Fotball - Internasjonal

TouchForFree

Ribery vs Ronaldo vs Messi

Jeg skal ta utgangspunktet i fotballsiden WhoScored.com hva angår statistikker og lignende.

Etter en kjedelig lørdagsnatt, klarte jeg å klikke meg innom WhoScored bare for fun. Så sammenlignet jeg statistikkene mellom de nevnte spillerne i overskriften, og fant ut noe overraskende. Kanskje ikke overraskende for enkelte sjeler her inne, men den fikk mitt oppmerksomhet. Skal jo heller ikke mye til å fange mitt oppmerksomhet, bare spør Jenna Haze.

Hittil denne sesongen (jeg vet at det er primitivt);

Messi:

- 1,8 nøkkelpasninger per kamp.

- 3,9 driblinger per kamp.

- 12 mål og 3 assist.

Ronaldo:

- 2 nøkkelpasninger per kamp.

- 2,1 driblinger per kamp.

- 15 mål og 3 assist.

Ribery:

- 3,4 nøkkelpasninger per kamp.

- 4,9 driblinger per kamp.

- 6 mål og 4 assist.

Er Ribery rett og slett en mer produktiv spiller enn Ronaldo og Messi? Messi scorer få poeng på nøkkelpasninger, blir slått av selveste Ronaldo (hadde færre i fjor også). Overraskende ettersom Messi besitter playmaker-egenskaper av ypperste klasse. Ribery knuser forholdsvis begge to. I tillegg utviser Ribery bedre dribleegenskaper enn Messi, og langt bedre enn Ronaldo.

Hva angår scoringer har Ribery en del å gå på i forhold til "Duoen", men det kan godt forsvares med et argument om at Ribery spiller lavere på banen - i en rolle som krever mer playmaking enn målscorer-egenskaper. Og den har han tilnærmet utfyllet til sitt fulleste.

Har Ribery landet i samme planet som Messi og Ronaldo, eller har landingshjulene hengt seg fast?

mvh

TFF

1
57 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

I 2013.

Ronaldo - 53 mål

Messi - 43 mål

Da teller både klubbfotball og landslagsfotball.

1

Hadde Messi og Ronaldo fungert som sjanseskaperene i laget ville statistikken sett veldig annerledes ut.

1

Nå skal det også sies at Ribery arbeider langt hardere defensivt enn både C.Ronaldo og Messi, og ligger ikke igjen oppe slik de to ofte gjør når laget forsvarer seg.

1

Denne sesongen i ligaen har Ronaldo 10 kamper, 8 mål, 2 assist og 81 skudd.

Messi har 8 kamper, men totalt 7 pga lite spilletid, 8 mål, 3 assist og 39 skudd.

1

Er mer interessert i målsnittet, ettersom Messi har vært skadet flere ganger i 2013. Selv om det heller ikke tar høyde for at han må spille seg i form for hver gang han blir skadet, og er følgelig ute av kampform de par kampene som følger skadecomebacket.

Så spørs det da, når Messi var ute med skade eller spilte med skade i 2013s viktigste periode (kvarten og semien i CL mot PSG og Bayern) og han har vært skadeplaget i perioden hvor avstemningen til Balon D'Or begynner å dra seg til. Ronaldo (selv om han ikke var noe tess når det gjaldt som mest i CL forrige sesong og er trofeløs dette kalenderåret) har ihvertfall prestert stabilt over hele året. Dog har Messi et LL-gull. Ribery har vært helt fantastisk. Gullballen blir da noe sånt som:

1. Ribery 2. Messi 3. Ronaldo

1

http://www.whoscored.com/Statistics

Messi er rett og slett rå! Føler vell egentlig som mange andre at han har åpnet 2013-2014 sesongen sånn helt ok. Men ser man på statsene til Whoscored så har han jammen meg prestert best i Europa denne sesongen også (joda jeg ser meg ikke blind på det). Sist sesong toppet han vell listen foran Ribery(?).

