Fotball - Internasjonal

GiPazzini_85

Serie A/ B lørdag (fra 15.00)

Serie A:

Cagliari- Catania 18.00

Milan- Udinese 20.45

Serie B:

Avellino- Carpi 15.00

Brescia- Cittadella 15.00

Crotone- Virtus Lanciano 15.00

Empoli- Varese 15.00

Modena- Reggina 15.00

Padova- Juve Stabia 15.00

Pescara- Latina 15.00

Ternana- Novara 15.00

Trapani- Spezia 15.00

Serie B multicast:

http://www.atdhenet.tv/

http://www.rojadirecta.es/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1
64 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Cagliari- Catania 18.00

Cagliari startet kampen bra mot Udinese på Friuli sist, men fikk etter hvert vanskeligheter og tapte kampen 2-0. Med det ligger Cagliari på 14.plass med 7 poeng og en luke på 4 poeng ned til lagene under streken.

Siden Cagliari vant i sin åpningskamp mot Atalanta så har ikke laget evnet å innkassere én eneste trepoenger og man har siden det spilt fire uavgjorte og tapt to kamper, deriblant et sterkt bortepoeng mot Fiorentina og uavgjort hjemme mot Inter for to runder siden. Etter at fjorårssesongen endte med en imponerende 11.plass, dersom en ser på problemene rundt stadion, lønninger, sparkingen av Ficcadenti på høsten og arrestasjonen av Cellino, så har Lopez og Pulga, som siden i sommer har byttet roller, også en liten utfordring foran seg der man sitter på et godt lag, men hvor ”ytre omstendigheter” kan virke forstyrrende.

Også denne høsten har vært heller brokete for laget der problemet fra fjoråret med tanke på hvilke arena man skal spille på har sett uløselig ut der man så langt har måttet bruke Nereo Rocco i Trieste som midlertidig arena da Is Arenas ble oppført uten papirene i orden og nå er revet ned. Nå ser det derimot ut til at man har kommet til en løsning for denne sesongen der man nå returnerer til sin gamle arena, Sant’Elia etter at kommunen denne uken fullførte nødvendig sikkerhetsarbeid som nå gjør at arenaen kan huse litt i underkant av 5000 tilskuere. Nå som stadionproblemet ser ut til å være løst for denne sesongen så kan i alle fall Lopez og Co kunne forvente seg å spille for sitt eget hjemmepublikum igjen etter å ha spilt i eksil siden april i år. Cellino har da også forklart årsaken til at Cagliari så langt står med bare en seier i årets serie ved at man har måttet spille sine hjemmekamper utenfor Sardinia og ga denne uken skryt til Lopez og hans spillere for at de har holdt såpass godt ut.

Ved siden av stadionproblemene så står Cagliari ovenfor en utfordring i form av å klare beholde sine beste spillere der Nainggolan, Pinilla, Astori, Agazzi, Sau, Ibarbo og Ekdal alle ble linket vekk fra klubben i sommer. Og etter at Nainggolan signerte ny kontrakt og både Astori og Pinilla trolig går inn i kontraktsforhandlinger ganske snarlig så vil det også være store sjanser for at man i alle fall beholder de nevnte spillerne ut sesongen. De tre vil da også være ekstra motiverte denne sesongen med tanke på at de kan være kandidater til en plass i VM-troppene for henholdsvis Belgia, Italia og Chile. Sportsdirektør Salerno har da også uttalt at klubben insisterer på å beholde sine beste spillere også denne sesongen og de kan sannelig trenges dersom Lopez og Pulga også denne sesongen skal holde Cagliari unna nedrykksstriden.

Til dagens kamp må Lopez klare seg uten Ekdal, Avramov og Dessena som alle er skadet. Agazzi starter som vanlig mellom stolpene, mens Perico, Rossettini, Astori og Murru utgjør backrekken. Cabrera går inn på midtbanen sammen med Conti og Nainggolan, mens Cossu skal ligge som trequartista bak Ibarbo og Sau eller Pinilla.

Form siste 5 kamper: Uavgjort- uavgjort- uavgjort- uavgjort- tap

Catania mistet noe som kunne vært en kjært tilkommen seier søndag forrige runde da Legrottaglies selvmål like før slutt gjorde sitt til at det endte 1-1 hjemme mot Genoa. Med det ligger Catania på 16.plass med 5 poeng og en liten luke på 2 poeng ned til lagene under streken.

