må spillerne være villige til å gå i krigen, og Frimpong slår meg nettopp som en slik type.

Det er lov å si at han kanskje ikke er den mest begavede spilleren med ballen, og at det ikke oser kreativitet og ballartisteri av han. Men det kan være like greit, for slike spillere har Arsenal mer enn nok av. Frimpong fremstår som litt enkel, men ganske effektiv. Pasningsspillet virker godt nok for en slik spillertype, og han kompliserer ikke ting ute på banen. Han har også godt tempo i kroppen, noe som kommer godt med.

Det kan allikevel virke som han er litt for het i toppen ennå, hvor han kaster seg inn i dueller man rent taktisk sett kanskje burde unngått. Det er ikke gunstig å være kortsamler når man spiller fotball. Men bortsett fra det, så synes jeg Frimpong har alle forutsetninger for å lykkes som et rivjern av en defansiv midtbanespiller, og fremtiden ser lys ut for den denne kraftkaren.

En youtube- snutt med Frimpong:

- Klikk her

2
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kan du lage en Hotshot av Damião?

1

Frimpong blir god, bare 19 år og har vist stort potensial. Men han trenger å forbedre posisjonsevnene sine deffensivt.

1
PpJolla Må få representasjon fra Atleti snart... Borja Bastón kommer til å spille for Murcia i år hvis du følger med på Spansk fotball.
Sotiris_Ninis

Borja Bastón kommer til å spille for Murcia i år hvis du følger med på Spansk fotball.

Borja ja. Spennende spiller, han ble jo toppscorer i U17- VM 2009. Ser ikke ut til at han har noen tråd ennå nei, det bør vurderes sterkt. :)

Synd han blir lånt ut, hadde vært spennende å se han for Atleti i La Liga, men han har vel kanskje godt av et utlån hva spilletid angår.

1
Sotiris_Ninis [sitat…] Borja ja. Spennende spiller, han ble jo toppscorer i U17- VM 2009. Ser ikke ut til at han har noen tråd ennå nei, det bør vurderes sterkt. :) Synd han blir lånt ut, hadde...

Synd han blir lånt ut, hadde vært spennende å se han for Atleti i La Liga, men han har vel kanskje godt av et utlån hva spilletid angår.

Han skulle egentlig ha sitt definitive gjennombrudd denne sesongen (Egentlig forrige sesong, men den ble ødelagt pga. langtidsskaden.)

Men siden vi på slutten av vinduet fikk såpass mange spillere i den siste tredelen ble Borja enig med at han hadde bedre av å bli lånt ut og Murcia var den heldige vinneren.

1

Lignende innlegg

Laster...