Fotball - Internasjonal

Sotiris_Ninis

Hotshot - Ruben Rochina

Ruben Rochina - 1991 - Spiss - Blackburn - Spania

Ruben ble da han var i Barcelona regnet som et av de aller største spisstalentene til klubben. Han leverte varene for de ulike ungdomslagene i La Masia, og viste seg tidlig som en målscorer. Men før han ankom Barcelona som 13- åring var han i divisjonskollega Valencia sine hender. Dessverre for dem, kan man vel si i ettertid, så ser Rochina ut til å være en spiller som kan nå langt på fotballbanen.

Ruben Rochina virker å være en spisstype som har gode allround- ferdigheter, og er absolutt en målhungrig spiller, noe statestikkene hans viser. Ved siden av å dominere i Barcelonas ungdomsakademi, fikk han i 08- 09 sesongen litt tillitt på Barcelona Atletic også, hvilket resulterte i flere gode prestasjoner og noen fine scoringer der. Dermed hadde han bevist at han duger, også mot voksen motstand. Ting så med andre ord lovende ut. I 10-11 sesongen ble det greit med spilletid på Rochina for Barcelona B. Han fikk med seg 13 kamper, hvor bare 3 av dem var fra start, og noterte seg for 2 scoringer.

Mye tyder på at Ruben ikke var helt fornøyd med tilværelsen i Barcelona, og tok sjansen på en overgang til Blackburn da muligheten bød seg i vintervinduet 2011. I sin nye klubb fikk han tid til å tilpasse seg de nye omgivelsene, og leverte gode prestasjoner på reservelaget, med blant annet 2 scoringer mot United- reservene på bortebane. Blackburn vant kampen 2-1.

Men før Ruben kom så langt, var han i 2008 med på å føre spanias U17- landslag helt til finalen i U17- EM. Og i selve finalen slo Spania til med en imponerende 4-0 seier mot Frankrike, dermed ble Ruben og resten av Spania kronet som mestere. Rochina noterte seg der med 2 scoringer på 4 kamper, hvor 2 av kampene kom fra innbytter- benken. Når man ser på alle disse fine prestasjonene til Ruben, skjønner man at han er en spiller som har vist mye bra på fotballbanen de siste årene.

Årets sesong i Premier League har også startet veldig lovende for Rochinas del. Han har spilt 2 kamper i ligaen, en fra start og en fra benken, og noterte seg nylig for et kremmerhus i bortekampen mot Fulham. Måljegeren har også spilt en kamp i Ligacupen, der banket han liksegodt til med to scoringer. Det må man jo kalle en lovende start.

Spisstalentet Ruben har mange spennende kvaliteter som spiller. Han er en uredd type, med masse innsatsvilje og styrke i spillet sitt. Farten er kanskje ikke den største, men han klarer seg. I tillegg er han et godt oppspillspunkt og har gode beveglser på offensiv banehalvdel, han leter alltid etter en mulighet. Ruben har også vist seg frem med en habil skuddfot, hvor han av og til banker ballen i mål fra langt hold.

Det kan se ut som at Blackburn har gjort et lite kupp ved å hente Ruben Rochina til klubben. Det sies at prisen ikke var høyere enn 450000 Euro, hvor Barcelona skal ha forkjøpsrett på han ved salg. En grei deal dette.

Noen youtube- snutter med Ruben:

- Klipp 1

- Klipp 2

- Klipp 3

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Laster...