Etter at fjoråret endte med en meget imponerende 8.plass for Maran i hans første sesong ved roret for Catania så har årets sesong startet langt fra like godt der man bare så vidt klarer å holde seg over nedrykksstreken. Med bare en seier og to uavgjorte sammen med fattige fem scorede mål er det da heller ikke rart at Catania ligger der de ligger, men Maran har da også et lag som er vesentlig svekket fra fjoråret. For i sommer mistet man Gomez (Metalist Kharkiv), Lodi (Genoa), Marchese (Genoa) og Biagianti (Livorno) og nesten holdt på å selge Barrientos til Dubai og nykommere som Tachtsidis, Leto, Plasil, Freire, Monzon og Peruzzi har så langt gjort lite ut av seg, mens uønskede Maxi Lopez nok må regne å slite benken nærmest uavhengig av hvor vått kruttet til Bergessio vil være denne sesongen. Maran uttalte da også i etterkant av Genoa-kampen at laget er helt nødt til å gjøre det vesentlig bedre etter landslagspausen samtidig som at han også har forklart mye av grunnen til at laget har slitt ved at man har slitt med en del skader så langt i høst.

For med bare fem scoringer så langt i serien så må snart angrepsrekken til Catania få dreis på sakene dersom laget ikke skal havne under streken. Så langt har ikke Bergessio, 13 mål i fjor, evnet å finne nettmaskene og dersom han ikke finner ut av dette snart så bør Maran vurdere gi Maxi Lopez muligheten. Barrientos har så langt gjort en grei jobb med tre scoringer, mens det ventes mer av Castro som tidvis var meget positiv i fjor, mens Tachtsidis så langt ikke har evnet å erstatte Lodi til tross for stor tiltro hos Maran. Sammen med Lodis dårlige sesonginnledning og problemer i Genoa ryktes det dermed i noen medier denne uken at registaen kan komme tilbake til Sicilia i januar, men så langt virker det heller noe usannsynlig selv om nok Maran mer enn gjerne kunne tenkt seg Lodi tilbake på laget.

Maran står foran en meget utfordrende sesong etter det som har skjedd i sommer hvor man har mistet sine største profiler. Samtidig så har klubben vært aktive på overgangsmarkedet og nok gjort lurt i å fortsette trenden ved å hente argentinere til klubben som ikke bare fører til at man får mange gode spillere, men også for selve lagbyggingen og trivselen i laget. Men med Lodi og Gomez borte så blir ikke Catania å henge seg på i kampen om e-cup denne sesongen hvor man nok heller skal være glade dersom man ender opp med en plassering midt på tabellen.

Maran må til dagens kamp må Maran klare seg uten Spolli og Peruzzi som er skadet. I tillegg til dette er Lanzafame suspendert. Andujar starter som vanlig mellom stolpene, mens Alvarez, Bellusci, Legrottaglie og Biraghi utgjør backrekken. Izco, Plasil og Almiron utgjør midtbanen, mens Castro, Bergessio og Barrientos blir å finne i angrep.

Form siste 5 kamper: Tap- uavgjort- tap- seier- uavgjort<a name="_GoBack"></a>

Skader og suspensjoner

Ekdal, Avramov og Dessena er skadet for Cagliari.

Spolli og Peruzzi er skadet for Catania, mens Lanzafame er suspendert.

Cagliaris tropp:

Målvakter: Agazzi, Carboni

Forsvar: Ariaudo, Astori, Avelar, Del Fabro, Murru, Perico, Pisano, Rossettini

Midtbane: Cabrera, Conti, Cossu, Eriksson, Ibraimi, Nainggolan

Angrep: Ibarbo, Nenê, Pinilla, Sau

Catanias tropp:

Målvakter: Andujar, Ficara, Frison

Forsvar: Alvarez, Bellusci, Biraghi, Capuano, Gyomber, Legrottaglie, Monzon, Rolin

Midtbane: Almiron, Barrientos, Castro, Freire, Guarente, Izco, Plasil, Tachtsidis

Angrep: Bergessio, Keko, Lopez, Petkovic

Forventede lag:

Cagliari: Agazzi; Perico, Rossettini, Astori, Murru; Cabrera, Conti, Nainggolan; Cossu; Pinilla/ Sau, Ibarbo

Catania: Andujar; Alvarez, Bellusci, Legrottaglie, Biraghi; Izco, Plasil, Almiron; Castro, Bergessio, Barrientos

Kampen blir sendt på Canal9 og CSports.

