Fotball - Internasjonal

GiPazzini_85

Serie A fredag: Derby del Sole (fra 20.45)

Roma- Napoli 20.45

Klart for Derby del Sole som nå også er en kamp mellom de to ledende topplagene i serien. Lagene har møtt hverandre 144 ganger totalt der Roma har vunnet 56, Napoli 39 og 49 har endt uavgjort. I Serie A har lagene møtt hverandre 128 ganger der Roma har vunnet 45, Napoli 36 og 47 har endt med uavgjort.

Roma fortsetter å vinne og imponerte lørdag i forrige runde med å slå Inter hele 3-0 på Giuseppe Meazza. Med det er Roma fortsatt serieleder der de med sju strake seire og 20-1 i målforskjell ligger to poeng foran Napoli og Juventus.

Roma har som sagt fått en meget solid start på årets sesong der man under Rudi Garcia har startet med sju strake seire og 20-1 i målforskjell. Ekstra imponerende er dette med tanke på at laget i fjor slapp inn hele 42 mål og bare var bedre enn Pescara bakover. Med tanke på at de to foregående sesongene, først under Luis Enrique, så Zeman, under amerikanernes ledelse har endt uten e-cupspill så råder plutselig optimismen hos de gulrøde igjen. Garcias Roma har så langt spilt en særs tempopreget og offensiv fotball i 4-3-3 der man tidvis har dominert mot en del motstandere, men så skal det også sies at før man møtte Inter så hadde man slått lag som Livorno, Verona, Parma, Lazio, Sampdoria og Bologna. På sett og vis kan man med det kanskje si at laget beviste mye ved å slå Inter, men trolig vil man bli klokere etter denne kampen, samt i runde 15 og 18 mot Fiorentina og Juventus. Tidligere landslagssjef Angelo Vicini har vært blant skeptikerne mot dette laget der han denne uken mente at til tross for den gode seriestarten så er ikke Garcias lag godt nok til å vinne Serie A.

Mange forsvant fra klubben i sommer, deriblant Lamela (Tottenham), Osvaldo (Southampton) og Marquinhos (Paris SG). Blant nykommerne så har mesteparten gjort det godt så langt der Maicon, Benatia, Strootman, De Sanctis, Ljajic og Gervinho alle har fått mye spilletid så langt. Spesielt Strootman har spilt meget bra i sin midtbaneposisjon så langt, Benatia har dannet et godt stopperpar sammen med Castan, De Sanctis har overgått seg selv ved flere anledninger denne sesongen, noe man ikke kan forvente vil vedvare utover året, mens man venter seg litt mer av Ljajic etter hvert.

Samtidig venter man på at Destro skal komme tilbake fra skade og bli lagets krumtapp hele fremme der han skal være målgarantisten. Denne uken var da også Destro med og trente med laget og man kan nok vente at han snart vil være tilbake. Men han vil ikke få det lett med å komme seg inn på laget igjen da Totti, med 3 mål og 2 målgivende, har storspilt så langt og Borriello har gjort det bra de gangene han har blitt byttet innpå. Så bra har Totti spilt at landslagsledelsen ikke utelukker at de vil gjøre et forsøk på å lokke veteranen tilbake på landslaget igjen og med det er da heller ikke deltakelse i Brasil-VM en umulighet.

Etter at fjoråret endte såpass skuffende med 6.plass i serien og tap i cupfinalen er klubben uten e-cupspill for andre året på rad. Garcia hadde stor suksess med Lille i de 5 årene han var der man vant både serien og cupen og deltok i Champions League. Hans jobb blir nå å løfte klubben opp i toppen igjen etter et par skuffende år der Lazio har tatt over som storebror i byen. Så langt har Roma startet meget godt, men man vil nok være litt klokere etter denne kampen og mot andre storkanoner som Juventus og Milan. Trolig vil nok Garcias lag ha mer enn nok med å klare CL-plass denne sesongen, men akkurat det vil være en kraftig forbedring fra de to siste sesongene.

Til dagens kamp må Garcia klare seg uten Destro som er skadet, mens Balzaretti er suspendert. De Sanctis starter som vanlig mellom stolpene, mens Dodò går inn i backrekken sammen med Maicon, Benatia og Castan. Pjanic, De Rossi og Strootman eller Bradley starter på midtbanen, mens Florenzi og Gervinho skal flankere Totti på topp.

Form siste 5 kamper: Seier- seier- seier- seier- seier

Napoli gjorde en meget god kamp søndag i forrige runde da de slo Livorno 4-0 hjemme på San Paolo. Med det henger Napoli fortsatt med i den ypperste tetgruppen der de med 6-1-0 så langt ligger to poeng bak serieleder Roma og har bedre målforskjell enn Juventus på 3.plass.

Benitez har så langt fått en meget god start som Napoli-trener der man så langt står med 6-1-0 i serien og en grei start i Champions League. Skepsisen var stor da den tidligere Inter-floppen overtok for erfarne Mazzarri i sommer, men så langt har spanjolen overbevist. Benitez inntreden har da også medført en del endringer, ikke bare i form av spillere inn og ut, men og med tanke på at laget nå har lagt om fra Mazzarris 3-5-2 til 4-2-3-1. Ved siden av høye forventninger til at laget skal kjempe om Scudettoen så har også Benitez litt av en utfordring med Champions League der man møter Arsenal, Marseille og Borussia Dortmund i gruppespillet. Der startet det meget godt med seier over Dortmund i første runde, men man kom fort ned på jorden igjen med 0-2-tapet på Emirates.

