Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ref. sak i VG-sporten.

Forslagene er som følger:

1. Droppe offside Fotballen ville bli mer attraktiv, og det ville være større sjanser for mål. Det er det supporterne vil se, mener Marco van Basten - og viser til at landhockey allerede har avskaffet offside, uten at det har skapt problemer.

2. Tidsstraff i stedet for gult kort? Gult kort til motstanderen gir det andre laget liten fordel. Vi kunne for eksempel erstatte det med fem eller ti minutters utvisninger. Det ville virke avskrekkende, mener nederlenderen.

3. «Amerikanske straffer»? Straffe-eksekutøren kan velge om han vil skyte, drible eller avvente. I det øyeblikk keeperen redder, er det over. Det ville bli spektakulært både for spillerne og seerne, mener Marco van Basten.

4. Effektiv spilletid på slutten? – Vi må reagere mot dem som drøyer ut tiden når de har frispark eller en skadet spiller. Det kan vi gjøre ved å ha effektiv spilletid de siste ti minuttene. Også her kan ishockey være et forbilde.

5. Flyvende bytter? Ifølge van Basten diskuteres det bruk av flyvende bytter, i hvert fall i yngres fotballen, som for eksempel håndball og ishockey. – Men dommeren må vite hvem som er på banen til enhver tid, mener van Basten.

6. Flere bytter? van Basten mener at mange flere bytter vil ta for mye tid, men at én eller to ekstra bytter kan være aktuelt.

7. Bare kapteinen får snakke med dommeren?

8. Innføre basketball-fouls? En av de mer dramatiske endringene som Marco van Basten vurderer, er å innføre basketballregelen om at fem fouls gir utvisning. I fotball vil det i så bety at fem frispark mot betyr at en spiller må forlate banen.

1
27 svar

27 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

jorkje

4 og 7 er brukbare forslag, resten er dritt.

2

FabrizioMiccoli

Først gjør de EM kjipere(som vi allerede har opplevd), nå skal de ødelegge VM. Hvis flere av disse forslagene går igjennom blir det nok spikeren i kisten for meg. Da er ikke fotball den idretten jeg forelsket meg i. Harsh times..

2

LaGoeba

Artig at van Basten vil fjerne offsideregelen fordi fotball begynner å ligne mer på håndball(noe jeg er helt uenig i), for så å lansere tidsstraffer som et alternativ som vil gi lag som vil legge seg lavt for å spolere for motstanderne til de er fulltallige igjen. Og med en evnt fjernet offsideregel så vil lagene ligge enda dypere inn i egen 16. så man ender opp med håndballfotball. Igjen.

Og hvis offsiden blir fjernet så kommer stikkerne til Özil&Co til å aldri bli det samme.

Nå vet jeg ikke med resten her inne, men jeg vil miste mye av gleden med fotballen hvis man skal få lov til å "nyte" en 0-0 kamp igjen. Ja, det er frustrende når man har sånne kamper, men det jo er en del av underholdningspakken. Det å aldri få oppleve en stram 3er, 4er, 5er som setter den offsidelinja. Den dagen så kommer fotballen til å være død for meg.

1

knthz

4 og 7 er jeg enig i. Resten ser jeg på som ren komedie.

1

snowik

Ideen med "NHL-starffer" er jo isolert sett en god tanke, men man ser jo at det ikke er gjennomførbart med MLS-videoen. Det kommer jo bare til å ende opp med at alle prøver å drible keeperen, og spenningen er borte.

Resten er piss, og en skandale om det blir gjennomført.

1

Lignende temaer

Bilde

Lillestrøm

Klubben som ikke samler på fjerdeplasser.

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

OL

OL

Laster...