Fotball - Internasjonal

GiPazzini_85

Serie A mandag: Fiorentina- Parma 20.45

Fiorentina- Parma 20.45

Fiorentina spilte en god kamp og hadde tidvis god kontroll på et litt tamt Inter-lag på Giuseppe Meazza forrige torsdag, men feil av Neto og smårusk i forsvaret kostet Fiorentina seieren på tampen og man gikk på sitt første tap for sesongen med 1-2 i bagasjen tilbake til Firenze. Med det ligger Fiorentina nå på 5. plass med sine 10 poeng, noe som er 5 poeng bak serieleder Roma.

Fiorentina har fått en god start på sesongen så langt der man står med 3 seire, én uavgjort og ett tap så langt. Hjemmekampen mot Cagliari for tre runder siden som endte 1-1 ble meget skuffende ikke bare i form av resultatet, men også fordi at man her mistet Cuadrado og Gomez med skader i en tid fremover, mens Pizarro måtte sone to kamper etter at han ble utvist. Nå er derimot Pizarro og Cuadrado tilbake og det styrker Montellas lag vesentlig. Mot Atalanta forrige søndag stilte man dermed med et særs redusert lag, men Montellas lag viste karakter i en særs jevn kamp som tidvis kunne bikke begge veier, men som Fiorentina kom seirende ut av med 2-0. Også mot Inter på torsdag fremstod laget som solid i 70 minutter, men hvor lot Inter komme inn i kampen igjen ved å ta ut Rossi og sette innpå Ilicic for så å prøve å legge seg lavt og kontrollere inn i 1-0.

Det ble en sommer der det ble foretatt en del endringer i spillerstallen ved at Jovetic (Man City), Ljajic (Roma) og Viviano (tilbake til Palermo) forlot klubben, mens spillere som Rossi (Villarreal), Gomez (Bayern München), Ambrosini (Milan), Iakovenko (Anderlecht), Rebic (RNK Split), Joaquin (Malaga) og Ilicic (Palermo) har kommet til. Rossi og Gomez har, etter en litt smårusten start, innfrid forventningene ved å nette henholdsvis fem og to mål i serien så langt, men ved Gomezs skade mot Cagliari for tre runder siden så ligget det nå et ekstra tungt press på skuldrene til Rossi frem til Gomez blir klar igjen i november. Og Rossi har da også innfridd hva forventninger angår der han nå leder toppscorerlisten sammen med Torinos Cerci. Ellers har Ambrosini gjort en god jobb på midtbanen etter at Montella ble tvunget til å legge om i Cuadrados fravær, mens Joaquin har til gode å overbevise de gangene han har fått sjansen og Iakovenko og Ilicic bare har fått sporadiske innhopp. Men det er liten tvil om at innkjøpene til Fiorentina ser interessante ut og gir mer bredde i troppen, samtidig som at klubben skriker etter en bedre førstemålvakt og bedre dekning bak Gomez.

Med 4.plassen i fjor så er Fiorentina da også tilbake i Europa der de fikk en god start på gruppespillet ved å slå Pacos Ferreira 3-0 i første runde. På torsdag venter derimot en mye tøffere utfordring i ukrainske Dnipro. Det er store forventinger til laget i år etter den meget gode fjorårssesongen og det kan bli litt av en utfordring for Montella da laget også spiller i Europa og med det får ekstra mye belastning. Samtidig har klubben handlet godt og har bra dekning på de fleste plasser, men mangelen på bredde både i mål og med de som skal score målene kan fort bli et lite problem. Dermed kan nok være litt i overkant å påstå at Fiorentina denne sesongen skal kunne gi Juventus kamp om Scudettoen. For med Gomez ute med skade i hvert fall i én måned og en Neto som ser til tider meget usikker ut og var direkte svak mot Inter sist, så skal Fiorentina få det tøft fremover og med tanke på hvor bra lag som Juventus, Roma, Inter og Napoli har startet så kan man ikke gå på feilskjær som mot Cagliari for tre runder siden dersom det skal spilles CL-fotball på Artemio Franchi neste sesong.

Montella må til dagens kamp klare seg uten Pasqual, Gomez og Hegazy som alle er skadet. Neto får her en backrekke bestående av Tomovic, Rodriguez, Savic og Compper eller Alonso foran seg, mens Pizarro, Aquilani og Ambrosini tar plass på midtbanetreeren. Lengre fremme på banen skal Borja Valero og Joaquin eller en Cuadrado tilbake fra skade gi Rossi støtte på topp.