Lagets toppscorer med 78 mål i serien på tre sesonger, Edinson Cavani (PSG), er naturligvis i savnet i den fotballgale byen, men så langt har Napoli truffet godt med sommerens forsterkninger. Higuain har så langt nettet tre i serien og ett i Champions League og er ventet å score vesentlig flere utover sesongen, mens Callejon imponert med fire mål i serien så langt, mens Reina og Albiol har vært noe ustabile og Mertens ikke har fått så mange sjansene da han kjemper med Pandev og Insigne om en startplass. Alt i alt har nok Napoli kommet godt ut av sommeren til tross for at man mistet Cavani, men med Pandev, Insigne, Callejon og Mertens som kjemper om to plasser så vil det kunne bli en del misnøye dersom ikke alle får oppleve jevnlig spill, spesielt med tanke på at tre av dem kan se for seg å spille om en plass i en VM-tropp. En som virker til å være misfornøyd og på vei bort er lagets kaptein, Paolo Cannavaro, som ikke har lyst til å slite benken og med det kan være på vei bort i januar. Også Zuniga har vært ryktet bort mot blant andre Juventus og Barcelona, men ser ut til å bli værende.

Benitez sitter på en meget sterk stall denne sesongen og forventningene er da også deretter. Det gjenstår derimot å se om Higuain klarer å garantere målene Cavani stod for, noe som skal litt til, men samtidig kan man også vente at tridenten bak Higuain vil stå for mange mål der Hamsik (5), Callejon (4) og Pandev (3) allerede er godt i gang. Samtidig kan også omleggingen til 4-2-3-1 bli krevende for f.eks Maggio tidligere har slitt i denne rollen og så langt ikke har imponert så langt denne sesongen. Likevel har man meget god dekning her i form av Zuniga, Mesto, Armero og nevnte Maggio. På kantene i angrep har man en del fleksibilitet ved at flere av dem kan spille på begge sider, mens Insigne, som spilte en god kamp mot Armenia på tirsdag, kan stå overfor sitt gjennombrudd denne sesongen dersom han blir satset på av Benitez. Det skal nok litt til for at Napoli skal kunne klare å hamle opp med Juventus i år, men det burde absolutt være mulig med CL-plass dersom alt klaffer. Benitez har uttalt i forbindelse med denne kampen at den ikke vil ha noe å si for hvem som vinner serien, men at hans lag er kapable til å slå alle. President De Laurentis har derimot vært noe mer voldsom i sine uttalelser der han denne uken uttalte i forbindelse med kampen at ”hele verden vil følge med på oss.”

Til dagens kamp må Benitez klare seg uten Zuniga som er skadet. Ellers har han alle sine spillere tilgjengelig der Reina som vanlig starter i mål og Armero, Albiol, Britos og Mesto eller Maggio starter i backrekken. Inler og Behrami tar plass på den dype midtbanen, mens Callejon, Hamsik og Mertens eller Insigne skal gi Higuain støtte i angrep.

Form siste 5 kamper: Seier- seier- uavgjort- seier- seier

Skader og suspensjoner

Destro er skadet, mens Balzaretti er suspendert.

Zuniga er skadet for Napoli.

Romas tropp:

Målvakter: De Sanctis, Lobont, Skorupski

Forsvar: Benatia, Burdisso, Castan, Dodò, Maicon, Romagnoli, Torosidis

Midtbane: Bradley, Caprari, De Rossi, Florenzi, Marquinho, Pjanic, Strootman, Taddei

Angrep: Borriello, Gervinho, Ljajic, Ricci, Totti

Napolis tropp:

Målvakter: Rafael, Reina, Colombo

Forsvar: Albiol, Britos, Cannavaro, Fernandez

Midtbane: Armero, Behrami, Dzemaili, Hamsik, Inler, Maggio, Mesto, Radosevic

Angrep: Callejon, Mertens, Higuain, Insigne, Pandev, Duvan

Forventede lag:

Roma: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodó; Pjanic, De Rossi, Strootman/ Bradley; Florenzi, Totti, Gervinho

Napoli: Reina; Maggio/ Mesto, Albiol, Britos, Armero; Inler, Behrami; Callejon, Hamsik, Insigne/ Mertens; Higuain

Kampen blir sendt på C More Fotball og CSports.

Stream: http://www.atdhenet.tv/

http://www.rojadirecta.es/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

3
143 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Makan til snadderkamp.

Ødelegger drikkeplanene mine, men det for bare være.

Edit: Ødelegger ikke drikkeplanene mine?

Er kampstart klokka 18 eller 20:45? Ser forskjellig overalt.

1

Roma: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho

Benken: Skorupski, Lobont, Torosidis, Burdisso, Romagnoli, Marquinho,Taddei, Bradley, Ricci, Caprari, Ljajic, Borriello

Napoli: Reina; Maggio, Albiol, Britos, Mesto; Inler, Behrami; Callejon, Hamsik, Insigne; Pandev

Benken: Rafael, Armero, Cannavaro, Colombo, Dzemaili, Fernandez, Radosevic, Zapata, Higuain, Mertens

1

Spent på Dodo på v. backen, men greit at Balzaretti har karantene etter den grusomme kampen han hadde mot Danmark. Også spent på om Bradley får sine første minutter denne sesongen iløpet av kampen. Ingen Mertens fra start hos Napoli nei. Synes han var god mot Livorno.

1

Lignende innlegg

Laster...