Stream: http://www.atdhenet.tv/

http://www.rojadirecta.es/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1

Milan- Udinese 20.45

Milan stod, sammen med hjemmelaget, for en underholdende kamp borte mot Juventus sist, men måtte nok en gang se seg slått i en kamp som endte med 2-3-tap for Allegri og Co. Med det ligger Milan på 12.plass med 8 poeng og har nå hele 11 poeng opp til den siste CL-plassen som for tiden holdes av Juventus.

Allegri ble lenge ryktet vekk fra klubben denne våren etter å ha angivelig flørtet med Roma samtidig som at Berlusconi ville ha ham vekk. Men etter møter etter møter og en Seedorf som ikke hadde papirene i orden så startet man altså denne sesongen med Allegri ved roret i det som er hans 4.sesong i klubben. Men med tanke på Milans seriestart så langt i år så er det ikke mange flere feilskjær som skal til før det begynner å murre hos rødsvarte i Milano igjen og styret igjen må holde ekstramøter vedrørende hans fremtid. Og laget har da heller ikke hatt noen god inngang til denne kampen da de under landslagspausen tapte hele 3-0 mot Ligue 2-laget Caen, noe som resulterte i at man valgte å ta hele troppen ut i ”ritiro” for å være mest mulig skjerpet inn mot denne kampen.

Fremover har det fungert til tider meget bra for Milan så langt i høst der laget produserer mange sjanser og har scoret 13 mål, men bakover lekker Allegris lag som en sil der man allerede har sluppet inn 13 mål i serien så langt, noe som er altfor mye for en toppklubb som Milan. Spesielt i kampene mot Torino (2-2) og Bologna (3-3) kom man tidlig bakpå og måtte i begge tilfellene kjempe seg inn i kampen igjen etter å ha ligget 2 mål bak og hvor man ikke har fått scoret utligningsmålet før på overtid av kampene. Blant de nyankomne spillerne i klubben så er det først og fremst Poli som har markert seg så langt med et par gode kamper, mens Birsa har gjort det brukelig godt som vikar for en skadet Kakà som er tilbake til denne kampen. Etter hvert kan nok stortalentet Saponara vente seg å få muligheten også, men så langt har spillere som kom fra Empoli i sommer slitt med skade og har dermed vært uaktuell. Denne uken ble det da også klart at man har signert Adil Rami (Valencia) på lån fra januar og dermed har Allegri bedre dekning i forsvar.

Men redningsmannen blir nok i år som i fjor Balotelli som så langt har vært spilleren Allegri og Co har måttet sette sin lit til i dét det har røynet på som mest på tampen av kampene. Det er liten tvil om Balotelli er nøkkelen dersom Milan også i år skal klare å gjennomføre snuoperasjonen man gjennomførte i fjor og reddet CL i siste liten. Samtidig må også El Shaarawy finne nettmaskene oftere, mens Matri bør nytte sjansen godt nå som Pazzini fortsatt er skadet slik at man også får tatt av litt av ansvaret på Balotellis skuldre.

I Europa har laget så langt fått en bra start i Champions League ved å slå ut PSV Eindhoven i kvaliken og for så å slå Celtic 2-0 på San Siro og så spille 1-1 borte mot Ajax. Neste tirsdag venter derimot Barcelona på San Siro, et oppgjør hvor bortelaget er skyhøye favoritter med tanke på hjemmelagets sesonginnledning. For med tanke på hvor dårlig laget har innledet årets serie så kan e-cupspill virke forstyrrende på en stall hvor mange av spillerne har lett for å bli skadet når kampprogrammet blir litt tøft. Samtidig kan det også være et godt avbrudd fra det å slite rundt midten av tabellen i serien. Men alt i alt så bør hovedfokuset for Milans del i årets CL være å klare å karre seg videre fra gruppespillet.

