Fotball - Internasjonal

Sotiris_Ninis

Hotshot - Roberto Firmino

Roberto Firmino - 1991 - Midtbane - Hoffenheim - Brasil

Roberto er en lovende midtbanespiller, som om dagen holder til i Bundesligaen og toppserieklubben Hoffenheim. Før årets sesong var unggutten et ganske ubeskrevet blad både i tysk og brasiliansk målestokk. Roberto kom til Hoffenheim i vintervinduet 2011, etter at han ble hentet fra Figueirense fra brasiliansk nivå 2- etter noe som må kalles godt speiderarbeid av den tyske klubben.

Etter ankomst Tyskland og A- stallen til Hoffenheim tok det ikke lang tid før Firmino var å finne ute på gressteppet for sin nye klubb. Debuten ble gjennomført den 26.februar 2011, etter at han entret banen i kampens 75.spilleminutt mot Mainz. Hoffenheim endte opp med å tape denne kampen 1-2 på hjemmebane, noe som nok var et lite skår i gleden for Roberto.

Etter debuten for Hoffenheim fikk han prøve seg i de resterende kampene i Bundesligaen den sesongen, hvor klubben slet med å hente poeng. Etter 3 nye innhopp for Roberto, fikk han endelig muligheten fra start. Dette skjedde i hjemmekampen mot Hamburg, hvor unggutten etterhvert ble byttet ut etter 54. spilte minutter. Kampen endte forøvrig 0-0.

Man kunne lett se at gutten hadde talent, og han fikk altså enda flere muligheter til å vise seg frem den sesongen. Og Robertos første scoring for Hoffenheim kom i bortekampen mot Nürnberg. Her tok de en sjelden 3- poenger og Roberto kunne juble litt ekstra etter å ha puttet sitt første mål i Bundesligaen. Totalt den sesongen fikk midtbanetalentet med seg 11 kamper, hvor 5 av dem var fra start, og scoret 2 mål.

Årets sesong har startet svært godt for 19- åringen fra Brasil, hvor han har spilt i lagets 5 kamper sålang, 4 av dem fra start. 3 av 5 kamper har endt med seier, og Hoffenheim ligger ganske pent plassert på tabellen. Roberto har ved siden av godt spill også notert seg for 2 scoringer. Så det er ingen tvil om at den unge brassen begynner å finne seg godt til rette i Tyskland.

Som spiller kan Roberto beskrives som en målfarlig midtbanespiller, med sine styrker i den offansive delen av spillet. Han har et godt blikk for spillet, hvor han med sin kreativitet og gode teknikk automatisk blir en trussel for sine motspillere. Han er en god pasningsspiller og en sterk avslutter. Firmino virker som en meget spennende type, og er i ferd med å etablere seg som en god Bundesliga- spiller. Absolutt et navn å merke seg for fremtiden dette.

Noen youtube- snutter med Roberto:

- Klipp 1

- Klipp 2

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Sotiris_Ninis

Firmino med straffescoring for Hoffenheim i dag.

1

Kjenner du til Ousaim Bouy? 18-åring fra Ajax som ble hentet av Juventus i dette vinduet. Marokkansk opprinnelse, men spiller for Nederland. Spiller sentralt på midtbanen.

1

Lignende innlegg

Laster...