Fotball - Internasjonal

grock19

CL: F.C. Bayern München v. Manchester City F.C.

Hva: Champions League, 2. kamp i gruppespilletHvor: Allianz Arena, München - 66.000 tilskuere (kapasitet CL) Når: Tirsdag 27.09.2011, 20.45 TV: Viasat Sport

Bayerns 5 siste:

Bayern - HSV 5-0 K'lautern - Bayern 0-3 Bayern - Freiburg 7-0 Villarreal - Bayern 0-2 Schalke - Bayern 0-2

Man Citys 5 siste:

Spurs - Man City 1-5 Man City - Wigan 3-0 Man City - Napoli 1-1 Fulham - Man City 2-2 Man City - Birmingham 2-0

Nå er det snart klart for 2. kamp i gruppespillet, mellom lagene som er forhåndsfavoritter til å gjøre opp om gruppeseieren.

Aristokratene mot oppkomlingene. Bayerns stolthet, av teft, forretningsdrift og dyktighet i klubbbygging mot arabergulfens flagskipp, bygget med bensinpenger og stormannsgalskap. Schweinsteiger mot Toure. Neuer mot Hart. Agüero, Silva og Dzeko mot Boateng og Badstuber. Gomez, Müller og Ribéry mot Kompany og Lescott.

Det er også en ekstremt viktig kamp for begge lag, som begge har høye ambisjoner og ble trukket i en ekstremt vanskelig gruppe, kanskje den tøffeste man har sett i CL-formatet. Vinner Bayern har de 6 poeng og er storfavoritter i gruppen. Vinner City er alt tossup, med ett Napoli som har startet sterkt og Bayern under etter å ha hatt sin hjemmekamp.

Begge lag startet sterkt. Rent CL-messig tok altså Bayern 3 poeng i første kamp borte mot Villarreal etter en overraskende lett match mot den gule ubåten, 0-2. City tok 1 poeng hjemme mot ett overraskende sterkt Napoli og lå sågar under i en del minutter sent i kampen. Det var diverse aluminiumstreffere og redninger på strek involvert, begge veier.

Bayern har kastet av seg van Gaals harakiri-åk og vunnet 9 av 10 kamper hittil i sesongen, med score 26-1 (før Neverkusen-kampen) og vunnet 8 på rad med rent bur.

City har også kastet noe åk, men med samme trener. Forsvunnet er den defensive, kjedelige italienske håndbrekkfotballen til Mancini fra ifjor, oppstått er en underholdende, vakker fotball med ekstrem målfarlighet. City har ikke startet så verst selv, ubeseiret på de 5 første, med 13 p i PL og 17-5 i målforskjell. City-fansen får mye tyn, men det er liten tvil om at det også i det senere har en komponent av bekymring for styrken til Citys stall. Det var en strek i regningen å bare ta 1 poeng hjemme mot Napoli dog, noe som gjør at de er avhengige av å ta med seg ett Resultat hjem.

Antatt startoppstilling, Bayern:

Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm; Luiz Gustavo, Schweinsteiger; Müller/Robben, Kroos/Müller, Ribéry; Gomez

Antatt, startoppstilling, City: (vanskelig å si, gitt den enorme stallen til City (selv om Mancini selvsagt har begrensede muligheter altså) noen kan kanskje komme nærmere:

Hart; Richards, Kompany, Lescott, Kolarov/Clichy; Barry, Toure; Silva, Agüero, Nasri; Dzeko

Vgd er representert på Allianz, begge faksjoner.

Personlig kamptips: 2-1.

O' zapft is und Auf Geht's!

(Be there or be square)

6
197 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Godt jobbet, mann :) Drar du ned samme dag eller tidligere?

Dette blir en vanvittig tøff kamp så jeg skal jekke meg litt ned mtp. kamptips. Istemmer deg på 2-1.

1
Wilshere_19 Taper City her er de virkelig ute og kjører..

Hvorfor er de det?

