Fotball - Internasjonal

Sotiris_Ninis

Hotshot - Dale Jennings

Dale Jennings - 1992 - Midtbane/Spiss - Bayern Munchen - England

Dale Jennings er muligens et ubeskrevet blad for mange. Men talentet hans er stort, hvor noen av råvarene hans rett og slett virker å være i toppsjiktet. Tenker i første rekke på hans hurtighet og lave tyngdepunkt. Om Bayern Munchen klarer å dyrke råvarene hans perfekt og forme han med den kjærlighet bare den ivrigste bonde klarer når han perfeksjonerer sine avlinger, tør jeg faktisk å påstå at denne gutten har en sjanse til å lykkes. Men det skal nok mye polering til, og Dale må ha en sterk mentalitet selv.

Og det er nok der mye ligger, for det krever sin mann å dra til Tyskland og selveste Bayern Munchen som 18- åring, uten å ha det beste grunnlaget når det kommer til hvordan man skal klare seg i den store verden, i møte med en helt ny kultur, både fotballlmessig og når det kommer til livsstil. Og om jeg tar en råsjangs, så vil jeg tro at de gangene Dale hadde muligheten til å lære seg tysk på skolen, så var han å finne på løkka med en fotball istedet.

Så utfordringen for Dale er stor, og for min del ble jeg veldig overrasket da jeg så at han hadde meldt overgang fra lille, trygge Tranmere Rovers til gigantiske Bayern Munchen. Det virket som en noe overambisiøs overgang sett fra mitt ståsted. Det naturlige valget ville kanskje vært en god klubb i Championship, og vis det gikk bra kunne han prøve lykken for en brukbar Premier League- klubb.

Det var i det minste et slikt scenario jeg så for meg for den fotrappe Liverpool- gutten. Men så feil kan man altså ta, og Dale satser meget friskt her, utvilsomt. Og egentlig så liker jeg den gutsen han viser her, men den kan være lite verdt om ting går skikkelig skeis. Men jeg gleder meg hvertfall til å følge utviklingen hans videre på tysk jord, for spennende er det jo.

Litt bakgrunn: Dale startet opp sine fotballdrømmer i Liverpools ungdomsakademi, en klubb han var i fra 2002 til 2008. Men han ble etterhvert avvist av klubben, som ikke ville satse videre på han da han var 15år gammel- tro det den som kan. Etter dette gikk ferden videre til prøvespill for Tranmere, hvor han overbeviste nok til å få innpass i klubben.

Etter å ha gått gradene i klubben, fikk han i 2010 endelig sin sjanse for førstelaget til Tranmere. Debuten ble unnagjort den 18. september 2010, hvor han spilte 2.omgangen i hjemmekampen mot Charlton, som forøvrig endte 1-1. Det gledelige for Dale var at han fikk vist prov på hva som bor i han, med sin hurtighet og gode teknikk.

Snaue to uker senere var han å finne i startoppstillingen i bortekampen mot Bristol City. Og dette skulle vise seg å bli Jennings store kveld, for etter 45.spilte minutter scoret unggutten sitt første mål for klubben. Dette skulle vise seg å bli kampens eneste, og angrepstalentet hadde blitt matchvinner i sin 3.kamp for klubben. Det må han vært en herlig følelse for Liverpool- rejecten.Dale spilte seg raskt til en fast plass på laget, hvor han var å finne i lagets fremre rekker, enten som spiss eller ute på venstrekanten.

Og da sesongstatus skulle gjøres opp, fant man Dale Jennings bokført med 29 kamper i LigueOne, hvor han hadde funnet nettmaskene ved 5 anledninger. Han hadde også flere assist på samvittigheten. Og som belønning for den gode innsatsen ble han kåret til "Apprentice of the year" i LigueOne. Jeg kan jo nevne at Arsenals Oxlade-Chamberlain spilte i samme avdeling for Southampton.

Som jeg har vært inne på tidligere, så er Dale meget temposterk med en vanvittig aksellerasjon på de første meterene. Han klarer også å holde trykket oppe ganske bra over litt lengre avstander, og har med sitt lave tyngdepunkt lett for å smette forbi en spiller eller to. Dale er ikke høye karen, med sine 1.70m på strømpelesten, det samme som Messi, uten sammenlikning forøvrig. Man kan også trekke frem at Dale har en skuddfot med snert i, og scoret på flere langskudd for Tranmere.

Nå er altså Dale å finne i Bayern Munchen. Og det skal bli spennende å se hvordan Liverpool- gutten klarer seg i Tyskland. Forhåpentligvis så slipper vi å se han komme hjem igjen med halen mellom beina i neste transfervindu. For gutten har absolutt stort potensiale, men blir steget fra nivå 3 i engelsk fotball til høyeste nivå i en av Europas beste ligaer for stor?

Noen youtube- snutter med Dale:

- Klipp 1

- Klipp 2

2
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg vet at det høres frekt ut, men du kan stenge denne tråden ettersom Dale aldri kommer til å bli en hit i Tyskland. Greit nok at han kommer fra verdens beste fotballaksjon samt verdens tredje beste liga, men Bayern hentet ham i hovedsak som forsterkning til II-laget. Han blir aldri noen stor spiller. Dersom han blir en viktig spiller for landslaget og Bayern i fremtiden skal du få en 100lapp av meg.

1
SilvioDante Jeg vet at det høres frekt ut, men du kan stenge denne tråden ettersom Dale aldri kommer til å bli en hit i Tyskland. Greit nok at han kommer fra verdens beste fotballaksjon samt v...
Sotiris_Ninis

Bare en 100lapp. Etter dine spådommer å dømme burde jeg blitt millionær om han skulle slå til. Hvordan de gidder å se til engelsk nivå 3 for å forsterke sitt 2.lag skjønner jeg ikke. De må nok ha litt tro på han utover dette, hvis ikke hadde det ikke vært noe poeng i det. Men som sagt, det kan bli i det tøffeste laget for Dale dette.

Hadde vært ufattelig moro om du måtte spise dine ord her, men du er nok inne på noe. Vi har vel vært innom dette temaet en gang tidligere også. Tråden kan bestå, for det har skjedd merkeligere ting i fotball enn dette, tror jeg.

1
Sotiris_Ninis [sitat…] Han har fått med seg 2 innhopp for disse, det er jo en start. Når vi først er inne på 2. laget, hva tror du Emre Can?

Når vi først er inne på 2. laget, hva tror du Emre Can?

Har bare sett klipp fra U17 (?) VM, så har egentlig ikke noe å komme med, men flere profiler som er kjente i tysk fotball som Steffen Freund og Grock Grockhauser, har kommet med mange lovord om tysk-tyrkeren.

Jennings' har vært skadet siden han kom til Bayern, derfor har han bare fått to innhopp sålangt.

1

Sotiris, skal du lage en tråd om Ross Barkley? Dex74 har riktignok laget en allerede, men setter pris på om du også lager en tråd om han.

1

Lignende innlegg

Laster...