1

Kan en eller annen forklare meg definisjonen på en nøkkelpasning? Og hvorfor er det positivt å foreta mange driblinger per kamp?

1

Verdt å merke seg at statistikkene til Messi blir trukket en del ned pga. kampene mot Almeria og Osasuna. Spilte kun 20-30 min i begge de to, allikevel teller WhoScored dem som "hele" matcher når det gjelder nøkkelpasninger og driblinger per kamp.

2

Med tanke på suksess til Bayern i fjor, samt hvor god Ribery har vært, så synes jeg han fortjener gullballen. En absolutt fantastisk fotballspiller.

Mangler kanskje den rå fysikken og hurtigheten som Ronaldo og Messi har, men på smartness overgår han begge. Et bevegelsesmønster og evne til å se medspillere som er helt enorm. Alltid i bevegelse, alltid i posisjon til å få ballen og alltid i stand til å involvere medspillere.

2
OFWGKTA Er mer interessert i målsnittet, ettersom Messi har vært skadet flere ganger i 2013. Selv om det heller ikke tar høyde for at han må spille seg i form for hver gang han blir skadet...

at han må spille seg i form for hver gang han blir skadet

Dette er Ballon dor, ikke juniorfotball. Det er selvsagt synd for den det gjelder, og de som liker han, men selv for Messi så er konkurransen rimelig hard, så noen skader kan være nok til å få det ødelagt for hvem som helst.

Skader trekker ned i en utdeling som ballon dor, en som spiller 50 kamper med 50 mål har større sjans for å vinne, enn en som har spilt 30 med 30 mål.

1
KongOlav2 Med tanke på suksess til Bayern i fjor, samt hvor god Ribery har vært, så synes jeg han fortjener gullballen. En absolutt fantastisk fotballspiller. Mangler kanskje den rå fysikken...

Mangler kanskje den rå fysikken og hurtigheten som Ronaldo og Messi har, men på smartness overgår han begge. Et bevegelsesmønster og evne til å se medspillere som er helt enorm. Alltid i bevegelse, alltid i posisjon til å få ballen og alltid i stand til å involvere medspillere.

Litt feil akkurat dette, finnes det noen som går på bedre løp, og er bedre til å posisjonere seg enn Ronaldo? Ribery er flinkere enn Ronaldo på endel punkter, men jeg tviler på at han er bedre i å posisjonere seg.

1
OFWGKTA Er mer interessert i målsnittet, ettersom Messi har vært skadet flere ganger i 2013. Selv om det heller ikke tar høyde for at han må spille seg i form for hver gang han blir skadet...

selv om han ikke var noe tess når det gjaldt som mest i CL forrige sesong

Er det bare en kamp som teller som "gjelder som mest"? Han scoret vitterlig i semien mot Dortmund, og to ganger mot United, og nesten på egenhånd sørget for at man kom til semien overhodet. Og for å ikke glemme at han endte opp som toppscorer i denne turneringen.

1
Bleke [sitat…] Er det bare en kamp som teller som "gjelder som mest"? Han scoret vitterlig i semien mot Dortmund, og to ganger mot United, og nesten på egenhånd sørget for at man kom til...

Er det bare en kamp som teller som "gjelder som mest"? Han scoret vitterlig i semien mot Dortmund

Det målet han scoret mot Dortmund, som for øvrig like godt kan krediteres Hummels og Higuain, er da på langt nær godt nok over to kamper i CL-semi, hvor han var svak i begge kampene. Han sviktet når det gjaldt som mest, imø.

2

Syns det hadde vært helt på sin plass at Ribery ble tildelt gullballen. Dessverre syns ikke landslagskapteinen til Tahiti det samme, som kun ser ukentlige høydepunkter fra La Liga på ISDN-linjen sin, og Messi vinner igjen.

2

Lignende innlegg

Laster...