Fotball - Internasjonal

Sotiris_Ninis

Maxi Moralez tar Serie A med storm

- Maxi var en av mine favorittspillere da jeg fulgte med på den argentinske fotballen for noen år siden. Så han også i U20 VM, og spådde han ville bli en stor spiller, høyden til tross. Det han presterte på den tiden var fantastisk. Skrev også dette om han på den tiden:

Maximiliano Moralez - 1987 - Midtbane - FC Moskva/ på lån i Racing Club - Argentina

Maximiliano slo gjennom i den argentinske toppfotballen for alvor i 2006. Men han debuterte for Racing Club allerede i Clausura-mesterskapet i 2005, hvor han altså spilte sin fotball før han ble kjøpt opp av russerne. Sin unge alder til tross, har Maximiliano allerede rukket å spille 84 seriekamper i den argentinske Primera División.

For å oppsummere litt: Clausura 2005 - 4 kamper Apertura 2005 - 4 kamper Clausura 2006 - 11 kamper, 1 mål Apertura 2006 - 17 kamper, 4 mål Clausura 2007 - 16 kamper, 3 mål Apertura 2007 - 1 kamp Clausura 2008 - 17 kamper, 2 mål Apertura 2008 - 13 kamper, 4 mål Totalt: 84 kamper, 14 mål

Positiv utvikling - glimrende U20-VM: Etter at Maximiliano hadde levert stabilt og godt spill i den argentinske serien over tid i 2006 og 2007, ble han belønnet med en plass i U20-VM troppen til Argentina, som reiste til U20-VM i Canada sommeren 2007.

Her var det ventet at han skulle spille en fremtredende rolle i laget, siden han allerede hadde vist sine kunster på banen for Racing Club i Primera División. Og disse spådommene skulle vise seg helt korrekte.

Maximiliano leverte et fantastisk U20-VM i Canada, og var en av lagets klart beste spillere da de liksegodt gikk hele veien i mesterskapet, og kunne juble over sitt femte U20-VM gull totalt i disse magiske sommermånedene.

Maxi ble faktisk kåret til turneringens nest beste spiller, bare slått av landsmannen Sergio Agüero. Han spilte alle 7 kampene for argentinerne, og noterte seg for 4 scoringer og 3 assists gjennom mesterskapet, samt glimrende spill og arbeidsmoral hele veien. Det var lett å skjønne at man hadde med en fantastisk spiller å gjøre når unggutten briljerte på denne måten i selskap med så mange andre gode talenter.

Nærmere beskrivelse av spilleren: Og om du ikke har gjettet det allerede, Maxi er en kortvokst og lettbeint magiker, i ekte argentinsk ånd. Han er 1.60m på strømpelesten og veier svimlende(lite) 54 kilogram.

For å beskrive Maxi litt nærmere, så er han en spiller med lavt tyngdepunkt, hvor han med kjappe vendinger og lette føtter lett danser bort motstandere som kommer for nære. Han har en tettsittende teknikk - om det ordet ikke finnes fra før, benytter jeg herved muligheten til å adoptere det - samtidig som han har en hurtigtenkende playmakerhjerne, hvor han ofte finner medspillerne med smarte og gode pasninger.

Maxi er altså en offansiv drivkraft, som står for mye av kreativiteten fremover på banen - men han er også en arbeidsom spiller som tar i et tak for laget. Samtidig har han også en god skuddfot, så når han først får siktet inn skuddet er det ikke utenkelig at ballen i neste øyeblikk sitter i nota bak en tanketom keeper.

Europeisk interesse etter U20-VM: I etterkant av U20-VM var naturlignok interessen rundt unggutten stor, og det meldtes om flere kjøpelystne klubber fra Europa. Uheldigvis, må jeg nesten få lov til å si, så falt han for fristelsen av russiske rubler, og valgte en grå tilværelse i russisk fotball - da han i overgangsvinduet sommeren 2007 signerte for FC Moskva.

Dette var nok ikke et veldig lurt trekk av unggutten hva sportslig utvikling angår, noe man vel kan slå fast i ettertid, og forsåvidt nesten med sikkerthet viste før han dro. Det er som kjent ganske store kulturforskjeller når man ser på Sør-Amerika kontra kalde og gråe Russland. Noen klarer denne overgangen, mens andre faller litt igjennom, hvor da det siste skjedde i Maxis tilfelle. Han fant seg ikke tilrette i russisk fotball, og har siden overgangsvinduet vinteren 2008 vært utlånt til moderklubben Racing Club i Argentina.

I storform, hva bringer fremtiden? I Racing Club har Maxi gradvis funnet tilbake til sitt gamle jeg, og har i årets pågående Apertura-mesterskap vært i strålende form på Racings midtbane. Etter at klubben startet litt tregt, har Maxi og laget reist seg på en fin måte, og er et av formlagene i Argentina om dagen. Hva som skjer med denne lille juvelen når overgangsvinduet åpner i januar er vanskelig å spå, men jeg tviler sterkt på at han returnerer til russisk fotball.

Jeg vil tippe at han enten blir i Racing frem til sommeren, eller blir kjøpt opp eller leid ut til en annen klubb. Man kan i det minste håpe at han fortsetter utviklingen, for potensialet til Maximiliano Moralez er meget stort - kanskje får vi se han utfolde seg på en av de største arenaene i europeisk fotball en gang i fremtiden.

Troféskapet: 2007 - Vinner av U20-VM med Argentina - Kåret til den nest beste spilleren i U20-VM( Silver ball)

Noen youtube-snutter med Maximiliano her og her.

- Etter dette innlegget ble skrevet ble han etterhvert kjøpt av Velez Sarsfield. Der har han storspilt siden 2009, og vært med på å vinne 2 serietitler for klubben. Han spilte 98 kamper og scoret 25 mål i den perioden. I sommer ble han kjøpt av Serie A- klubben Atalanta, og i sin debut i dag har han puttet 2 mål i bortekampen mot Genoa. Herlig å se at han får sving på sakene i Europa også. Håper han kan fortsette slik utover sesongen. Da må jeg nok etterhvert se en kamp med Atalanta også, noe jeg ikke hadde forestilt meg å gjøre noengang egentlig.

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hehe tenkte at du kom til å skrive noe om det ja. Herlig debuten av den lille trolldvergen. Han er dypt savnet i Vélez

Edit: bare glem det, så slutten nå

1
Raul07 Hehe tenkte at du kom til å skrive noe om det ja. Herlig debuten av den lille trolldvergen. Han er dypt savnet i Vélez Edit: bare glem det, så slutten nå
Sotiris_Ninis

For å få det frem: Moralez ble hentet til Vélez etter utlånet i Racing Club og der har han vært brilliant.

Skriver at det er gammelt, og skriver også det du sier, at han har spilt for Velez siden 2009. Står helt nederst på innlegget. :)

Har ventet lenge på at denne karen skal få ut sitt potensiale, håper Atalanta er inngangsbilletten og at han kanskje kan herje for enda større klubber etterhvert.

1

Lignende innlegg

Laster...