Fotball - Internasjonal

Raul07

Primera Divisíon, runde 9 (Argentina)

Denne helgen er det "Juniors vs Juniors" på Estadio Diego Armando Maradona i Buenos Aires. Derfor måtte vi jo ha et bilde av sjefen selv på bilde 1. Maradona, i likhet med Riquelme, Redondo, Sorín og flere andre trådde sine ungdomsår i Argentinos Juniors sitt ung.akademi.

På bilde 2 ser vi helt klar en lidenskapelig og seriøs River supporter som gjør sitt for klubben. Dette er åpenbart ment å motivere spillerne etter tre strake uavgjorte og millardærhønsene må opp et nivå for å igjen komme inn på vinnersporet i Nacional B. Vamos River!

Rundeoppsett

Lørdag 24.september

Olimpo - Arsenal de Sarandí, kl.2005 San Martín (SJ) - Atlético Rafaela, kl.0110

Søndag 25.september

Independiente - Vélez, kl.1600 Tigre - All Boys, kl.1900 San Lorenzo - Racing Club, kl.2100 Argentinos Juniors - Boca Juniors, kl.2310 CANAL+ Estudiantes - Belgrano, kl.0115

Mandag 26.september

Unión - Banfield, kl.2200 Lanús - Colón, kl.2310 CANAL+ Newell's - Godoy Cruz, kl.0215

Ligatabell etter 8 runder

1.plass: Boca Juniors.............6 - 2 - 0............20p 2.plass: Racing Club..............4 - 4 - 0.............16p 3.plass: Atlético Rafaela........5 - 1 - 2.............16p 4.plass: Lanús.......................4 - 3 - 1.............15p

Jeg får ikke tid nå til å skrive inn alle resultatene fra forrige runde, toppscorere osv. Ble hektisk med midtukerunde både i Spania og Argentina og jeg må gjøre andre ting nå - men plaster på såret blir at jeg hiver inn artikkelen min fra Canal+ (når den kommer senere i dag) hvor jeg fokuserer på Juniors vs Juniors.

1
56 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Arsenal - All Boys 1-2 (Ar: Lopez Al: Ferreyra x2) Colon - San Martin 0-0 Banfield - Olimpo 1-1 (B: Laso O: Rolle) Velez - San Lorenzo 1-2 (V: Fernandez S: Kalinski og Salguerio) Rafaela - Independiente 1-3 (R: Castro I: Nunez, Nieva og Ferreyra) Belgrano - Lanus 0-0 Racing - Newells 1-0 (R: Gutierrez) Godoy Cruz - Union 1-1 (G: Cooper U: Erramuspe) Argentinos - Tigre (T: Luna) Boca Juniors - Estudiantes 1-0 (B: Rodriguez)

Ikke slit deg ut nå, Raul.

1

På bilde 2 ser vi helt klar en lidenskapelig og seriøs River supporter som gjør sitt for klubben. Dette er åpenbart ment å motivere spillerne etter tre strake uavgjorte og millardærhønsene må opp et nivå for å igjen komme inn på vinnersporet i Nacional B. Vamos River!

Har den drakten i samlingen min. Heldigvis er det ikke mitt bad...

1

Juniors vs Juniors i Argentina

Argentinos Juniors og Boca Juniors braker sammen søndag kveld på Estadio Diego Armando Maradona.

http://www.canalplus.no/argentina9?m=

Det er mange koblinger mellom Boca Juniors og Argentinos Juniors. Diego Maradona begynte sin karriere i Argentinos Juniors i 1976 og storspilte i fem år før turen gikk videre til storebror Boca Juniors. På hans fem år i Argentinos scoret tidenes fotballspiller hele 115 mål på 167 ligakamper. Han ble bare i ett år i Boca før turen gikk til Europa og Barcelona og resten av historien kjenner hele fotballverden. Ikke overraskende er stadion til Argentinos oppkalt etter den magiske fotballspilleren fra Buenos Aires, men koblingen mellom de to klubbene stopper ikke der. Den argentinske treneren Claudio Borghi, nå landslagssjef for Chile, tok over Argentinos i 2009 og ett år senere vant han ligatittelen for klubben for første gang på 25 år. Akkurat som med Maradona tok han turen videre til Boca, men denne overgangen ble ikke en lykkelig en for suksesstreneren. Høsten 2010 fikk han sparken etter en svak sesongstart og inn kom Falcioni som nå trener Boca, og det med suksess denne høsten.

Juan Román Riquelme er en annen storhet som deler koblingen mellom Argentinos og Boca Juniors. Argentinos Juniors har i en årrekke vært kjent for å få opp noen av de beste talentene i Buenos Aires og Riquelme er et annet kjent produkt av "El Semillero". Dessverre for Argentinos mistet de Román til Boca Juniors før han hadde fått debutere på a-laget. Ikonet Fernando Redondo er en annen kjent spiller som har kommet opp gjennom Argentinos Juniors sitt glimrende ungdomsarbeid og fikk fem år i klubben før han dro til Spania i 1990. Julio Arca, Sergio Batista, Diego Cagna, Fabricio Coloccini, Diego Placente og Juan Pablo Sorín er andre kjente spillere som alle har kommet opp gjennom Argentinos Juniors.

