Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fifa vil vurdere fotball-VM annethvert år

Ser at FIFA ønsker å se på muligheten til å revolusjonere idretten ved å arrangere VM annethvert år i stedet for hvert fjerde år;

Hva vil det få å si for fotballkalenderen hvis VM blir arrangert med kun to års mellomrom? Det skal Fifa se nærmere på etter et vedtak på årets kongress.

Fredag sa 166 av 188 medlemsland i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) ja til å utrede mulighetene for å ha VM annethvert år. Avstemningen ble gjort i forbindelse med Fifas heldigitale kongress.

Siden oppstarten i 1930 har regelen vært fire år mellom hvert verdensmesterskap. Tanken om et kortere intervall har vært luftet av tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger, som i dag jobber som utviklingssjef i Fifa.

På kongressen var det Saudi-Arabia som la fram forslaget om å undersøke saken nærmere. Det ble vedtatt med klar margin.

– Vi tror fotballens framtid står ved et avgjørende veiskille. Alle utfordringene fotballen har stått overfor, er blitt forsterket av pandemien. Det er tid for å undersøke hvordan spillet er strukturert på et globalt nivå. Vi må overveie hva som er best for vår idretts framtid, sa Fifa-president Gianni Infantino fra talerstolen (NTB).

Her er det mange spørsmål, det første er vel rett og slett hvorfor. Mer viktig er vel hvordan feks UEFA vil stille seg til dette og hvordan dette ville påvirket en turnering som EM.

Hva tenker folket? Er dette noe man egentlig ønsker seg, eller kan det bli for mye av det gode? Vil det heve kvaliteten på turneringen, eller vil turneringen få et mindre ærverdig preg enn det den har pdd?

1
29 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kent

Min umiddelbare tanke er er sporten jeg forelsket meg i som barn sakte, men sikkert er i ferd med å fordufte.

2

trøndergutten

Hva tenker folket? Er dette noe man egentlig ønsker seg, eller kan det bli for mye av det gode? Vil det heve kvaliteten på turneringen, eller vil turneringen få et mindre ærverdig preg enn det den har pdd?

Jeg tenker at jeg synes det er bra slik det er i dag. Det gjør at man gleder seg ekstra til neste mesterskap. 4 år mellom hvert OL, VM og EM er et fint mellomrom. Det gjør mesterskapene mer eksklusive. Det at man annen hvert år får EM og VM er perfekt.

Når det gjelder antall land som får delta, synes jeg 32 land er et greit antall. 24 var for få, 48 blir alt for mange. Jeg synes også fordelingen mellom verdensdelene er greit slik det er i dag.

Jeg er heller ikke spesielt begeistret for hvordan de har utvidet antall land i EM.

2

joddelidei

Nok et forsøk på å ødelegge sporten for å tjene mer penger. Nå må noen avsette den skalla pikken som styrer i FIFA. Se på andre idretter hvor det er vm hvert år for eksempel. Ingen kan vel med hånda på hjertet si at det er enormt å vinne vm i skiskyting? Mesterskap hvert år og 14 øvelser per utøver. I all idrett hvor det er vm hvert år eller annenhvert år er OL det største. Hvorfor? Det kommer hvert fjerde år

1

FranciscoM

Så lenge vi klarer å kvalifisere oss er jeg all for it. Samme med antall deltakere. Det største for meg vil være å se Norge i et mesterskap, og da driter jeg i hvor mange andre nasjoner som er med. Årets EM, for eksempel, er lite interessant for meg utover oddsing.

1

wingswest

Ødelegger litt av magien med VM om det skjer. Når det er sagt så er det lenge å vente fra VM 2018 til VM 2026 (med tanke på at Qatar vinter-VM ikke er «ekte» nok).

1

LaGoeba

med tanke på at Qatar vinter-VM ikke er «ekte» nok

Hvor mange slike mesterskap vil man få hvis det blir VM hvert andre år?

1

Lignende temaer

Bilde

Lillestrøm

Klubben som ikke samler på fjerdeplasser.

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

OL

OL

Laster...