Form siste 5 kamper: Seier- seier- uavgjort- seier- tap

Parma ledet 4-1 hjemme mot Atalanta sist onsdag, men holdt på å miste seieren da de slapp inn 2 mål i andre omgang. Med det tok Parma sin første seier for sesongen og ligger nå på 14.plass med sine 5 poeng.

Parma har hatt en litt svak start på årets sesong hvor man åpnet med ett poeng på de tre første, men etter uavgjort mot Catania og seier mot Atalanta sist så peker pilen riktig vei for Donadoni og hans spillere. Donadoni er inne i sin tredje sesong i klubben nå hvor han i vår valgte å forlenge kontrakten i vår da spekulasjonene svirret som mest rundt ham hvor han blant annet ble nevnt som en eventuell erstatter for Allegri i Milan. Så langt har det endt med en åttendeplass og en tiendeplass for den ambisiøse klubben som nok gjerne kunne tenke seg en e-cupplassering for å markere sitt 100-års-jubileum.

Det har vært en sommer med stor overgangsaktivitet hos Parma der man har hentet inn drøssevis med spillere som senere har blitt lånt ut til andre klubber. For tiden sitter klubben på rundt 30 a-lagspillere, 109 ute på lån, 44 deleid med andre klubber og henholdsvis 16 og 22 spillere i farmerklubbene Gubbio og Gorica. Dette har da også fattet interesse hos Daily Mail som trykte en heller kritisk artikkel om Parmas virksomhet for noen uker siden hvorpå Leonardi avfeide avisens kritikk ved å uttale at avisen ”ikke visste hva de pratet om”. Ellers denne sommeren har man mistet Belfodil (Inter), Coda (tilbake til Udinese), Mariga (tilbake til Inter) og Morrone (Latina/ lån), mens man har hentet inn blant annet Cassano (Inter), Mendes (Sporting), Felipe (Fiorentina), Munari (Sampdoria), Cassani (Fiorentina/ lån), Obi (Inter/ lån), Gargano (Inter/ lån) og Jankovic (Røde Stjerne). Donadoni har med andre ord en mye bredere stall i år enn han hadde i fjor og da spesielt med tanke på midtbanen hvor man nå har en god blanding av defensivt og offensivt anlagte spillere.

Fjorårssesongen viste nok en gang Parmas evne til å henge seg på i kampen om e-cupplass, men ulikt året før så startet man fjorårssesongen sterkt og avsluttet litt dårligere etter jul og man måtte nøye seg med en 10.plass. På årets lag har man fått bedre dekning på nesten alle plasser og spissparet Cassano- Amauri har potensial til å kunne true hvilket som helst forsvar, mens Sansone har en sesong til på baken og kan få en viktig rolle som superinnbytter. Mye av utfordringen for Donadoni blir å komponere et lag med god nok balanse. Så langt ser det ut til at 3-5-2-formasjonen kommer til å bli den foretrukne hvor Biabiany spiller i noe uvant posisjon ute på kanten, men fleksibiliteten i laget er såpass at man lett kan legge om til 4-3-3 slik man gjorde tidvis i fjor. Samtidig så er man også svekket defensivt med tanke på at Paletta, som spilte så sterkt og avsluttet så svakt i fjor, er ute noen uker til med skade med skade, noe som betyr at Felipe må vikariere i stedet. Parma kommer nok til å gjøre en god sesong også i år hvor de vil dra god nytte av en bred stall, men det holder nok ikke helt inn i kampen om EL-plass.

Til dagens kamp må Donadoni klare seg uten Galloppa og Paletta som er skadet. I tillegg til det er Amauri suspendert etter hans røde kort sist kamp. Mirante starter mellom stolpene og hans får en backrekke bestående av Felipe, Lucarelli og Cassani. Rosi og Gobbi tar plass på kantene, mens Acquah, Gargano og Parolo tar plass sentralt. På topp er det usikkert om Cassano får Biabiany eller Okaka ved siden av seg.

Form siste 5 kamper: Uavgjort- tap- tap- uavgjort- seier

Skader og suspensjoner

Pasqual, Gomez og Hegazy er skadet for Fiorentina.

Galloppa og Paletta er skadet for Parma, mens Amauri er suspendert.

