Fotball - Internasjonal

berlusconi

Imponert over de italienske topplagene

Det er mye som har klaffet i så langt denne sesongen for de italienske topplagene. Sammenlikner man med tidligere år er innsatsen i CL en helt annen. Og det gleder meg. Ikke bare at mitt favorittlag Milan gjør det bra, men også at Juventus er solide og at det ser ut som at også Roma og Inter går videre i CL. Fire lag til mellomspillet er noe helt annet en de siste årenes begredelige innsats og jeg tror at de spanske lagene frykter oss betraktelig mer i år.

Hva er så årsaken til at det går såpass bra. Kontinuitet tror jeg er ordet. Ingen av de fire nevnte lagene har skiftet trener over sommerene og man har ikke hatt like mye utskiftninger i laget som før. Dessuten tror jeg nivåsenkingen i serie a har også sitt og si. Selv om Bologna er sterke er Lazio, som jeg fortsatt se på som en utfordrer til scudettoen, ikke like sterke. Parma har falt i fra, Viola er i Serie C2, Chievo gjør det ikke like sterkt i år, likeså med Atalanta som hadde en knallsesong i forfjor, lag som Brescia, Perugia, Udinese klarer ikke lenger og gi topplagene problemer og Sampdoria og Napoli roter nede i serie B sammen med tidligere gode lag som Bari og Genoa. Resten av lagene i serie a er rett og slett for dårlige. Taktikken med å legge seg bakpå fungerer ikke lenger og gir ikke topplagene like store problemer. Dermed trenger ikke Milan, Inter, Juventus og Roma og bruke like mye krefter i serie a og har mye større overskudd til CL. De italienske topplagene er tilbake takket være nivåsenkingen hjemme.

1
8 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Det er godt mulig du har et poeng, men jeg synes ikke Roma, Juventus og Inter har imponert nevneverdig i CL... Men de har absolutt muligheten til aa komme langt, men tror fortsatt at det blir en spansk mester (spesielt ettersom Bayern er slaatt ut).

___________________________________________________ European Champions 1988: Van Breukelen - Van Tiggelen, Rijkaard, R Koeman, Van Aerle - Mühren, Vanenburg, Wouters, E Koeman - Gullit, VAN BASTEN!

Veien mot EM-gull 2004: Hviterussland (H) 3-0 Davids, Kluivert, Hasselbaink; Oesterrike (B) 3-0 Seedorf, Cocu, Maakay;

1

Det stemmer dette her, men det er allikevel ikke bare positivt! Jeg huske på begynnelsen av 90 tallet da "middelmådigheter" som Torino og Genoa markerte seg kraftig i UEFA cupen samt at så og si alle Serie A klubbene greide å lokke til seg stjernespillere. De "minste" lagene i Serie A nå har kun italienske spillere (noe som er positivt selvsagt), og mange av disse spillerene er "hjemmelagde". En annen faktor er at nesten ingen klubber har råd til å kjøpe spillere ettersom den totale gjelden for Serie A klubber er på 10 mrd NOK.

Galliani har hevet ett forslag om statsstøtte til mange klubber slik de kan bli kvitt gjelda si, men det gjenstår jo å se om det forslaget går igjennom hos Berlusconi & co.

Men alt i alt så for tiden har det aldri vært så mange gode italienske spillere i Serie A som det er nå og det er iallefall poistivt!

1

Synes kun det er Milan som har imponert(og det til gangs) i Champions League. Synes Inter var elendig i begge kampene mot Rosenborg, og de kommer garantert til å ryke ut i neste gruppespill

1
Cocu Det er godt mulig du har et poeng, men jeg synes ikke Roma, Juventus og Inter har imponert nevneverdig i CL... Men de har absolutt muligheten til aa komme langt, men tror fortsatt...

"Cocu skrev: Det er godt mulig du har et poeng, men jeg synes ikke Roma, Juventus og Inter har imponert nevneverdig i CL... Men de har absolutt muligheten til aa komme langt, men tror fortsatt at det blir en spansk mester (spesielt ettersom Bayern er slaatt ut)."

Juventus syns jeg har vist svært gode takter i år. Muligens ikke Roma (som dog imponerte kraftig sist mot Real) og Inter, men begge disse går sannsynligvis videre og jeg tror ikke at Italia har hatt noe mere enn to lag videre til mellomspillet siden CL ble utvidet. Fire lag videre er utrolig mye bedre enn før.

1
Marco24 Det stemmer dette her, men det er allikevel ikke bare positivt! Jeg huske på begynnelsen av 90 tallet da "middelmådigheter" som Torino og Genoa markerte seg kraftig i UEFA cupen sa...

Godt poeng Marco. Italienerne er så absolutt like gode som b-utlendinger og på sikt kan dette også slå positivt ut for landslaget.

For å presisere er det jeg er imponert over er hvordan italienerne har klart og få bukt med mye av ukulturen (dyre kjøp og stadig utsikftning av trenere) og det faktum at samtlige topplag hevder seg og ikke blir ydmyket (som før) i CL.

