Fotball - Internasjonal

i8allthepies

2000-tallets fineste årgang

Hvilket lag mener dere er det beste vi har sett i internasjonal klubbsammenheng siden begynnelsen av 2000-tallet? Jeg vil holde en knapp på Barcelona 2010-11, dette laget dominerte stort både i hjemlig liga og på kontinentet. Mye kan sies om Real Madrid på tidlig 2000-tall, Arsenal 2003-04 og FC Bayern 2012-13, men måten Barça fremsto på i 2010-11 overgår alle andre.

Riktignok var 2010-11-sesongen mindre suksessfull enn 2008-09 i henhold til antall titler, men det var først nå man så at tiki-takaen virkelig hadde blitt implementert og slo ut i full blomst med Lionel Messi som falsk nier. Spesielt 5-0-kampen mot Real Madrid november 2010 og utklassingen av Manchester United på Wembley i Mesterligafinalen står frem som eksempler på Barcelonas dominans den sesongen.

1
32 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kanskje ikke det beste laget rent resultatmessig, men Milans lag i 04/05 var episk. Synd det bare ble 2. plass i både CL og ligaen...

Vi kan jo ta utgangspunkt i laget som startet CL-finalen mot Liverpool (4-3-1-2): Dida Cafu Jaap Stam Alessandro Nesta Paolo Maldini Andrea Pirlo Gennaro Gattuso Clarence Seedorf Kaká Andriy Shevchenko Hernán Crespo

Og på benken satt blant annet Rui Costa, Costacurta, Kaladze, Abbiati, Serginho og Dahl Tommason. Ambrosini og Pippo Inzhagi var ikke engang med i troppen...

Forøvrig kan vi jo nevne Milans lag 02/03, som vant CL og ble nummer 3 i ligaen. Stort sett de samme spillerne som to år senere, men uten Kaka, Crespo, Stam og Cafu, men med Rivaldo (og Inzaghi, Kaladze og Rui Costa i mer sentrale roller).

2

Savnet et visst Milan-lag under Ancelotti rundt år 03-05. Det Milan-laget vi vant over i CL-finalen i 05, overgår alle de nevnte lagene for min del. Komplett lag, uten videre svakheter som gjør comebacket og prestasjonen såpass stor som den var/er.

Nesta, Maldini, Pirlo, Seedorf, Gattuso, Kaka, Crespo, Inzagh, Shevchenko, m.fl vanvittige navn samlet i et lag - mektig.

1

Ancelottis Milan (02-03-06/07) var faktisk den dominerende klubben i fotball-Europa på det tidspunktet, med tanke på prestasjoner i CL. Semifinale i 03, 05, 06 og 07. Finale i 03, 05 og 07. To titler. Kvartfinale svakeste resultat. Jeg vil si at det bare er Barcelona som har vært bedre i CL enn det laget i dette årtusenet.

En av de beste Milan-årgangene, det der, men tok uheldigvis bare én ligatittel.

2

United mellom 2006 og 2009 fortjener en honorable mention i hvert fall. Det var et klasselag i alle ledd. Men det er vanskelig å være uenig i at Barca under Pep har vært det beste.

1
george_hincapie Kanskje ikke det beste laget rent resultatmessig, men Milans lag i 04/05 var episk. Synd det bare ble 2. plass i både CL og ligaen... Vi kan jo ta utgangspunkt i laget som startet...

Dida Cafu Jaap Stam Alessandro Nesta Paolo Maldini Andrea Pirlo Gennaro Gattuso Clarence Seedorf Kaká Andriy Shevchenko Hernán Crespo

Sykeste laget!

Satt opp mot Dudek, Riise, Traore, Finnan, Hamann, Baros, Smicer og Cisse, så er prestasjonen til Liverpool i Istanbul´05 helt absurd, et Liverpool anført av en oppskrytt kaptein som visstnok ikke engang var/er en "top, top player"..

Milan-årgangen her minner litt om Ajax-årgangen som slo AC Milan 5 år for tidlig for denne diskusjonen;

Van der Sar, Reiziger, Blind, Bogarde, DeBoer x2, Rijkaard, Seedorf, Davids, Litmanen, Finidi George, Overmars, Kluivert og Kanu og ikke minst med Van Gaal som manager.

Den finalen ble forøvrig spilt med representanter fra kun 6 forskjellige nasjoner;

Nederland, Nigeria og Finland vs. Italia, Kroatia og Frankrike.

The times they are A-changin´..

1

Juventus hadde noen fine årganger fra 2000-2005. Er vel det nærmeste man får Barca.