Denne gruppen tipper jeg blir såpass jevn, at det ikke blir avgjort hvilke to lag som går videre før den siste og sjette runde. Bayern M er i mine øyne favoritt, men 2. plassen blir det kamp om. Napoli imponerte meg i den første kampen.

Taper City her, og det eksempelvis ender uavgjort mellom italienerne og spanjolene er Bayern langt på vei videre, mens resten av gruppa fortsatt er vidåpen!

Jeg gleder meg vilt til denne kampen og ser frem til å oppleve et solfylt Munchen fra sin beste side. Lettkledde, barmfagre servitriser i overfylte øltelt, sauerkraut og CL-fotball i gode venners lag.

Livet er herlige dere!

1

Tipper 3-2 og en fantastisk fotballkamp.

1

Vgd er representert på Allianz, begge faksjoner.

Hvordan er det å få billetter til Bayerns kamper?

1
samsung22 [sitat…] Hvordan er det å få billetter til Bayerns kamper?

Det er alltid utsolgt fra klubbens side - 13/17 ligakamper i år var utsolgt 1.august, City utsolgt etter 4 timer og Villarreal/Napoli 3 dager etter trekning. 90-100.000 hadde vært en mye bedre kapasitet om det var mulig, med etterspørselen så høy og billettprisnivået så lavt som det er - hører til de ekstreme sjeldenheter at Bayerns hjemmekamper ikke er utsolgt (da dreier det seg om 1. og 2. runde i cupen, mot 3.div osv.)

Vanligvis er det billetter å få på viagogo eller gjennom bekjente i München, men akkurat denne kampen ble omtrent "the perfect storm" av etterspørsel. Siste uka i Oktoberfest, største kampen i gruppa, jævlig tøff (spennende) gruppe, mange engelskmenn som kommer - i tillegg til at Bayern har åpnet supert og skapt større optimisme enn på lenge. Så kunne ikke få noen gjennom bekjente, da "Alle skal på kampen!".

Men fikk meg til slutt noen skikkelige krembilletter via e-bay, for en grei pris.

1

Dette kan bli en veldig bra kamp. Spørs hvor modig Mancini er dog...Rimelig sikker på at Bayern tar dette med den formen de er i og rutinen fra CL.

1
grock19 Det er alltid utsolgt fra klubbens side - 13/17 ligakamper i år var utsolgt 1.august, City utsolgt etter 4 timer og Villarreal/Napoli 3 dager etter trekning. 90-100.000 hadde vært...

Men fikk meg til slutt noen skikkelige krembilletter via e-bay, for en grei pris.

Jeg har hørt at billettprisene i Bundesligaen er veldig bra! Hvor mye måtte du ut med om jeg tør spørre? :)

Viagogo virket som en bra side med gode priser. Takk for tipset der!

1

Bayern - HSV 5-0 K'lautern - Bayern 0-3 Bayern - Freiburg 7-0 Villarreal - Bayern 0-2 Schalke - Bayern 0-2

Imponerende.

1

Bayern - HSV 5-0 K'lautern - Bayern 0-3 Bayern - Freiburg 7-0 Villarreal - Bayern 0-2 Schalke - Bayern 0-2

Oi satan! Det var ikke dårlig nei.

2

La oss alle håpe at Munchen vinner. Det vil være til det beste for fotballen! Araberklubber som City har ingen verdens ting i CL å gjøre.

1
acm19 Så søtt sagt. Virkelig rørende.

Er jo ren og skjær sannhet. Synes du det er bra at eksterne markedskrefter kommer inn i fotballen og totalt endrer maktbalansen ved å tilføre enorme pengesummer som gjør at gitte lag kan gi f*** i alt som heter økonomisk styring & bruk av ressurser ?

På lang sikt vil dette uten tvil ødelegge fotballen totalt. Da gjenstår det å se hvor "søtt og rørende" du synes det er.

