Fotball - Internasjonal

Sotiris_Ninis

Hotshot - Nicolai Boilesen

Nicolai Boilesen - 1992 - Forsvar - Ajax - Danmark

Nicolai startet sine små fotballskritt i amatørklubbene Ballerup og Skovlunde. Men hans talent var åpenbart, og i 2004 meldte unggutten overgang til den danske giganten Brøndby. På den tiden var Boilesen midtstopper, med venstrefoten som sin sterkeste. Daniel Agger ble et naturlig forbilde for unggutten, ettersom Agger også var i Brøndby på den tiden hvor Nicolai meldte sin ankomst. Også Agger var en venstrebent midtstopper.

Nicolai har vært en slager på de ulike danske ungdomslandslagene, hvor han har vært innom alt fra U16, U17, U19 og U21- landslaget. For U17- landslaget skal det ha blitt hele 29 opptredener, mens han spilte 16 kamper for U19- landslaget og sålangt står med 4 kamper for U21- landslaget. Det store høydepunktet må nok uansett sies å ha vært da han debuterte for seniorlandslaget, noe som skjedde den 10.august i en bortekamp mot Skottland. Der spilte han fra start, i en kamp danskene tilslutt måtte gi tapt med et 2-1 nederlag.

Den neste prøvelsen for unggutten ble EM- kvalikken mot Norge i Parken. Rammen rundt kampen var enorm, og det ville bli litt av en prøvelse for 19- åringen. Nok en gang var han å finne i startoppstillingen. Og det må sies at Nicolai fremsto som en meget god spiller i kampen mot Norge, hvor han stort sett hadde full kontroll på danskenes venstreside. Som vi alle vet tapte Norge denne bataljen 2-0.

I Brøndby ble det aldri noen førstelagskamper for unge Nicolai, som ble fulgt av en rekke større klubber i Europa. I 2009 klarte Ajax å overbevise unggutten om at deres klubb var den rette for hans videre utvikling, og med Christian Eriksen allerede på plass i Nederland ble Ajax neste stoppested for Boilesen.

Etter å ha jobbet hardt og målrettet i Ajax sine yngre rekker, kom endelig den store belønningen i 2011. Boilesen fikk sin debut for førstelaget den 3.april i hjemmekampen mot Heracles, hvor han spilte 2.omgangen da Ajax vant 3-0. Forsvarstalentet fikk videre med seg de 5 neste kampene fra start, og alle endte med Ajax- seier.

Det ble med andre ord en kjempestart for Nicolai i den nederlandske Æresdivisjonen. Og i den pågående sesongen har han spilt 3 seriekamper, hvor alle har endte med seier. Nicolai har dermed ikke tapt en eneste kamp med Ajax i seriesammenheng ennå, så gjenstår det se hvor lenge den gode statestikken holder.

Avslutningsvis kan man vel konkludere med at Nicolai Boilesen virker som en svært lovende spiller. Han kan spille både midtstopper og venstreback, men virker på nåværende tidspunkt å spesialisere seg på venstrebacken.

Nicolai har bra tempo i kroppen, og virker smart i valgene sine ute på banen. Han er også en god førsteforsvarer og virker å ha de rette egenskapene for å bli en moderne venstreback av godt internasjonalt nivå. Med andre ord en spiller man må merke seg, og virker sammen med lagkompis Christian Eriksen å gå en lys fremtid i vente.

Noen youtube- snutter med Nicolai:

- Klipp 1

- Klipp 2

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Laster...