1

Etter innlegg nr.2 virker alle å glemme, i den boblende iver etter å lansere eget lag i en periode, at det her var spesifike årganger (aka sesonger) det var snakk om, derfor distinksjonen mellom Barca 2010/11 og 08/09, f.eks.

1

Barca 2010-11 uten tvil. Fikk ikke med meg så mye før et par år etter årtusenskifte, men det er veldig tett om andreplassen. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Milan, Real Madrid, Bayern Munchen og for ikke å glemme Tidligere Barca-utgaver. Ser at Milan er nevnt over, med et nostalgisk blikk er det vanskelig å se hvordan de ikke vant hver kamp, det samme kan vel sies om et par av Real Madrid-utgavene.

1

2003-2004

Casillas Carlos Helguera Pavon Salgado Cambiasso Beckham Figo Zidane Raul Ronaldo

"Supersub": Guti, Morrientes

Forestill deg at de fortsatt hadde hatt Makelele på laget (dro i 2003). Må vel kanskje være det desidert beste laget som noensinne har havnet på en 4. plass i serien.

1

Manchester United i tidsperioden 06/07 - 08/09 bør definitvt nevnes. Man vant ligagullet i samtlige tre sesonger og nådde en semifinale og to finaler (vant den ene) i Europa. 07/08-utgaven gikk til topps i Champions League, men underholdningsmessig var 06/07-utgaven det beste laget. 7-1 mot Roma som på den tiden var et meget fryktet lag, må kunne sies å ha vært høydepunktet i denne perioden. Det som tidligere hadde vært unge og meget lovende spillere i Ronaldo og Rooney, tok steget og etablerte seg som angripere i ypperste verdensklasse. Samtidig hadde man et bunnsolid midtstopperpar i Ferdinand og Vidic.

1
Fotball-- [sitat…] Lanserer Bayern 2012/2013.

Bayern 12/13 er klart sterkest resultatmessig (også om man ikke legger vekt på at Barca ikke klarte vinne CdR, som er grunnen til at det ikke ble et treblelag, som da hadde vært regnet som bedre treblelag enn 08/09), både når det gjelder seiersprosent, færrest tap, best snittmålforskjell og resultatene (endog før man ser på motstanden) i utslagsrundene i CL.

Spillemessig står nok Barca 2010/11 fortsatt igjen som det sterkeste på 00-tallet og det virker å være det som ilegges mest vekt hos de fleste.

1

Barca under Pep er enestående her. Nærmest er Milan fra 2003 frem til 2005 elrns. Da de hadde Kaká. I form.

1

United i 07/08 med Ronaldo i spissen må nevnes, artig at alle sammen velger å ignorere prestasjonen til det laget. Sesongen før og etter 07/08 var også grei, men da ble det "kun" 3 og 2 plass i CL. Men å diskutere her blir egentlig, Barcelona har selvfølgelig hatt det beste laget i denne perioden.

1
KongOjo United i 07/08 med Ronaldo i spissen må nevnes, artig at alle sammen velger å ignorere prestasjonen til det laget. Sesongen før og etter 07/08 var også grei, men da ble det "kun" 3...

Men å diskutere her blir egentlig, Barcelona har selvfølgelig hatt det beste laget i denne perioden

På papiret så er i mine øyne Real Madrid fra 2003-2004 sesongen bedre. Zidane, Casillas, Carlos, Beckham, Luis Figo, Ronaldo og Raul. I tillegg til en Morrientes som gikk på utlån til Monaco, og ble CLs toppscorer.

1
Spilloppmaker [sitat…] På papiret så er i mine øyne Real Madrid fra 2003-2004 sesongen bedre. Zidane, Casillas, Carlos, Beckham, Luis Figo, Ronaldo og Raul. I tillegg til en Morrientes som gikk...

Det høres jo selvsagt ekstremt bra ut på papiret, men 4.plass i ligaen og kvartfinale i CL vitner om at laget ikke var så godt i hvertfall.

I mine øyner er 01/02-laget som vant CL og ble nummer 3 i ligaen, ett klart bedre lag enn 03/04-versjonen selv om Ronaldo og Beckham ikke var med da. En toppet 11er så vel omtrent slik ut: Casillas Salgado - Hierro - Helguera - Carlos Makelele Figo - Guti - Zidane Morientes - Raul

Magisk!

...

EDIT: 02/03 laget var også fantastisk, og vant ligaen + var i semifinalen i CL. Da med Ronaldo som spiss sammen med Raul, og Morientes på benken. Hierro's siste sesong for øvrig.

1

Lignende innlegg

Laster...