Fotball - Internasjonal

Sotiris_Ninis

Hotshot - Luis Muriel

Luis Muriel - 1991 - Spiss - Udinese/på lån i Lecce - Colombia

Luis Muriel er et av de mest spennende spillerne i colombiansk fotball i disse dager. Han har en litt spesiell historie. Den vanlige å gå for lovende spillere er via U- landslag og godt spill på klubblaget før de blir oppdaget av større klubber. Men for Muriels del hadde han knapt nok fått vist seg frem på A- laget til sin colombianske klubb Deportivo Cali, før Udinese fikk tak i han. Unggutten hadde bare litt i overkant av 100. spilleminutter fordelt over 3 kamper før interessen for han kom brått fra større klubber.

Muriel begynte karrieren i ungdomsakademiet til Atletico Junior, før han i 2008 forsvant videre til Deportivo Cali, en av de større klubbene i colombiansk målestokk. Dette kan sies å ha vært ganske overraskende, siden unggutten av sin tidligere klubb fikk beskjed om at de ikke trodde han hadde det som skulle til for å lykkes på øverste nivå. Det virker som den beskjeden tente en ekstra gnist i Luis, hvor han virkelig ville vise dem hvor feil de tok.

Etter at han ankom Deportivo Cali har han ikke sett seg tilbake, og bare jobbet knallhardt for å bli en bedre fotballspiller. I 2009 fikk han endelig lønn for strevet, da han debuterte for klubben på tampen av året. I 2010 fikk angrepstalentet for alvor sving på sakene, og etter at han hadde spilt 10 kamper hadde han rukket å score imponerende 9 mål. En sterk prestasjon av en 18åring. Det var i sin 3 kamp det året at det virkelig løsnet for Muriel, etter at han nettet hele 3 ganger i samme kamp.

Over natten hadde unggutten gått fra ingenting til alt, han var nå det nye fremtidshåpet til nasjonen. Forventingene til han var plutselig skyhøye, og interessen kom kjapt fra europeiske klubber. For Muriel hadde vist frem et kjempepotensiale, hvor har har hele pakken. Stor fart og aksellerasjon, glimrende fysikk, høyt energinivå, fin teknikk og en nese for mål. Overgangen fra en stille hverdag til plutselig å være den store helten var stor, men Muriel taklet det bra og fortsatte altså å levere på banen.

Etter at flere klubber viste interesse for Muriel, var det Udinese som tilslutt stakk av med underskriften til den lovende colombianeren. Prisen sies å ha vært på moderate 1,5 millioner Euro, noe som kan vise seg å bli en svært god investering på sikt for den italienske klubben.

Etter ankomst Europa i sommervinduet 2010, ble det klart at Luis Muriel skulle lånes ut til den spanske Segunda Division- klubben Granada. Og noe godt har han nok fått utifra det oppholdet, for Granada klarte noe overraskende bragden å rykke opp til La Liga, selvsagt med god hjelp fra Udinese, som for året hadde lånt ut mange spillere nettopp til Granada. Det sies at det er et samarbeid mellom klubbene. Har ikke ikke alle detaljene rundt detet, men virker som en god deal for Udinese.

I forkant av årets sesong har det blitt klart at Luis Muriel skal spille for Serie A rival Lecce. Det kan virke som et godt valg for unggutten, siden muligheten for spilletid bør være meget bra. Da er det opp til colombianeren selv å ta vare på den gode muligheten han har fått. Og med de kvalitetene han besitter kan han fort bli en overraskelse i positiv forstand denne sesongen.

Luis Muriel har også gjort sine saker svært godt for det colombianske U20- landslaget i sommer, hvor de deltok i U20- VM som foranledningen gikk på hjemmebane i Colombia. Alt var duket for en stor fest. Og det colobianske laget begynte godt, anført at en skarp James Rodriguez og en giftig Muriel. De vant alle kampene i gruppespillet og så ut til å være en av favorittene utifra deres solide spill.

På de 3 første kampene i mesterskapet hadde Muriel nettet like mange mål. I 16.dels finalen ble det ny scoring for Muriel, etter at Colombia gikk videre med en 3-2 seier over Costa Rica. I kvartfinalen mot Mexico skuffet hjemmelaget stort, og røk ut av mesterskapet med et 3-1 nederlag. Luis Muriel hadde uansett levert varene, med 4 mål på 5 kamper og var lagets kanskje beste spiller i turneringen.

Noen youtube- snutter med Muriel:

- Klipp 1

- Klipp 2

- Klipp 3

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Laster...