Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Argentina - England, fotballen forandrer seg

Forsvant ned i et lite kaninhull på youtube og ble sittende og se høydepunktspakker av gamle fotballkamper. Det er utvilsomt verdifull bruk av tid, og jeg fikk lyst til å dele litt tanker og diskutere litt.

Argentina - England 2-2 (4-3) 1998

Argentina - England 0-1 2002

Inntrykk generelt:

- Den største forandringen i fotballen fra 20 år tilbake og til nå er at man har luket vekk 90% av alle disse ubrukelige langskuddene. Man ser at xG og optimale avslutningsposisjoner var langt vekke i de to høydepunktspakkene, det skytes fra helt forferdelige posisjoner og i situasjoner hvor angripende lag kommer med mange mann mot forsvar i ubalanse. Helt uvirkelig å se Argentina fyre av igjen, og igjen fra 20 meter og utover i 02. Lett å se i ettertid så klart, men der har man mange bortkastede angrep.

- Nest største forandringen må være avstand mellom lagdelene. Forsvaret står lavt, og spissene presser høyt. Masse plass på midtbanen, med unntak av når England skal forsvare seg mot slutten av kampene. Det er ikke rart at kongene på midtbanene på denne tiden var løpsmaskinene.

- Forsvarsspill handlet om å blokkere og takle. Ikke så mye annet.

Lag og spillere:

- Michael Owen var et unikum. Balon D'or i 2001 ser komisk ut i ettertid, men han var fader meg en speler. Den store beholdningen på England sammen med David Beckham. Man skjønner hvorfor England låste seg fast i 4-4-2 litt for lenge når man ser hva Owen gjør som en av to spisser. Eneste som konsekvent kommer seg til virkelig store sjanser.

- Ashley Cole i 02. Der snakker vi en komplett venstreback.

- Beckham var overhodet ikke syndebukken i 1998. Utvisningen er håpløs, og dommeren klarer i tillegg å overse et klokkeklart straffespark etterpå. Usikker på hvorfor Paul Ince slapp så billig unna, den straffebommen er ikke bra.

- Ortega med noe sånt som 10 tunneler over 2 kamper. Han var speler. Den ene på Scholes er nesten vond å se på.

- En forsvarsduo med Adams og Campbell er vond å spille mot, men Argentinas i 02 med Samuel og Pochettino er ikke særlig mer behagelig.

- Dette må være blant de to landenes 4 beste årganger på mange år. Argentina i 98 og 02 er nok bedre og mer balansert enn alle årganger siden. England har kanskje noe som likner i 2004, og 2006, men så er det mangler alle veier sammenliknet med i alle fall 2002.

10
13 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

pregra

- Ortega med noe sånt som 10 tunneler over 2 kamper. Han var speler. Den ene på Scholes er nesten vond å se på.

Ja faen for en mann. Min store favoritt på det Argentina-laget, sammen med Claudio Lopez. Nesten på Maradona/Messi-nivå når det gjaldt å drible, helt rå til tider. Men den skallen på Van der Sar i kvarten, irriterende selv 23 år etterpå...

2

Tab

Veldig fin analyse. Men, når du sier løpsmaskiner på Midtbanen viser tall at de sentrale midtbanespillerene løp minst for 20år siden imotsetning til nå hvor de løper mest

1

GiPazzini_85

Kompakte lag startet nå mye tidligere enn 98. Se bare på Sacchi og Capello i Milan/ Italia og Italia. Dét var innovativt dét!

1

-k9b_

Selvfølgelig, tenkte på det i kombinasjon med relativt høyt press.

Kan likevel fortsatt være feil

1

GiPazzini_85

Sacchi kjørte jo veldig høyt press og offsidefelle. Sjekk bare semifinalene mot Real Madrid i serievinnercupen der det holder på å klikke for Butragueno og Co da de gikk rett i Milans offsidefelle gang på gang. Og i returen ble de most 5-0 på San Siro.

2

-Jolla

Michael Owen var et unikum.

Vet at du ikke dekket dette mesterskapet i innlegget ditt, men vil gi en shout out til Wayne Rooney i EM 2004. Der snakker man unikum.

Det er galskap å tenke på den dag i dag, men Rooney som 18-åring var bedre enn Cristiano Ronaldo som 18-åring, bedre enn Lionel Messi som 18-åring, bedre enn Neymar som 18-åring og bedre enn Mbappé som 18-åring.

Måten den tenåringen rundspilte erfarne toppspillere fra Frankrike, Sveits og Kroatia sendte tankene tilbake til en tenåring fra Brasil som hadde gjort noe lignende 46 år tidligere i de vakre plener i Sverige.

I kampen mot Frankrike så tok Rooney Zidanefinten på Zidane, han slo tunnel på Robert Pirès og han slo Lilian Thuram i kroppsduell.

1

-k9b_

Vet at du ikke dekket dette mesterskapet i innlegget ditt, men vil gi en shout out til Wayne Rooney i EM 2004. Der snakker man unikum.

Ja, den filmen har gått sin seiersgang på SoMe i det siste.

Vanvittig spiller. Han var nok aldri bedre enn det han var som 18-åring i det mesterskapet.

1

Everenga

Vet at du ikke dekket dette mesterskapet i innlegget ditt, men vil gi en shout out til Wayne Rooney i EM 2004. Der snakker man unikum.

Jeg var på hjemmedebuten hans i 2002 på Goodison. Det var jo ellers et litt grått Everton lag og plutselig kom ungutten med den sinnsyke fysikken og tok ned håpløst upresise innlegg som om de var slått klokkerent til fot.

1

Everenga

Det er galskap å tenke på den dag i dag, men Rooney som 18-åring var bedre enn Cristiano Ronaldo som 18-åring, bedre enn Lionel Messi som 18-åring, bedre enn Neymar som 18-åring og bedre enn Mbappé som 18-åring

Han hadde en helt vill fysikk. Han var bygd som en rutinert atlet på 25 som 16 åring. Var vel muligens også grunnen til at han brant ut såpass tidlig, han er jo født samme året som Ronaldo.

1

Kiedis

Det er alltid interessant å se kamper fra relativt nær fortid for å se hvor mye sporten har utviklet seg. Selv toppkamper fra den tidvis glorifiserte Sky4-æreaen er jo pur kick and run.

Forskjellen på landslagsfotball og klubbfotball har vel muligens aldri vært større rent taktisk enn den er i dag.

1

Lignende temaer

Bilde

Lillestrøm

Klubben som ikke samler på fjerdeplasser.

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

OL

OL

Laster...