Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kan jo for øvrig slenge med at tidenes beste norske spiller uten landskamper er Bjørn Johansen...

1

for meg vil Erik Mykland alltid være den største... ikke pga. hva han har oppnådd men pga. spillet hans

1

Må vel bli enten Solskjær eller Thorstvedt det..

1

kniksen, henning berg, odd iversen

1

Per Bredesen burde kanskje være nevnt også. Eneste nordmann som har blitt italiensk seriemester. Har 18 A-landskamper og scoret nesten 50 mål i serie A.

1
Thailand_4 Per Bredesen burde kanskje være nevnt også. Eneste nordmann som har blitt italiensk seriemester. Har 18 A-landskamper og scoret nesten 50 mål i serie A.

Både Kniksen og Bredesen er nok selvsagte i en slik diskusjon, men jeg ønsket å holde meg til spillere som jeg har minimum et visst grunnlag til å uttale meg om, og ingen av de nevnte har jeg selv sett. Derfor er de utelatt. Du ser jo også av min liste at vi snakker om de siste 20+ årene... Andre som har levd en del lengre kan jo selvsagt inkludere Bredesen på sin liste.

1

Ole G S er for meg den beste norske gjennom tidene, men Bratseth, Rekdal og Mykland er også gode kandidater....

1

Bredesen burde som nevnt over vært nevnt her..

Men for meg er det uten tvil Erik "Myggen" Mykland

1

Tom Lund er i en egen klasse. Norge vil sannsynligvis aldri fostre et slikt talent igjen.

1

Tom Lund..

Helt vilt å se klipp fra den tiden han herjet. Hadde det ikke vært for flyskrekken,så kunne han nådd hvor langt han ville sportslig sett.

1
BlackstockRoad

"Gjennom tidene"?

Pick your own choise:

Tom Lund Per Bredesen Reidar Kvammen

1
KampenUltras [Slettet]

En liste over tidenes beste norske fotballspillere uten Roald "Kniksen" Jensen er det bare under tvil jeg i det hele tatt gidder å kommentere. Ser i hvertfall bort i fra resten av listen også. Jeg mener at han er beste norske spiller gjennom tidene. Har vært en del andre gode også, så alt innenfor topp 3 kan jeg akseptere. Men ikke med på topp 10, viser bare enten mangel på kunnskap eller at den som har satt opp listen ikke liker Brann. Hvis det er tilfelle, så kan dere heller se på alle årene han var utenlandsproff. Og de var de ikke mange av her i landet på 60-tallet...!!

1

1. Tom Lund

Ingen over, ingen ved siden (i Norge, gjennom tidene). I nordisk sammenheng helt på høyde med brødrene Laudrup fra Danmark og en mye mer komplett og dermed bedre spiller enn Zlatan. Han hadde alt: Fantastisk teknikk, et utrolig overblikk, raskere enn de aller fleste på både tre meter og 40 meter, god på hodet, en overlegen spilleforståelse og en større arbeidskapasitet enn de aller fleste. Ingen nordmann har før eller siden vært i stand til å dominere kamper mot hvilken som helst motstander som ham. Han eide midtbanen mot England, Ajax og flere andre topplag. Uten flyskrekken hadde han vært superstjerne i Europeisk fotball i to tiår. Kanskje det aldri noen sinne dukker opp et like stort talent i den tynt befolkede steinrøysa her oppe i nord...

2. Erik Mykland.

Han var faktisk enda bedre enn hva ryktene ville ha det til. Hans aller beste sider var de du må skjønne litt fotball for å se: Den utrettelige defensive jobbinga, kombinert med en spilleforståelse som kunne drive motstanderne til vanvidd. Hans defensive midtbanearbeid gjorde det svært vanskelig for motstanderne å få i gang gjennomløpninger. Førsteklasses takler, og en pasningslegger av rang. Tilhengere av alle lag han har spilt for la merke til disse trekkene ved ham: Da han blei borte, oppsto det et søkk på midtbanen.

3. Per Bredesen

Teknikk og overblikk som går utenpå alle dagens norske fotballspillere.

4. John Carew

Fart og fysikk er de største og mest synlige fordelene. Men gutten har også en opverraskende god teknikk for den store kroppen. Manger bare avslutteregenskapene for at han skal være i Henry-klassen.

5. Rune Bratseth

Konge i forsvaret på et av Tysklands beste lag. Fart, hodespill og overblikk. Manglet en del på teknikken.

6. Harald Berg

Slepen teknikk og stor arbeidskapasitet. Fikk ikke ut sitt potensial pga skader.

7. Tore Andre Flo

Veldig god teknikk. På sitt aller beste var han i nærheten av Tommy. Men på halv fart. Var heller aldri i nærheten av samme spilleforståelse eller arbeidskapasitet.

8. Sverre Brandhaug

Motoren og hjernen på en tidlig gyllen RBK-årgang. Stor arbeidskapasitet og slepen teknikk. Mester i en-touch-spill og å sette i gang raske overganger.

9. Odd Iversen

Norges eneste klassiske toppsiss. Helt rå i boksen

10 Ole Gunnar Solskjær

En avslutter i verdensklasse. Sjef på banen og i alle sosiale sammenhenger. Norges mest meritterte og internasjonalt kjente fotballspiller, og en av de mest kjente nordmenn gjennom tidene. Middels i alt annet.

ooops... Glemte Kniksen, gitt. Hmm... nr. 3!

1

...og tidenes STØRSTE norske fotballspiller (i toppdivisjonen, med landskamp) er sannsynligvis Frank Grønlund (LSK)...

1

Om ikke den beste (har ikke sett mye av f.eks Tom Lund), så utvilsom den største: Ole Gunnar Solskjær. Merittlisten og gudestatusen i en av verdens beste fotballklubber sier sitt.

Hysteria

1

Lignende innlegg

Laster...