Til dagens kamp må Allegri klare seg uten Bonera, De Sciglio, Pazzini, Balotelli og El Shaarawy som alle er skadet. I tillegg til dette er Mexes og De Jong suspenderte. Abbiati starter mellom stengene, mens Abate, Silvestre, Zapata og Constant utgjør backrekken. På midten starter Poli, Montolivo og Muntari med Birsa som trequartista, mens Matri og Robinho blir spisspar.

Form siste 5 kamper: Uavgjort- tap- uavgjort- seier- tap

Udinese kom sakte, men sikkert inn i kampen hjemme mot Cagliari sist og håvet da også i land en særs viktig 2-0-seier. Med det ligger Udinese på 8.plass med 10 poeng og har med det 2 poeng opp til Fiorentina på 6.plass.

Det har gått veldig opp og ned så langt denne sesongen for Guidolin og Udinese der man for tiden ikke ser ut til å evne å stabilisere formen. Udinese på Friuli og Udinese borte er da også som natt og dag der man så langt står med 3-1-0 på Friuli mot 0-0-3 på bortebane. Og med tanke på at man så langt har møtt Lazio, Chievo og Atalanta på bortebane og så langt har hatt til gode å møte noen av storkanonene i serien så kan det se ut til at det blir en noe mer vanskelig sesong for Udinese og Guidolin i år enn tidligere der det å kjempe om e-cupplass fort kan bli i vanskeligste laget.

For Guidolin har en tøff jobb fremover med å få hevet dette laget. Det er mange gode enkeltspillere i laget, men den stadige tappingen av kvalitetsspillere har etter hvert satt tydelige spor og ikke alle erstatterne er gode nok til å kunne heve laget nok til å henge med i kampen om CL-spill og kanskje heller ikke EL-spill. Gjennom årene har man blitt tappet for spillere som Handanovic, Isla, Asamoah, Sanchez, Zapata og nå senest Benatia. Selv om man årlig gjør en iherdig innsats på overgangsmarkedet ved å erstatte disse spillerne med billigere og yngre spillere så ser man nå som man har hatt skader på sentrale spillere som Brkic, Pinzi og Domizzi den siste tiden at Guidolin ikke sitter på et like slagkraftig mannskap lengre selv om det skal nevnes at den kroatiske trioen Kelava-Bubnjic- Mlinar ser interessante ut ved siden av Zielinski som jaktes blant annet av Manchester City selv om nok et utlån til Watford virker mest sannsynlig per dags dato.

Spissparet Muriel- Di Natale ser ut til å være det som kommer til å være tungen på vektskålen for Guidolins lag denne sesongen også der de så langt har stått for nesten halvparten av lagets mål i serien. Trolig vil Muriel kunne ta et ytterligere steg denne sesongen, til tross for at Guidolin har benket ham ved flere anledninger i det siste, mens Maicosuel vil kunne avlaste Di Natale som nå har fylt 36. Godt nytt for klubben var det da også at Muriel signerte en ny kontrakt som strekker seg frem til 2018 i forrige måned. Man vil da med andre ord kunne regne med at colombianeren blir værende og utvikle seg videre en stund til eller gå for en større sum dersom en storklubb kommer på banen. Også Danilo valgte å fornye sin kontrakt til 2018, mens det også er ventet at Badu vil gjøre det samme. Med det har Guidolin i hvert fall fått litt mer forutsigbarhet i sin hverdag som ellers preges av at spillere ryktes vekk. Og nettopp disse spillerne er viktige å beholde dersom Guidolin nok en gang skal føre Udinese til en e-cupplass.

Til dagens kamp må Guidolin klare seg uten Domizzi som er skadet. Ellers har Guidolin alle sine spillere tilgjengelig der Kelava fortsetter som vikar for Brkic til tross for at sistnevnte er tilbake fra skade. Ellers legger Guidolin trolig om til en 4-4-1-1 her der Heurtaux, Danilo, Naldo og Gabriel Silva utgjør backrekken, Basta, Pinzi, Allan og Lazzari utgjør midtbanen, mens Muriel og Di Natale blir å finne i angrep.

