Fotball - Internasjonal

beardman

De nominerte til Gullballen

(Sakset fra VG) Her er de nominerte til Gullballen

France Football slipper i dag de 30 spillerne som er nominert til årets Ballon d'Or, den gjeve prisen som går til verdens beste fotballspiller. De nominerte slippes i puljer, men nå er alle klare og her er de nominerte, melder TV2:

Neymar (PSG), Marcelo (Real Madrid), N'Golo Kanté (Chelsea), Paulo Dybala (Juventus), Luka Modric (Real Madrid), Luis Suarez (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Jan Oblak (Atletico), Philippe Coutinho (Liverpool), Dries Mertens (Napoli), Kevin De Bruyne (Manchester City), Edin Dzeko (Roma), Harry Kane (Tottenham), David de Gea (Manchester United), Robert Lewandowski (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Gianluigi Buffon (Juventus), Sadio Mané (Liverpool), Falcao (Monaco), Lionel Messi (Barcelona), Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund), Edinson Cavani (PSG), Mats Hummels (Bayern München), Karim Benzema (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eden Hazard (Chelsea), Leonardo Bonucci (AC Milan), Isco (Real Madrid) og Kylian Mbappé (PSG).

Noen dere føler mangler?

Eller er med på lista som ikke burde vært det?

1
80 svar

Fordelt per klubb:

Real Madrid: Marcelo, Modric, Kroos, Ronaldo, Ramos, Benzema, Isco

PSG: Neymar, Cavani, Mbappe

Barca: Messi, Suarez

Atletico: Oblak, Griezmann

Chelsea: Kante, Hazard

Juventus: Dybala, Buffon

Liverpool: Coutinho, Mane

Bayern: Hummels, Lewa

Dortmund: Auba

Milan: Bonucci

Monaco: Falcao

United: De Gea

City: De Bruyne

Tottenham: Kane

Roma: Dzeko

Napoli: Mertens

1

Casemiro har prestert bedre enn ihvertfall halvparten på den listen, og burde sevsagt ha vært med. Men er jo standard at defensive spillere stiller med et mye dårligere utgangspunkt i slike kåringer.

1
Jaanas Casemiro har prestert bedre enn ihvertfall halvparten på den listen, og burde sevsagt ha vært med. Men er jo standard at defensive spillere stiller med et mye dårligere utgangspunk...

Enig i at han skulle vært med, men hvem skal ut?

Real har allerede 7 spillere med, det er ganske spinnvillt.

Er bare Navas, Carvajal, Varane og Casemiro som ikke er med fra en toppet 11er (hvis vi antar at Isco er i den og ikke Bale, altså)

Av de 7 som er med for Real ville jeg kanskje fjernet Benz, men nå har jeg ikke fulgt Real like tett som deres supportere, så mulig du har bedre peil enn meg?

Evt. kan man selvfølgelig fjerne andre spillere for å få plass til Casemiro.

Men jeg synes det er vanskelig, synes egentlig de aller aller fleste på lista "fortjener" det.

1

Gullball-lag:

Buffon

Ramos-Hummels-Bonucci-Marcelo

Kroos-Kante-Modric

Messi

Lewandowski-Cristiano

1
Knaxern Noe jeg har satt opp selv.

Ah, skjønner:)

Rimelig sykt (men vanlig for slike kåringer..) at Ramos-Hummels-Bonucci-Marcelo er de eneste forsvarsspillerne som er nominert.

3 keepere, 1 back, 3 midstoppere og 1 def. midt (Kante)

Og 22 spillere fra sentral midt og fremover..

1
Makatelli Alexis Sanchez hadde 30 mål og 15 målgivende i alle konkurranser forrige sesong. Ikke nominert. Coutinho og Mane hadde tilsammen 27 mål og 15 målgivende. Begge ble nominert.

Alexis hadde 30 mål og 15 målgivende på 4229 minutter, Iago Aspas hadde 26 mål og 8 målgivende på 3607 minutt og er heller ikke nominert. :(

Neida, bare tuller - Alexis skulle vært nominert, men du må ikke ta listen alt for seriøst, den bryr seg fint lite om de nasjonale konkurransene, og veldig mye om CL/EL (og da spesielt hvordan lagene gjorde det i europeiske konkurranser.)

Du kan sammenligne det med at for eksempel David Silva, Pedro, Lallana og Özil hadde blitt nominert i en topp 30 liste for beste PL-spiller 16/17, mens Josh King og Jermaine Defoe ikke hadde blitt nominert til tross for bedre stats - på grunn av at klubbene som de første 4 spiller for plasserer seg høyere.

Alexis er stjernespilleren til Arsenal, men Arsenal røk 2-10 i 16-dels, så de er (maks) et lag som er 10-12 plass på tabellen, mens Real Madrid som kom på 1. plass har 7 spillere.

1
-Jolla Alexis hadde 30 mål og 15 målgivende på 4229 minutter, Iago Aspas hadde 26 mål og 8 målgivende på 3607 minutt og er heller ikke nominert. :( Neida, bare tuller - Alexis skulle vært...

Alexis er stjernespilleren til Arsenal, men Arsenal røk 2-10 i 16-dels, så de er (maks) et lag som er 10-12 plass på tabellen, mens Real Madrid som kom på 1. plass har 7 spillere

Dette er vel ikke en kåring av den beste spilleren i CL?

