Fotball - Internasjonal

Raul07

Raphael Varane sitt drømmemål

18 åringen startet sin andre kamp på rad for Real Madrid og Varane feiret det med å score et ganske sykt mål på Bernabéu i går.

1
74 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Varane vs Jones, hvem vinner?

Så målet live. Lagkameratene var nesten mer glad for målet enn Varane selv :-)

1
samsung22 Han kunne hatt flere mål også. Vant flere dueller når Real Madrid hadde cornere.

Ja, han var nære å score på hodet i 1.omg.

Har sansen for denne spilleren. Han har jo knapt spilt 30 kamper på seniornivå, men man ser potensialet hans. Det er stort. Gode pasninger, smart spiller og bra duellspiller. Det vil ta tid før han blir rutinert nok til å kunne lese alle bevegelser og annet, men han virker voldsomt spennende.

1

Deilig scoring av Varane! Forøvrig herlig å se Real Madrid slå tilbake mot "kritikerne" som mener at unge talenter ikke får slippe til på A-laget. Noe av forklaringen kan vell sikkert ligge i prisen man betalte for han, men likevel, kudos til Madrid og Mourinho.

1
zizou160 Deilig scoring av Varane! Forøvrig herlig å se Real Madrid slå tilbake mot "kritikerne" som mener at unge talenter ikke får slippe til på A-laget. Noe av forklaringen kan vell sikk...

Forøvrig herlig å se Real Madrid slå tilbake mot "kritikerne" som mener at unge talenter ikke får slippe til på A-laget. Noe av forklaringen kan vell sikkert ligge i prisen man betalte for han, men likevel, kudos til Madrid og Mourinho.

Det er vel mer at egne talenter ikke slippes til. De er jo klare for Getafe fra den dagen folk er klar over potensialet.

1
FabioGrosso6 [sitat…] Det er vel mer at egne talenter ikke slippes til. De er jo klare for Getafe fra den dagen folk er klar over potensialet.

Det er vel mer at egne talenter ikke slippes til.

Det er lenge siden man hentet et talent fra utsiden. Eller en spiller som ikke har prestert nevneverdig og er mer eller mindre ukjent blant den "jevne mann på gata". Varane er jo ingen Benzema for eksempel, mer en Higuain eller Marcelo.

EDIT: Canales glemte jeg i farten, men likefullt, Real Madrid henter i en stor grad få talenter. I alderen 17-19 som har et relativt ukjent navn.

1
Michael-Knight Poenget er jo at man har hentet dyre utlendinger, unge og gamle, samtidig som man har solgt unna spillerne som er sugd fra eget bryst, og som utmerket godt kunne spilt en viktig ro...

Det er få talenter fra egen klubb som kan etablere seg på Real Madrid. Sarabia kunne kanskje utvikle seg til å bli godt stallfyll, og han er blant de bedre talentene man har hatt siden Mata. De la Red er annen som kommer til minns, men har var en landslagsspiller og etablert La Liga-spiller før han kom til Real Madrid. Jese kan kanskje bli god. Men få kan i all hovedsak etablere seg på Real Madrid sin førsteellever.

Kan Sarabia bli like god som Özil? Jeg tviler på det.

1
Bleke Det er få talenter fra egen klubb som kan etablere seg på Real Madrid. Sarabia kunne kanskje utvikle seg til å bli godt stallfyll, og han er blant de bedre talentene man har hatt s...

Det er få talenter fra egen klubb som kan etablere seg på Real Madrid. Sarabia kunne kanskje utvikle seg til å bli godt stallfyll, og han er blant de bedre talentene man har hatt siden Mata. De la Red er annen som kommer til minns, men har var en landslagsspiller og etablert La Liga-spiller før han kom til Real Madrid. Jese kan kanskje bli god. Men få kan i all hovedsak etablere seg på Real Madrid sin førsteellever

De la Red har vært i Real Madrid hele livet, og er en som beviser at det går meget godt an å få frem etablerte førstelagsspillere fra egne rekker. At han måtte innom en annen klubb for så å bli tatt tilbake i Real Madrid, burde være unødvendig.

Gir man ungdommene sjansen, så stimulerer man den delen av virksomheten, og flere kommer etter. Å eksportere egne spanske spillere for så å hente Drenthe er ikke alltid det rette å gjøre.

1
Bleke I følge deg så klarer ungdommer fra egen klubb etablere seg på førstelaget, da bør de jo være bedre enn de spillerne klubben kan hente utenfor klubben.

Greit. eksporter alle sammen i like stor grad som man har gjort hittil. At man på grunn av dette ikke har fått frem en egen etablert førstelagsspiller siden Casillas, det driter vi i.

Man får ikke frem en egen Øzil hvis man selger unna alle som kan ha potensiale. Selv du skjønner det.

Tror du Barca bare tilfeldigvis har mengder med større talenter enn Real Madrid? Eller tror du muligens at deres tro på egne produkter har noe å si?

