Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det dårligste laget i La Liga i Eliteserien

Kunne det dårligste laget i La Liga vunnet Tippeligaen uten problemer?

1
10 svar

10 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

andwez

I det hele tatt er det ikke noen enkel oppgave å kopiere 19-5-1 ut av det blå. Syns årets utgave av RBK virker ganske bra, og tror de kunne ha hengt med i nedryksstriden i europeiske toppligaer (selv PL). Det er stort sett en 3-4 lag i bunnen som nærmer seg total oppløsning, er impotente offensivt eller totalt slått ut med skader.

Hvis jeg hadde spurt deg om Schalke 04 hadde vunnet Tippeligaen hadde du nok sagt ja. Vel, de ligger på sisteplass i Bundesliga. Hva med Sunderland? Kanskje? Crotone? Defintivt ikke. Lille? Da er vi kanskje over på ja-siden igjen, eller?

1

-Jolla

Diskusjonen er i utgangspunktet lite interessant, men la oss nå i det minste se på hva forutsetningene er og hva spørsmålet ditt egentlig går ut på.

Først av alt, hva er det dårligste laget i La Liga? Per i dag er det vanskelig å spå hvilket lag som vil komme på 20. plass, men la oss bare gå ut ifra at det er Osasuna som er eksempelet.

Ville Osasuna vært favoritter/blant favorittene til å vinne tippeligaen? Ja, det ville de. Ville Osasuna ha vunnet enkelt? Hvis man hadde byttet Osasuna med RBK så ville jeg ha sagt ja, men hvis man bare skulle lagt til Osasuna i årets sesong så tror jeg de maks hadde ledet med 3 poeng. Det er jo vanskelig å vinne med 10+ poeng på et RBK som pdd. står med 59p på 24 kamper.

En annen ting man må tenke på er at Osasuna er et lag som raskt kan vinne mot RM, Barca og Atleti denne sesongen, men som gjør det dårligere mot svake lag. Dette leder oss jo til et tilleggspørsmål: Osasuna spiller per i dag med en defensiv innstilling fordi de vet at det er det som passer best til spillerstallen og at de er underlegne de fleste lag i LL, så med den samme spillergruppen og samme taktikken så hadde det raskt blitt endel kjedelige poengdelinger i Tippeligaen noe som ville svekket sjansene deres, men ville det i tankeeksperimentet ditt være slik at Osasuna fikk et fullt overgangsvindu på seg til å skifte trener og skifte spillerstall for å lage et mer kontrollerende lag?

1

MadBum

Du har så helvetes mange latterlige tråder.

1

JadeFalcon

Fordi det er så mange latterlige mennesker som kommenterer her.

1

milfern

På same måte som RBK ikkje hadde rykka ned i laliga hadde ikkje laliga sitt dårlegaste lag vunnet tippeligaen. Det same gjelder for Premier League btw.

1

Ribba

Det siste har jeg ingen tru på, rett og slett fordi de beste spillerne Norge har å by på, de spiller i de dårligste lagene i Premier League.

Så enhver PL-klubb hadde vært tittelkandidater i tippeligaen.

Om de ville ha vunnet ligaen uten problemer, det er nå en annen sak.

Og nei, jeg har liten tru på at RBK hadde overlevd en sesong i PL. De har hverken en god nok stall til eller bred nok stall til det.

1

lsklars

Tjanje.

1

Lignende temaer

Bilde

Lillestrøm

Klubben som ikke samler på fjerdeplasser.

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

OL

OL

Laster...