1
Grendall4United Er jo ren og skjær sannhet. Synes du det er bra at eksterne markedskrefter kommer inn i fotballen og totalt endrer maktbalansen ved å tilføre enorme pengesummer som gjør at gitte l...

Er jo ren og skjær sannhet. Synes du det er bra at eksterne markedskrefter kommer inn i fotballen og totalt endrer maktbalansen ved å tilføre enorme pengesummer som gjør at gitte lag kan gi f*** i alt som heter økonomisk styring & bruk av ressurser ?

Det er forsatt relativt irrelevant hvordan klubber har tjent pengene sine. Det er jo forsatt økonomisk vanstyre uavhengig om man har "tjent pengene selv". Det finnes klubber uten eksterne intekts kilder, som likevel styrer økonomisk svakt. De aller fleste klubber har vel dårlig økonomisk styre.

Det er vel ikke noe bedre for fotballen om Real Madrid bruker mye penger selv om de har tjent alt selv?

Spørsmålet blir jo hvordan man forvalter pengene, og de naive er stort sett naive uavhengig om man får intektene eksternt eller internt. Det er mange klubber med bare eksterne inntekter som driver bra.

Men, for å svare på trådens tema; spennende kamp som kan tippe flere veier. En sterk prestasjon av Bayern om de slipper unna med baklengs i denne kampen også.

Resultat: 2-2

1
Bleke [sitat…] Det er forsatt relativt irrelevant hvordan klubber har tjent pengene sine. Det er jo forsatt økonomisk vanstyre uavhengig om man har "tjent pengene selv". Det finnes klubb...

Det er vel ikke noe bedre for fotballen om Real Madrid bruker mye penger selv om de har tjent alt selv?

Dette er alvorlig stor forskjell fra det City har drevet med..

At et lag som tjener sine egne penger, betjener sine egne lån, betaler sine egne lønninger , bygger sin egen stadion osv bruker mye penger, har eg full forståelse for. Det som er blitt en alvorlig verkebyll for internasjonal fotball er lekeklubber som tilsynelatende har utømmelige pengebinger.

Dette er ALT annet enn bra for fotballen. Selvsagt lov å ha forskjellig syn på nettopp dette, men at det "lekeklubbene" driver med ødelegger enormt mye innad i fotballmarkedet er jo hevet over enhver tvil.

Håper selvsagt fortsatt at Munchen MOSER City. Da skal vel City ut og handle Messi i januarvinduet.

2

Når man ser på Malaga, så er jeg neimen ikke sikker på hva som er "verst for fotballen". Min klubb, Real Madrid eller deres rike eiere... Real Madrid har vært like delaktige på å skape kaos-tilstander i fotballøkonomien. Men det burde absolutt være noen retningslinjer for rike eiere, og økonomisk drift mener jeg.

1
Grendall4United [sitat…] Dette er alvorlig stor forskjell fra det City har drevet med.. At et lag som tjener sine egne penger, betjener sine egne lån, betaler sine egne lønninger , bygger sin egen...

Hvorfor er det forskjell på å kjøpe spillere for 2,5 milliarder med eksterne eller interne intekter?

Valencia for eksempel tjener stort sett pengene sine på interne inntekter, men styres forsatt over evne. Hvorfor kan det skje med en klubb som ikke har eksterne investorer?

Det har en like stor effekt på markedet uansett om man har tjent pengene eksternt eller internt.

1
samsung22 [sitat…] Jeg har hørt at billettprisene i Bundesligaen er veldig bra! Hvor mye måtte du ut med om jeg tør spørre? :) Viagogo virket som en bra side med gode priser. Takk for tipset...

Ja, det er en viktig del av BL-klubbenes etos. De ligger på om lag 40% av prisene i PL. Vet ikke helt akkurat hvordan spanske billetter ligger, men Sid Lowe kommenterte vel det i en nylig Football Weekly, at han mener det er noe av det spanske klubber gjør galt, at prisene ligger alt for høyt ifht. inntektsnivå.