1
Michael-Knight Greit. eksporter alle sammen i like stor grad som man har gjort hittil. At man på grunn av dette ikke har fått frem en egen etablert førstelagsspiller siden Casillas, det driter vi...

Hvor har jeg skrevet at alle talenter bør bli eksportert? Jeg er sterkt imot avtalene man har gjort med blant annet Getafe de siste årene. Tilbakekjøpsklasul er en uting, lån er greit. Men det bør bare gis til spillere som enten ikke kan spille på førstelaget, og samtidig er for god til å spille på et evt b-lag. En helhetlig kultur eller filosofi er noe jeg savner iallefall. Det er litt hipp som happ av hva som skjer med de fleste, det er ingen struktur for alle og de diverse lagene. Det er jo et stort problem at Iker er den eneste på laget som har slått igjennom.

Jeg tror det blir problematisk å tro at canteran kan gjøre laget konkuransedyktig slik som man vil at laget skal være. Ambisjonene henger ikke sammen med ønsket om å bruke ungdomsspillere. Det er vel bare Barcelona i moderne fotballhistorie som har fått til dette. Ergo det er ikke noe som er enkelt eller noe som bør kritiseres, det er større og konkrete problemer som pdd er viktigere.

Problemet med Real Madrid er at ambisjonene og kjøpekraften ikke tillater at canteran selv lager førstelaget. Det er en utopi. Jeg tror at de fleste spillerne på Castilla i dag kan klare å være rotasjonsspillere, men det er noe annet enn førstelagsspillere. En Alonso(før han ble solgt) kunne ha fungert like bra som Coentrao, Alex kunne ha fungert like bra som Altintop, Sarabia kunne ha vært like bra som Kaka, Jeze isteden for Callejon(selv om han er "egenprodusert"). Så lenge man har muligheten til å hente en spiller som Özil blir det umulig at noen fra ungdomslagene skal slå igjenom på førsteellveren, det ser vel du også?

Det ville samtidig være rart og kanskje i lengden økonomisk svakt, å benytte seg av en mer positiv tilnærming til egenproduserte spillere. La oss si at seks av elleve er egenproduserte og nøkkelspillere, gitt Real Madrids historie, vil dette kanskje føre til en nedgang i billettinntekter, tvinntekter(langt sikt), effektinntekter. Dette avhenger av lagets suksess, og når man legger sammen unge spillere som er uprøvde kan det føre til ustabile prestasjoner. Ergo man vil ikke vinne alt eller kanskje ingenting, det er ikke noe som godtas i Madrid.

I grunn er det jeg savner en strukturert plan for alle spillere. At man går igjennom en plan fra man er seks til man blir nitten. Og det enten fører til A-lag, B-lag, utlån eller salg. Dette impliserer en varig situasjon(utenom lån selvsagt), noe jeg ikke kan spore. Det hele er bygd på flaks og tilfeldighet. Noe jeg personlig ikke liker, og som mest sannsynlig ikke er særlig fruktbart.

Jeg tror ikke Barcelona sine talenter isolert er fantastiske og Madrid sine forferderlige(noe jeg heller ikke har gitt inntrykk av og noe du finner på av dine egen kreativitet), noe blant sommerens U-19 EM beviste. Uansett så handler dette om strukturen, noe Barcelona har. En tilnærming de har for å få mange spillere på A-laget og de har lykkes. Hvorfor det er relevant i forhold til Real Madrid får du forklare selv, annet enn at de er rivaler og kanskje samme utgangspunkt og sammenlignsforhold, så er det ikke særlig relevant.

Det er strukturen som er essensen her og noe du velger å se bort i fra. Altså det er strukturen det er noe galt med, ikke spillere eller Mou. Det er strukturen som ikke er innarbeidet som er problemt. Kombinert med ambisjoner og kjøpskraft.

1
Bleke Hvor har jeg skrevet at alle talenter bør bli eksportert? Jeg er sterkt imot avtalene man har gjort med blant annet Getafe de siste årene. Tilbakekjøpsklasul er en uting, lån er gr...

Det er strukturen som er essensen her og noe du velger å se bort i fra. Altså det er strukturen det er noe galt med, ikke spillere eller Mou. Det er strukturen som ikke er innarbeidet som er problemt. Kombinert med ambisjoner og kjøpskraft.

Det ber jo dette jeg har messet om i årevis. Har du virkelig ikke fått med deg det? Og det er jo nettopp dette den generelle kritikken har gått på også. Dyre utlendinger, liten satsing på canteraen, titteljag på bekostning av bygging av klubb og en bærekraftig utvikling.

Mous inntreden har ikke akkurat endret noe på dette. Håpet er at han vinner CL og forsvinner, slik at man forhåpentligvis endelig kan rette fokus mot disse tingene.

1

Lignende innlegg

Laster...