Dette er en individuell kåring, og da skal de individuelle prestasjonene stå i fokus. Hva laget har fått til burde ikke være det eneste som teller. Bare fordi Real vant CL, og La Liga så skal man ikke fylle oppe med Real spillere hvis de ikke har utmerket seg. Det blir for dumt.

Når det står mellom de siste 3 kandidatene skjønner jeg at lagprestasjoner kan vippe folk fra å stemme Ronaldo istedet for Messi for eksempel, men under selve nominasjonen så syns jeg individuelle prestasjoner burde være det viktigste parameteret.

1

Jeg skjønner heller ikke hva Suarez gjør på listen. Han hadde vel sin dårligste sesong noensinne for Barca.

1
D10S [sitat…] Hvis man ser på målpoeng per minutt, så stemmer det forsåvidt. Likevel ikke så gærnt med 37 mål og 20 assist i sin "dårligste sesong noensinne for Barca". Så er jeg for ø...

Hvis man ser på målpoeng per minutt, så stemmer det forsåvidt. Likevel ikke så gærnt med 37 mål og 20 assist i sin "dårligste sesong noensinne for Barca".

Han scoret en del mål i kamper hvor Barca vant med mange mål, men han var regelrett elendig i banespillet store deler av sesongen.

1
Makatelli [sitat…] Dette er vel ikke en kåring av den beste spilleren i CL? Dette er en individuell kåring, og da skal de individuelle prestasjonene stå i fokus. Hva laget har fått til burde...

Dette er en individuell kåring, og da skal de individuelle prestasjonene stå i fokus.

Joda, men hvis man for eksempel måler Alexis med Falcao (som er nominert) så har Alexis i 2017 17 mål og 9 assists på et lag som røk ut i 16-dels og som endte på 5. plass i hjemlig liga, mens Falcao har 27 mål og 4 assists for et lag som røk ut i semifinale og som endte på 1. plass i hjemlig liga.

Det at eksempelvis Fabinho ikke er på listen vil jeg synes at er mer skam enn at Alexis ikke kom på den. I 2016 så var Alexis helt oppe i topp 6-7 i verden for min del - men ikke i 2017.

Fra Atlético så synes jeg det er rart at Koke og Godín ikke er på listen, hvis det handler om topp 30 individuelle fotballspillere i 2017. Griezmann, Koke og Godín synes jeg burde være kandidatene fra Atleti. Oblak får gi opp sin plass i keepertrioen til Neuer.

1

Messi er verdens beste spiller i mine øyne (Ronaldo et lite hakk bak), men akkurat denne fortjente Ronaldo å vinne.

Ellers er kåringer som dette aids og heller en popularitetspremie enn noe annet. Spillere lever på navnet.

1

Norske stemmer:

Kaptein, Stefan Johansen 1. Ronaldo 2. Marcelo 3. Modric

Trener, Per Joar Hansen 1. Kroos 2. Messi 3. Neymar

Media, ingen stemmer fra Norge av en eller annen grunn.

Komplett stemmeskjema

1

TV2 har postet hvem noen av landslagskapteinene stemte på. Den listen viser hvor lite seriøst man bør ta denne kåringen. Ikke nok med at titler har alt for mye å si og at spillerne som stemmer umulig kan få med seg de fleste kampene til spillerne i alle de store ligaene, men det mest latterlige er at folk stemmer på: 1. spillere fra sitt eget land eller 2. spillere fra egen klubb. Altså klarer man ikke å ta av seg de subjektive brillene. I tillegg har man jo folk som Stefan Johansen som ikke hadde med Messi blant de 3 beste. Det er ganske utrolig å ikke engang ha med han. Ronaldo hadde forresten ikke med Messi på topp 3, og Messi hadde ikke med Ronaldo.

Jordan Henderson (England): Ronaldo, Messi, Suarez

Huge Lloris (Frankrike): Ronaldo, Ramos, Kane.

Manuel Neuer (Tyskland): Kroos, Lewandowski, Vidal

Lionel Messi (Argentina): Suarez, Iniesta, Neymar

Cristiano Ronaldo (Portugal): Modric, Ramos, Marcelo

Dani Alves (Brasil): Neymar, Messi, Ronaldo

Stefan Johansen (Norge): Ronaldo, Marcelo, Luka Modric

Andreas Granquist (Sverige): Ronaldo, Ibrahimovic, Buffon

Gianluigi Buffon (Italia): Ronaldo, Dybala, Modric

Simon Kjær (Danmark): Ronaldo, Buffon, Messi

Luka Modric (Kroatia): Ronaldo, Messi, Kroos

Eden Hazard (Belgia): N'Golo Kanté, Ronaldo, Modric

Robert Lewandowski (Polen): Neuer, Vidal, Ronaldo

Sergio Ramos (Spania): Ronaldo, Messi, Modric

1

Ellers fullt fortjent at Gigi nok en gang er nr 1. Verdens beste helt frem til sommer.

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndigheter.
Bilde

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

MARIENLYST (VG) NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndighete...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Liverpool - Arsenal: Hvem vinner?

Liverpool møter Arsenal på Anfield, 20. november kl. 18.30. Hvem vinner? Avgi stemme i bunn, og diskuter den kommende storkampen her (Du må være logget inn for å avgi stemme). Statistikk:
Liverpool
53,8 %
Uavgjort
23,1 %
Arsenal
23,1 %

13 stemmer • Avstemningen er over

5
1 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...