Fotball - Internasjonal

Sotiris_Ninis

Hotshot - Joel Campbell

Joel Campbell - 1992 - Spiss - Arsenal - Coata Rica

Joel er en av Costa Ricas store fremtidshåp. Ungutten har hatt en strålende utvikling de siste årene, og har tatt hjemnasjonen med storm. For det er ingen tvil om at det er høye forventninger på denne talentfulle spissens skuldre. Men slik er det jo ofte når man slår gjennom kjapt og brutalt, slik Joel har gjort den siste tiden. De unge talentene skaper tross alt blest og forventning gjennom glimt av storhet i ung alder.

Joel startet karrieren i den costa ricanske storklubben Saprissa. Han ble i 2011 sendt på lån til provinslaget puntarenas. På det tidspunktet var han en ganske ukjent spiller, og hadde kun få opptredener for sin klubb Saprissa. Det ble noen kamper for puntarenas også, uten at Joel skapte de helt store overskriftene av den grunn.

Hans talent var kjent, men det var først da han ble tatt ut på landslaget til Gold Cup at folk virkelig begynte å få opp øynene for han. I den turneringen tok han godt vare på de sjansene han fikk, som innbytter. Det ble 3 kamper og 1 scoring for Joel i Gold Cup. Denne turneringen var i juni 2011. Og bare 14 dager senere ble Campbell tatt ut i Copa America- troppen. Denne gangen ble han satset mer på enn hva tilfellet var i Gold Cup, og spilte alle kampene i gruppespillet fra start. Dette ga han også en scoring å juble over. Unggutten fikk også smake på hvordan det var å møte Argentina, hvor det ble et solid nederlag med 3-0.

Og som ikke alt dette var nok, ble Joel tatt ut i troppen som skulle forsvare landets ære i U20 VM kun 18 dager etter siste gruppespill- kamp i Copa America. Og Costa Rica bet godt fra seg i U20-VM, hvor de spilte seg frem til 16.dels finalen. Der ble Colombia litt for sterke, og vant tilslutt 3-2. Men Joel og Costa Rica kunne dra hjem med hevet hode. Joel spilte alle 4 kampene og kvitterte med 2 scoringer. Dermed var en særdeles hektisk sommer over for Campbell, som hadde fartet land og strand rundt for å spille fotball. Den 9.august kunne han endelig ta en pust i bakken.

Men Joel kunne nok ikke hvile lenge, for etter å ha spilt godt og vist frem sitt talent gjennom hele sommeren, viste flere klubber fra Europa sin interesse for Joels kvaliteter. Og den 18. august ble det klart at den lovende spissen fra Costa Rica hadde signert en kontrakt med Arsenal, noe han nok knapt våget å drømme om før sommeren tok fatt. Han fikk ikke innvilget arbeidstillatelse i England, og ble derfor lånt ut til den franske Ligue1- klubben Lorient. Detter er en klubb det bør være muligheter for å få spilletid i for unge Campbell, og det skal bli spennende å følge hans utvikling denne sesongen.

Som spiller har Joel de kvalitetene en spiss skal ha. Han har et godt rykk og stor fart- samt gode tekniske ferdigheter, hvor han er flink til å passere motstandere i en mot en situasjoner. Venstrefoten hans inneholder også stor kvalitet når det kommer til både styrke og skuddteknikk. Joel er også sterk og vanskelig å skubbe bort i nærkampene, noe som kan komme godt med om han en gang i fremtiden får spilletid for Arsenal i Premier League. Alt i alt så virker Joel å ha de rette råvarene for å kunne lykkes, selv om det foreløpig skorter litt på de taktiske valgene. Om Joel får spilleminutter i Frankrike i år, noe han absolutt bør få, kan han fort overraske i positiv forstand.

Som en liten sidenotis: Ifølge TKK skal Joel ha vært tilgjengelig for rundt 3millioner NOK i mars 2011, etter at han hadde vist frem sine ferdigheter i CONCACAF U20- mesterskapet, hvor også flere tippeliga- klubber skal ha blitt varslet om denne spilleren. Svakt av dem å ikke følge opp dette, for Joel kunne fort herjet i tippeligaen, og det ville vært mye penger å hente på et videresalg.

Noen youtube- snutter med Joel:

- Klipp 1

- Klipp 2

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Laster...