1
berlusconi "Cocu skrev: Det er godt mulig du har et poeng, men jeg synes ikke Roma, Juventus og Inter har imponert nevneverdig i CL... Men de har absolutt muligheten til aa komme langt, men t...

"berlusconi skrev: Juventus syns jeg har vist svært gode takter i år. Muligens ikke Roma (som dog imponerte kraftig sist mot Real) og Inter, men begge disse går sannsynligvis videre og jeg tror ikke at Italia har hatt noe mere enn to lag videre til mellomspillet siden CL ble utvidet. Fire lag videre er utrolig mye bedre enn før."

Jada, disse tre lagene har hatt gode resultater innimellom, men virker for ustabil. Inter er jo paa langt naer sikker paa aa gaa videre enda, de kan fort tape i Amsterdam. Juve har ikke vunnet en bortekamp i CL siden 1997(?), og det maa de nesten klare om de skal gaa videre til kvartfinalen. Roma har vel scoret bare to maal, det er for svakt selv om de er videre, fra en lett pulje (untatt Real Madrid)...

De siste aarene har jo de italienske lagene virkelig slitt, saa selvsagt er det bedre. Haaper de italienske lagene snart utfordrer de beste helt til siste slutt, en finale mellom Barca og Juve er det jeg fortsatt haaper paa...

___________________________________________________ European Champions 1988: Van Breukelen - Van Tiggelen, Rijkaard, R Koeman, Van Aerle - Mühren, Vanenburg, Wouters, E Koeman - Gullit, VAN BASTEN!

Veien mot EM-gull 2004: Hviterussland (H) 3-0 Davids, Kluivert, Hasselbaink; Oesterrike (B) 3-0 Seedorf, Cocu, Maakay;

1
Cocu "berlusconi skrev: Juventus syns jeg har vist svært gode takter i år. Muligens ikke Roma (som dog imponerte kraftig sist mot Real) og Inter, men begge disse går sannsynligvis vider...

De Italienske lagene har ikke imponert nevneverdig mer enn andre år. Både Inter og Roma kan ryke ennå, og det er kun Milan som har vartet opp med noe som kan ligne mestertakter. Juventus har vært brukbare.

Inter skal få slite voldsomt i Amsterdam. Van Der Vaart er også tilbake for hollenderne, noe som kan skape hodebry for Inter. Tar Lyon poeng borte mot RBK er Inter således ute. Roma bør fikse AEK, men sikkert er det ikke.

Italienske lag har i ny og ne hatt gode enkeltresultater de siste årene også uten at det har hjulpet. Så at de resultatmessig er bedre tror jeg ikke så mye på ennå. Lang vei til kvartfinalene ennå.

Derimot er det gledelig at de begynner å vise at de har til hensikt å spille fotball. Da tenker jeg også på Milan og Juve. Inter har stort sett vært dårlige i hver eneste kamp, mens Roma kun har spillt 2 bra kamper.

Mitt tips er at dette står om Milan, Real Madrid og Valencia.

Så har du kanskje Arsenal,ManU, Juve,Barcelona og Depor deretter.

Inter har potensiale, men har ennå ikke vist så mye av det. Roma tror jeg ikke på.

1
Cocu "berlusconi skrev: Juventus syns jeg har vist svært gode takter i år. Muligens ikke Roma (som dog imponerte kraftig sist mot Real) og Inter, men begge disse går sannsynligvis vider...

Cocu skrev: Juve har ikke vunnet en bortekamp i CL siden 1997(?), og det maa de nesten klare om de skal gaa videre til kvartfinalen.

<Rettelse: 1998 mot Kiev borte. Vant forøvrig 4-1 i denne semifinalen.

Juve1897 som vel er enig i avslutningen av setningen din.

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar

Ralf Rangnick blir midlertidig trener i Manchester United

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider. Der opplyser de at Rangnick leder laget som midlertidig manager...
Bilde

Ralf Rangnick tar over Manchester United som midlertidig trener

«Gudfaren av Gegenpress», Ralf Ragnick (63), skal lede Manchester United ut sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Premier League VGD Publisert

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket. Michael Carrick styrer Manchester...
Bilde

Sky Sports: Pochettino er førstevalget til United – VG Nå: Sportsdøgnet

Sky Sports hevder å vite at Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag nå som Ole Gunnar Solskjær er sparket.


Bilde direkte.vg.no
3
0 svar

Britiske medier: Solskjær sparkes

Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier.
Bilde

Britiske medier: Solskjær sparkes – skal forhandle om sluttpakke

(Watford – Manchester United 4–1) Styret i Manchester United har bestemt seg for å avslutte kontrakten med Ole Gunnar Solskjær (48), melder engelske medier. Klubben skal nå forhandle med Solskjær om e...


Bilde www.vg.no
2
1 svar
Laster...