Form siste 5 kamper: Uavgjort- tap- seier- tap- seier

Skader og suspensjoner

Bonera, De Sciglio, Pazzini, Balotelli og El Shaarawy er skadet for Milan, mens Mexes og De Jong er suspenderte.

Domizzi er skadet for Udinese.

Milans tropp:

Målvakter: Abbiati, Amelia, Gabriel

Forsvar: Abate, Constant, Silvestre, Vergara, Zaccardo, Zapata

Midtbane: Birsa, Cristante, Emanuelson, Kakà, Montolivo, Muntari, Nocerino, Poli, Saponara

Angrep: Matri, Niang, Robinho

Udineses tropp:

Målvakter: Kelava, Benussi, Brkic

Forsvar: Basta, Bubnjic, Danilo, Douglas, Gabriel Silva, Heurtaux, Naldo, Widmer

Midtbane: Allan, Badu, Bruno Fernandes, Lazzari, Merkel, Pereyra, Pinzi, Zielinski

Angrep: Maicosuel, Di Natale, Nico Lopez, Muriel, Ranegie

Forventede lag:

Milan: Abbiati; Abate, Silvestre, Zapata, Constant; Poli, Montolivo, Muntari; Birsa; Matri, Robinho

Udinese: Kelava; Heurtaux, Danilo, Naldo, Gabriel Silva; Basta, Pinzi, Allan, Lazzari; Di Natale; Muriel

Kampen blir sendt på Canal9 og CSports.

Stream: http://www.atdhenet.tv/

http://www.rojadirecta.es/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1

Topp 6 i Serie B akkurat nå:

1. Cesena 20p

2. Virtus Lanciano 20p

-----------------------------

3. Empoli 18p

4. Avellino 18p

5. Crotone 17p

6. Varese 16p

.-----------------------------

1

Pause

Avellino- Carpi 3-0 (A: Galabinov 2, D'Angelo)

Brescia- Cittadella 2-0 (B: Zambelli, Benali, Rødt kort: C: Coly)

Crotone- Virtus Lanciano 0-0

Empoli- Varese 1-0 (E: Croce)

Modena- Reggina 1-0 (M: Bianchi, Rødt kort: R: Fischnaller)

Padova- Juve Stabia 1-0 (P: Melchiorri)

Pescara- Latina 0-0

Ternana- Novara 2-0 (T: Antenucci 2, Rødt kort: N: Perticone)

Trapani- Spezia 1-0 (T: Mancosu)

1

Ebagua har utlignet for Spezia på straffe.

Tavano har økt til 2-0 for Empoli.

Andrea Caracciolo har økt til 3-0 for Brescia.

Falcinelli har sendt Lanciano i ledelsen.

1

Martinelli blir utvist for Juve Stabia. Like etterpå skyter Vitale fra distanse der Colombi må gi retur. Returen setter Di Carmine i mål. 1-1 på Euganeo.

1

Jonathas (eks. Torino, Brescia og Pescara) får stokket beina og scorer et flott mål mot gamleklubben. Pescara sliter tungt om dagen.

1

Målene renner inn.

Pasquato sender Padova i føringen igjen.

Farkas gjør 5-0 for Ternana.

Casarini øker for serieleder Lanciano.

1

Slutt

Avellino- Carpi 4-1 (A: Galabinov 2, D'Angelo, Soncin C: Porcari)

Brescia- Cittadella 2-0 (B: Zambelli, Benali, Andrea Caracciolo, Juan Antonio C: Dumitru Rødt kort: C: Coly)

Crotone- Virtus Lanciano 1-2 (C: Pettinari VL: Falcinelli, Casarini)

Empoli- Varese 2-0 (E: Croce, Tavano)

Modena- Reggina 3-0 (M: Bianchi, Jungeltømmerstokken 2 Rødt kort: R: Fischnaller)

Padova- Juve Stabia 2-1 (P: Melchiorri, Pasquato JS: Di Carmine Rødt kort: JS: Martinelli)

Pescara- Latina 0-1 (L: Jonathas)

Ternana- Novara 5-0 (T: Antenucci 2, Nolè, Ceravolo, Farkas Rødt kort: N: Perticone)

Trapani- Spezia 1-1 (T: Mancosu S: Ebagua str)

1

Lignende innlegg

Laster...