Fotball - Internasjonal

Fotball--

Dortmund - Bayern

Hva skal en ellers gjøre på en grå, regnfull og tung mandag i Bergen, enn å opprette tråden for denne viktige kampen? To av verdens beste lag skal måle krefter og det blir spennende å se om Dortmund klarer å tette luken opp til Bayern. Bayern leder serien med 32 poeng, Dortmund ligger 4 poeng bak, og bare seier er godt nok for Dortmund.

Litt generell info:

Hva: Bundesliga runde 13.

Når: Lørdag 23. November kl 18:30

Hvor: Westfalenstadion (Signal Iduna Park)

TV: Eurosport 1 og 2, Eurosport Player. Evt forskjellige streams.

Etter to tap mot Arsenal (CL) og Wolfsburg (BL), gikk Dortmund inn i landslagspausen med tunge pein og hoder. Sesongen ellers har vært litt opp og ned, med stor seier den ene runden, og tap i CL eller BL noen dager etterpå. Bayern har som mange sikkert fått med seg, slått rekorden Hamburg hadde på antall kamper uten tap. Men... Pep sitt Bayern har ikke fremstått like solid som Bayern gjorde under Heynckes, og laget har slitt i enkelte kamper med å vinne, og målene har ikke kommet på bestilling som i fjor (11 færre mål som på samme tidspunkt som i fjor)

Oppgjørene lagene imellom har vært jevnt de siste årene, med unntak av Dortmund sin 5-2 seier i den tyske cupfinalen, og Bayern sin 1-5 seier i ligaen i 2009. Uavgjort var resultatet i begge Bundesliga oppgjørene i fjor, og Bayern vant som kjent CL-finalen 2-1, mens Dortmund vant 4-2 i supercupen.

Kampen er også anspent som følge av at Mario Götze gikk til Bayern, og saken ble kjent rett før en viktig Champions league kamp for Dortmund. I tillegg så har det vært spekulert i at også Lewandowski skal ta turen sør.

Tør ikke helt å komme med startoppstillinger, som følge av at Tyskland skal spille landskamp mot England, og at det er garantert at noen Dortmund-spillere kommer til å skade seg. Og med tanke på at tre viktige spillere i Subotic, Gundogan og Piszczek allerede er ute med skade, så kan det bli tungt med flere skader.

Når det er sagt, så ønsker jeg velkommen til kamp, og lykke til.

4
267 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vinn eller forsvinn for Dortmund nå? Er nesten blitt spanske tendenser i Tyskland nå hvor ingen av topp to lagene har råd til å gå på særlig mange tap.

1

BL tilbake med et smell. Dette blir stort. Som det er sagt, må nesten BVB vinne denne, som jo vanskeliggjøres av at de ikke under noen omstendighet har råd til å tape den. I tillegg har man landslagsbakteppet, hvor Löw startet 6 FCB, 1 BVB mot tradisjonelt stygtspillende Italia (og ingen sa noe), mens det allerede er vind fordi han planlegger å starte 4 BVB (og 4 Bayern) mot England.

Regner med det blir en overraskelse fra Klopp, kanskje endrer han taktikk. Regner med de går i strupen til Bayern. Samtidig tror jeg Bayern klarer minst 1 poeng her.

1
sehu [sitat…] Bør vel egentlig ikke være alternativ mtp at han nesten ikke har spilt og vært ute halvannen måned no?

Jeg skrev vel allerede i setningen etter ikke fra start?

Han satt på benken mot Augsburg og har trent fullt i over 2 uker når kampen går, en eller annen gang begynner man vel å få en rolle igjen. Er vel mer anledningen som hindrer det, kommer vel ikke til å erstatte Martinez med Thiago på DM med 25 min igjen på 0-1 bare for å gi ham spilletid.

1

Her kan gullkampen enten avgjøres eller bli helt vidåpen igjen. Vinner Bayern er det kjørt. Da er det bare PL og Serie A som står igjen (av de seriøse ligaene), som er verdt å følge med på for spenningens skyld.

1

To av verdens beste lag

Jeg hadde ikke kalt et lag som tapte mot Arsenal, Wolfsburg og Gladbach blant verdens beste lag for øyeblikket. ETT av verdens beste lag er mer riktig.

1

Hummels gikk av banen etter bare 20 min av 2.omg etter å ha kommet inn ved pause mot England. Potensiell gigakrise for Dortmund hvis han mister kamper nå. De to neste kampene er jo helt sesongavgjørende for de gulsvarte.

1
Hallogallo Hummels gikk av banen etter bare 20 min av 2.omg etter å ha kommet inn ved pause mot England. Potensiell gigakrise for Dortmund hvis han mister kamper nå. De to neste kampene er jo...

@TagaveRumor has it that Hummels broke his foot yesterday and is out for two months. That kinda sucks.

Da er det i så fall full krise for BVB. Ikke bare foran kampen, men kanskje enda mer ifb. med Napoli-kampen, som vel allerede er på tirsdag, if memory serves.

1

Offisielt: Hummels OG Schmelzer ute faktisk.. Dvs. 4/4 av startere i forsvaret til BVB.

@BVBNORWAY1909Bekreftet i dag: Mats Hummels ute i 2 måneder, Schmelzer i 3 uker.. Fra før Subotic til sommeren, Piszczek har

1

LÖW FAVORISERER BAYERN!!

Han hadde en hemmelig avtale med Pep. Derfor fikk Lahm og Neuer fri, Müller satt hele kampen på benken, mens Boateng fikk kun 45 min. Det er kun B-lagsspiller Kroos fra Bayern-pakket som spilte hele kampen.

1
grock19 Offisielt: Hummels OG Schmelzer ute faktisk.. Dvs. 4/4 av startere i forsvaret til BVB. @BVBNORWAY1909Bekreftet i dag: Mats Hummels ute i 2 måneder, Schmelzer i 3 uker.. Fra før Su...

Og for sikkerhets skyld ble Manuel Friedrich skadet når han spilte treningskamp. Wtf er det som skjer? Ser ikke hvor den dårlig karmaen kommer fra.

Blir vel Kehl og Sokratis i midtforsvaret da. Veldig greit hvis man må stole på at at Kehl holder seg frisk...

1

det er garantert at noen Dortmund-spillere kommer til å skade seg.

Liker ikke at jeg hadde riktig

Vi trenger 11 helter på lørdag!

"Hard times don't create heroes. It is during the hard times when the 'hero' within us is revealed"

1

Meget synd for Dortmund, virker bare mer og mer som Tysklands svar på Arsenal. Et meget sterkt lag som alltid skal få noen irriterende skader på seg. Aldri toppet lag heller.

Vinner Bayern Munchen er Bundesliga allerede avgjort. La Liga ble avgjort i September.

Da er det bare å sette seg foran PL og Serie A!

1
milfern [sitat…] Wut?

Var dette en spøk? Lov å ikke stoppe etter 6 ord, men lese minst 9.

Evt. vise litt velvilje, er jo ikke noe problematisk skrevet.

Ellers er det litt bekymringsverdig for BL generelt ja. Bayerns skadeproblemer er nå redusert kraftig og BVB, som har langt mindre evne til å bære store skader (på tross av litt bedre dybde enn i fjor), har nå plutselig full krise.

BVB har f.ø. nettopp bekreftet at de har signert klubbløse Manuel Friedrich, som ble sluppet av Neverkusen i sommer. Vet ikke om dette kommer til å ha noe å si for denne kampen, tviler på at han er i form til å spille foran Kehl/Günter.

1

Lignende innlegg

Laster...