Nok en gang er Argentinos Juniors i en situasjon hvor de har mistet de beste spillerne til større klubber i Argentina eller utlandet og nok en gang ser klubben mot "El Semillero". Dessverre for trener Pedro Troglio var laget denne høsten for svakt til å kunne hevde seg i Argentina og forrige uke fikk han sparken. Troglio tok over for suksesstrener Borghi og fikk en umulig oppgave med å gjenskape suksessen til hans forgjenger. I løpet av to år har Argentinos mistet nøkkelspillere som Néstor Ortigoza til San Lorenzo, Juan Mercier til Saudi-Arabia, Gabriel Hauche til Racing Club, Matías Caruzzo til Boca Juniors og mange flere. Oppgaven som møter Argentinos søndg kveld kl.2310 på CANAL+ blir en vanskelig en, om ikke umulig. Lille Argentinos skal stoppe storebror Boca Juniors, ledt ann av Juan Román Riquelme. Boca virker ustoppelige denne sesongen, men kanskje skal det et annet Juniors til for å stoppe Boca Juniors?

Natt til tirsdag vise CANAL+ en skjebnekamp for Lanús som trenger tre poeng for å henge på Boca Juniors i toppen. Lanús tapte hjemmekampen mot Boca forrige uke og i midtuken tapte de to poeng på bortebane. Dersom Lanús skal kunne ta seriegull denne høsten må de slå Colón fra Santa Fé. Våren 2011 var på mange måter en ny vår for Diego Valeri som dominerte mesterskapet, men kontrakskrangel i sommer og problemer internt i klubben har gjort sitt til at den dyktige midtbanespilleren ikke har klart å gjenskape prestasjonene fra i våres. Det er lite tvil om at Lanús er avhengig av en Diego Valeri i form i høst dersom de skal finne rytmen og kunne utfordre Boca på toppen av tabellen.

1

På bilde 2 ser vi helt klar en lidenskapelig og seriøs River supporter som gjør sitt for klubben.

Har den i samlinga. Heldigvis har eg ikkje drakta og det er heller ikkje mitt bad...

1

litt off-topic (knis) men River Plate møter Gimnasia LP i kveld. Avspark 22.10.

I Primera leder Arsenal to null over Olimpo i Bahia Blanca

1

Olimpo reduserer til 1-2 med femten minutter igjen av kampen. Ingen blir vel overraska over at det var Rolle som putta

1

haha, har egentlig Olimpo noen andre målscorere i år? De har jo ingen andre spillere som er ok uten om Martín Rolle

1

haha, eg har tre River Plate kamper gående på ei gong. River Plate - Gimnasia i Arentina, Peñarol - River Plate i Uruguay og River Plate - Santini i Paraguay. uavgjort 0-0 i argentina, taper 4-0 i uru og vinner 1-0 i para

1

Sett så mye fotball i kveld at jeg må prioritere fruen nå. Så dropper River-kampen. Blir vel bare nedtur uansett

1

Hva tror du om Rafaela i kveld Raul07? Blir spennende å se om de klarer å slå tilbake etter sist rundes tap. Var det engangstilfelle, eller har nedturen kommet mon tro..:-o)

1

Er det bare jeg som har vanvittig dårlig peiling på argentinsk liga, eller finnes det ingen stabile lag over sesonger? Har begynt de siste ukene å se et par kamper for å få opp kunnskapen om denne vakre ligaen, men sliter fortsatt med å forstå hvilke lag som faktisk er topplag. Har ikke giddet å se på noen tabeller, jeg vil heller vite hvilke lag som er forventet å havne i toppen ved sesongslutt.

1
Seb_Giovinco Er det bare jeg som har vanvittig dårlig peiling på argentinsk liga, eller finnes det ingen stabile lag over sesonger? Har begynt de siste ukene å se et par kamper for å få opp kun...

Tja, du har jo storklubber i Argentina - men også de sliter når de må selge 2-3 nøkkelspillere. Vélez vant jo i våres, men de mistet jo Ricky Alvarez til Inter, Maxi Moralez til Atalanta og nå Santiago Silva til Fiorentina - og sliter helt.

Ingen av klubbene har en økonomi som gjør at de kan beholde sine beste spillere, og derfor går det mye opp og ned. Storklubber har man, men heldigvis er det jo slik at nivået er jevnt og "alle" kan vinne fra år til år.

Storklubber er River, Boca, Racing Club, Estudiantes og Independiente. Jeg vil si at de fem er de største. Vélez er vel et lite hakk bak sammen med klubber som San Lorenzo og Lanús f.eks. Rosario Central er jo også en stor klubb i sjiktet bak de aller største. De må opp igjen. Newell's kan vel også nevnes

1
Seb_Giovinco Er det bare jeg som har vanvittig dårlig peiling på argentinsk liga, eller finnes det ingen stabile lag over sesonger? Har begynt de siste ukene å se et par kamper for å få opp kun...

Det blir få stabile lag når de lagene som først gjør det bra mister de gode spillerne sine til Europa og ikke klarer å erstatte de. Estudiantes og Velez har vært de to stabile lagene de siste sesongene, men i sommer har de mistet mange spillere og ligger nå på nedre halvdel. Sånn er det bare i Argentina og det er litt av moroa synes jeg hvertfall. At alle lag kan vinne. Boca, Racing og Lanus er vel de det forventes mest av i år.

1
Seb_Giovinco Er det bare jeg som har vanvittig dårlig peiling på argentinsk liga, eller finnes det ingen stabile lag over sesonger? Har begynt de siste ukene å se et par kamper for å få opp kun...

Er det bare jeg som har vanvittig dårlig peiling på argentinsk liga, eller finnes det ingen stabile lag over sesonger?

Er ingen lag som er stabile over tid. Det forsvinner alt for mange spillere til europa og midtøsten.

og det var det jo relativt stor enighet om på tråden

1

reservedraktene gjør at river ser ut som Estudiantes. Satser på at Gimnasia tror dei er innvolvert i ein clasico og gir litt ekstra. Vamo Lobos

1

Lignende innlegg

Laster...