Måtte ut med rett rundt tusenlapp, (men da ignorerte jeg billetter som var litt lavere priset av brukere uten ratinger og gikk for en som hadde 35 tilbakemeldinger, 100% positive - første kjøp på ebay, greit å være sikker) men da fikk jeg kongebilletter, 327. Når jeg først ikke kunne få billetter i südkurve sammen med blodfansen, var ikke det så verst alternativ. Turen koster jo en del uansett for en uke under Oktoberfest, så det er helt greit.

1
grock19 Ja, det er en viktig del av BL-klubbenes etos. De ligger på om lag 40% av prisene i PL. Vet ikke helt akkurat hvordan spanske billetter ligger, men Sid Lowe kommenterte vel det i e...

Måtte ut med rett rundt tusenlapp, (men da ignorerte jeg billetter som var litt lavere priset av brukere uten ratinger og gikk for en som hadde 35 tilbakemeldinger, 100% positive - første kjøp på ebay, greit å være sikker) men da fikk jeg kongebilletter, 327. Når jeg først ikke kunne få billetter i südkurve sammen med blodfansen, var ikke det så verst alternativ. Turen koster jo en del uansett for en uke under Oktoberfest, så det er helt greit.

Det var da en relativt bra pris til kategori 1 billetter. Hvert fall med tanke på at du har kjøpt gjennom en annen person.

Når jeg var og så Real Madrid - Barcelona i Supercupen nå i august betalte jeg 1000,- for billetter på Bernabeu og Camp Nou. Billett prisene var nok litt lavere mtp at det var Supercup rett før seriestart. Da fikk jeg plasser på første rad, Nivå 2 på Bernabeu (2."etasje"), og på Camp Nou satt jeg på første rad.

1
samsung22 [sitat…] Det var da en relativt bra pris til kategori 1 billetter. Hvert fall med tanke på at du har kjøpt gjennom en annen person. Når jeg var og så Real Madrid - Barcelona i Sup...

Jada absolutt, det er bare at alt er relativt og da ifht. vanlige tyske billettpriser. Kjøper du sesongkort du på ståplassene i südkurve på Allianz, slipper du inn på alle 17 hjemmekampene i ligaen til ett av verdens beste lag, for € 120 i sesongen. (Prisen har vært uendret siden finanskrisen startet) Så prisforventningene er lavere når du drar på kamp i Tyskland enn f.eks PL. Lurer på hva en tilsvarende billett til en Arsenalkamp i CL mot ett annet topplag hadde kostet.

Men ikke noe som ligner på misnøye her, krembilletter for en grei pris som betyr nada. Har vel fått type 10 oppfølgingsmail fra fyren også, siden han ikke fikk billettene før tirsdag, ifht. hvordan det skulle gjøres enklest.

1
barba999 Dette kan bli en veldig bra kamp. Spørs hvor modig Mancini er dog...Rimelig sikker på at Bayern tar dette med den formen de er i og rutinen fra CL.

Spørs hvor modig Mancini er dog...Rimelig sikker på at Bayern tar dette med den formen de er i og rutinen fra CL.

På punkt nr. 2, rutinen, skulle man ønske det stemte, men det er jo ikke helt riktig at det er veldig skjevt her. Nesten alle fra midtbanen og fremover for City har spilt i CL, selv om noen av dem har begrenset erfaring (Agüero og Dzeko) herfra. City har vel også 3 CL-vinnere i stallen, om enn bare 1 av dem starter. Bayern har for øyeblikket ingen (selv om det kanskje er en ganske "manipulert statistikk", mange av starterne spilte CL-finalen i 2010).

Men det er klart, bakover hos City er det ikke så mye erfaring med slikt, som kan bli en liten fordel. Med unntak av Boateng (ingen) og Luiz Gustavo (2 kamper mot Inter) har alle de andre varierende grad av solid til enorm erfaring fra den gjeveste turneringen i Europa.

1

Lignende innlegg

Laster...