Fiorentinas tropp:

Målvakter: Lupatelli, Munua, Neto

Forsvar: Alonso, Compper, Rodriguez, Roncaglia, Savic, Tomovic

Midtbane: Ambrosini, Aquilani, Borja Valero, Bakic, Cuadrado, Fernandez, Ilicic, Joaquin, Pizarro, Rebic, Matos, Vargas, Vecino, Wolski

Angrep: Rossi

Parmas tropp:

Målvakter: Bajza, Mirante, Pavarini

Forsvar: Benalouane, Cassani, Felipe, Lucarelli, Mendes, Mesbah, Rosi

Midtbane: Acquah, Gargano, Gobbi, Marchionni, Munari, Parolo, Valdes

Angrep: Biabiany, Cassano, Okaka, Palladino, Sansone

Forventede lag:

Fiorentina: Neto; Tomovic, Rodriguez, Savic, Alonso/ Compper; Aquilani, Pizarro, Ambrosini; Borja Valero, Joaquin/ Cuadrado; Rossi

Parma: Mirante; Cassani, Felipe, Lucarelli; Rosi, Acquah, Gargano, Parolo, Gobbi; Cassano, Okaka/ Biabiany

Kampen blir sendt på C More Fotball og CSports.

Stream: http://www.atdhenet.tv/

http://www.rojadirecta.es/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1
37 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fiorentina: Neto; Rodriguez, Alonso, Roncaglia, Savic; Pizarro, Aquilani; Joaquin,Borja Valero Wolski; Rossi

Parma: Mirante; Cassani, Lucarelli, Felipe; Biabiany, Parolo, Marchionni, Gargano,Gobbi, Cassano; Palladino

1

Hvordan ser Cassano ut? Regner med han er i grei fysisk form, men med litt mer grining på nesa enn forrige sesong.

1
Jonaz Hvordan ser Cassano ut? Regner med han er i grei fysisk form, men med litt mer grining på nesa enn forrige sesong.

Cassano ser vel ut til å være der han hører hjemme. Slipper å spille Champions League i et "ambisjonsløst" Milan, så han heller kan fokusere på å kjempe om en plass midt på tabellen i Parma.

Ja, jeg er fortsatt en smule irritert over at han stakk fra oss, og føler en viss skadefryd over hvordan karrieren hans har vært etter han dro.

1
MVBasten3 Cassano ser vel ut til å være der han hører hjemme. Slipper å spille Champions League i et "ambisjonsløst" Milan, så han heller kan fokusere på å kjempe om en plass midt på tabelle...

Ja, jeg er fortsatt en smule irritert over at han stakk fra oss, og føler en viss skadefryd over hvordan karrieren hans har vært etter han dro.

Så han hadde ikke noe i mot å skifte klubb? For hvis han ble solgt eller gitt bort eller hva han ble, mot fri vilje, så hadde du vel ikke vært småirritert på at han stakk?

1
MVBasten3 Cassano ser vel ut til å være der han hører hjemme. Slipper å spille Champions League i et "ambisjonsløst" Milan, så han heller kan fokusere på å kjempe om en plass midt på tabelle...

Ja, jeg er fortsatt en smule irritert over at han stakk fra oss, og føler en viss skadefryd over hvordan karrieren hans har vært etter han dro.

Hehe, skjønner jeg godt. Han endte jo opp med å pisse på dere uten kvalifisert grunn.

1
Jonaz [sitat…] Hehe, skjønner jeg godt. Han endte jo opp med å pisse på dere uten kvalifisert grunn.

Det er lov å bli irritert over de nevnte salgene, men etter han brente nok en bro i Sampdoria, så tok Milan han inn i varmen og gav han mulighet til å spille for en europeisk toppklubb. Det virket å være en harmonisk plass for han, hvor det var bortimot ingen problemer av typen som har fulgt han hele karrieren, og både klubb og spiller virket fornøyd med tingenes tilstand (og han fungerte bra i laget også).

Men istedenfor å se an situasjonen så var vel Zlatan knapt gått på flyet fra Milano før Cassano sa han ville vekk helt ut av det blå. Nå vet vi selvfølgelig ikke hva som har blitt sagt på bakrom, men med tanke på at det ikke var noen offisielle problemer mellom klubb og spiller (samt noen kommentarer om mangel på ambisjoner i klubben), så var det ikke mye takknemlighet over muligheten klubben gav han.

1

Gadd ikke å se resten av kampen. Hvor alvorlig så Rossis skade ut? Kjipt hvis begge profilene blir sidelined nå.

1

Lignende innlegg

Laster...